Woonverzekeringen bij verbouwing

Lees hoe u verzekerd bent tijdens en na een verbouwing van uw woning

Gaat u verbouwen? Wilt u bijvoorbeeld meer leefruimte of de kamerindeling in huis aanpassen? Bijvoorbeeld door het plaatsen van een dakkapel, serre, uitbouw of door de badkamer of keuken te verbouwen? Bouwkundige wijzigingen zijn bijvoorbeeld het vervangen van muren, dakbedekking, keuken, badkamer of toilet, leidingen of installaties. Een goed uitgevoerde verbouwing kan uw woning in waarde laten stijgen. Het is prettig om te weten hoe het dan zit met uw woonverzekeringen.

Woonverzekeringen bij een verbouwing

Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) verzekert u aangebrachte verbouwingen aan uw koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan uw huurhuis verzekert u met de Interpolis Inboedelverzekering. Ook schade aan uw inboedel die ontstaat tijdens het klussen, verhuizen of in een tijdelijke opslag is verzekerd. Zelfs als u deze schade zelf veroorzaakt.

Heeft u schade door het bouwen en of verbouwen van uw huis? Dan bent u niet verzekerd voor schade door:
  • vorst
  • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
  • het niet werken volgens de regels of richtlijnen
  • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
  • regen, sneeuw, hagel in de vorm van (smelt)water

U heeft diefstaldekking bij een verbouwing

Tijdens een verbouwing heeft u meestal veel losse bouwmaterialen in of rondom het huis liggen. Wilt u deze materialen opslaan in uw tuin? Leg de spullen dan in een afgesloten container. Alleen bij diefstal met aantoonbare braaksporen bent u namelijk verzekerd. Dit geldt ook voor een ruimte waar u bijvoorbeeld meubels tijdelijk opslaat tijdens de verbouwing.

Verzeker rechtsbijstand tijdens een verbouwing

Laat u de verbouwing uitvoeren door een aannemer? Dan kan het verstandig zijn om de Interpolis Rechtsbijstandverzekering af te sluiten. Als er een conflict ontstaat tussen de aannemer en u, kunt u rekenen op hulp en advies van een jurist. U hoeft dan zelf de strijd niet aan te gaan of een dure advocaat in te schakelen.

Een verbouwing hoeft u niet aan ons door te geven

Ook niet als de waarde van uw huis door de verbouwing stijgt. Als u een rieten dak plaatst, moet u dit wel doorgeven bij uw Rabobank. Dit is nodig vanwege een verhoogd brandrisico.

Schade melden

Heeft u schade door het bouwen of verbouwen van uw huis? Dat is vervelend. We helpen u graag. Meld uw schade telefonisch of online. We maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.