Woonverzekeringen bij verbouwing

Lees hoe je verzekerd bent tijdens en na een verbouwing van jouw woning
Ga je verbouwen? Wil je bijvoorbeeld meer leefruimte of de kamerindeling in huis aanpassen? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel, serre, uitbouw of door de badkamer of keuken te verbouwen? Bouwkundige wijzigingen zijn bijvoorbeeld het vervangen van muren, dakbedekking, keuken, badkamer of toilet, leidingen of installaties. Een goed uitgevoerde verbouwing kan je woning in waarde laten stijgen. Het is prettig om te weten hoe het dan zit met je woonverzekeringen.

Woonverzekeringen bij een verbouwing

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) verzeker je aangebrachte verbouwingen aan je koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan je huurhuis verzeker je met de Interpolis Inboedelverzekering. Ook schade aan je inboedel die ontstaat tijdens het klussen, verhuizen of in een tijdelijke opslag is verzekerd. Zelfs als je deze schade zelf veroorzaakt.

Heb je schade door het bouwen en of verbouwen van je huis? Dan ben je niet verzekerd voor schade door:
  • vorst
  • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
  • het niet werken volgens de regels of richtlijnen
  • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
  • regen, sneeuw, hagel in de vorm van (smelt)water

Je hebt diefstaldekking bij een verbouwing

Tijdens een verbouwing heb je meestal veel losse bouwmaterialen in of rondom het huis liggen. Wil je deze materialen opslaan in je tuin? Leg de spullen dan in een afgesloten container. Alleen bij diefstal met aantoonbare braaksporen ben je namelijk verzekerd. Dit geldt ook voor een ruimte waar je bijvoorbeeld meubels tijdelijk opslaat tijdens de verbouwing.

Verzeker rechtsbijstand tijdens een verbouwing

Laat je de verbouwing uitvoeren door een aannemer? Dan kan het verstandig zijn om de Interpolis Rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als er een conflict ontstaat tussen de aannemer en jou, kun je rekenen op hulp en advies van een jurist. Je hoeft dan zelf de strijd niet aan te gaan of een dure advocaat in te schakelen.

Een verbouwing hoef je niet aan ons door te geven

Ook niet als de waarde van je huis door de verbouwing stijgt. Als je een rieten dak plaatst, moet je dit wel doorgeven bij Rabobank. Dit is nodig vanwege een verhoogd brandrisico.

Schade melden

Heb je schade door het bouwen of verbouwen van je huis? Dat is vervelend. We helpen je graag. Meld je schade telefonisch of online. We maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.