Overstappen zorgverzekering

Sluit je bij Interpolis een zorgverzekering af? Dan zeggen wij je oude zorgverzekering voor jou op. Daarvoor hoef je niets te doen.

Wanneer en hoe kan ik overstappen van zorgverzekering?

Je kunt 1 keer in het jaar overstappen van zorgverzekering. Tussen half november en 1 januari. Half november worden namelijk de nieuwe premies bekendgemaakt.


Overstappen tussen 1 januari en 31 januari

Ook in januari van het nieuwe jaar kun je nog overstappen. Je moet dan wel vóór 31 december je oude zorgverzekering zelf opzeggen.


Overstappen na 31 januari

In een paar situaties mag je tussen 1 februari en half november overstappen van zorgverzekering. Bijvoorbeeld als je gaat scheiden of voor langere tijd naar het buitenland gaat. Je moet dan wel zelf je zorgverzekering opzeggen. Wordt je kind 18 jaar, of gaat hij of zij uit huis? Dan mag je kind tussentijds overstappen.


Zo stapt u over

  1. Vergelijk zorgverzekeringen en bekijk of overstappen voordeliger is voor jou.
  2. Meld je aan bij de nieuwe verzekeraar. 
  3. Geef aan waar je op dit moment verzekerd bent.
  4. Jouw nieuwe verzekeraar zegt je oude verzekering op.

Wanneer gaat mijn nieuwe zorgverzekering in?

Je nieuwe zorgverzekering gaat op 1 januari van het nieuwe kalenderjaar in. Stap je na 31 december over? Dan gaat je nieuwe verzekering ook gewoon per 1 januari in.

Neemt Interpolis mijn machtiging van mijn vorige verzekeraar over?

Wij beoordelen je machtiging van je vorige zorgverzekeraar altijd opnieuw. Voor vergoedingen uit de basisverzekering nemen wij over het algemeen de machtiging van je vorige zorgverzekeraar over. Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming bij ons aan.

Waar moet ik op letten bij het overstappen van zorgverzekering? 

  • Vergelijk zorgverzekeringen op basis van prijs én kwaliteit. De goedkoopste of duurste verzekering past niet altijd het beste bij je wensen.
  • Kies de dekking die bij je past. Heb je genoeg aan een basisverzekering of is het verstandig om te kiezen voor aanvullende verzekeringen?
  • Controleer of je nog steeds bij jouw ziekenhuis of zorgverlener in de buurt terecht kunt.
  • Voor onze tandartsverzekering € 1.000,- geldt een medische acceptatie. Er is geen medische selectie voor onze aanvullende verzekeringen.
  • Bij de vergoeding voor orthodontie uit de aanvullende verzekering geldt een wachttijd van 1 jaar. Dit geldt voor kinderen tot 18 jaar. Wachttijd betekent dat je een jaar of langer jouw verzekering moet hebben, voordat je een vergoeding krijgt. Je moet dan minimaal 1 jaar bij ons verzekerd zijn voor orthodontie. Anders vergoeden wij het 1e jaar de behandeling niet.
  • Als je een betalingsachterstand hebt bij je vorige verzekeraar, kun je niet overstappen.

Hulp nodig?

WhatsApp
Wij helpen je graag.
Stel je vraag over je zorgverzekering. Via WhatsApp delen we geen medische en financiële gegevens. 
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur. Je ontvangt een reactie binnen 2 uur tijdens openingstijden.
Bel onze zorglijn
Wij helpen je graag.
Wij helpen je graag met alle vragen rondom je zorgverzekering.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur. Op zaterdag van 9.00 tot 13.00 uur (lokaal tarief).
Alarmcentrale
24/7 bereikbaar.
Bel ons direct voor spoedeisende gezondheidszorg in het buitenland.
24/7 bereikbaar (lokaal tarief).