Overstappen zorgverzekering

Wilt u overstappen naar een nieuwe zorgverzekering? Dat kan heel makkelijk met onze overstapservice! Sluit u bij Interpolis een nieuwe zorgverzekering af? Dan zeggen wij uw oude zorgverzekering voor u op.

Hoe en wanneer kan ik overstappen?

U kunt 1 keer in het jaar overstappen van zorgverzekering. Vanaf half november, dan worden de nieuwe premies bekend gemaakt, tot 1 januari.


Zo stapt u over

  1. Vergelijk zorgverzekeringen en bekijk of overstappen voordeliger is voor u.
  2. Meld u aan bij de nieuwe verzekeraar. 
  3. Geef aan waar u op dit moment verzekerd bent.
  4. Uw nieuwe verzekeraar zegt uw oude verzekering op.

Overstappen na 1 januari

Ook in januari van het nieuwe jaar kunt u nog overstappen. U moet dan wel voor 31 december uw oude zorgverzekering zélf opzeggen.

Overstappen naar een Interpolis zorgverzekering

Wilt u overstappen naar een Interpolis zorgverzekering? Verzeker alleen wat u écht nodig hebt. Bekijk welke verzekering het beste bij u past.

Met Interpolis ZorgCompact regelt u alles online en kan u kiezen voor 1 aanvullende verzekering. Met Interpolis ZorgActief heeft u keuze uit meerder aanvullende- en tandverzekeringen. Lees meer over de mogelijkheden van onze zorgverzekeringen.

Neemt Interpolis mijn machtiging van mijn vorige verzekeraar over?

Wij beoordelen uw machtiging van uw vorige zorgverzekeraar altijd opnieuw. 

  • Voor vergoedingen uit de basisverzekering nemen wij over het algemeen de machtiging van uw vorige zorgverzekeraar over.
  • Gaat het om een vergoeding uit de aanvullende verzekering waar vooraf toestemming voor nodig is? Vraag dan toestemming bij ons aan.

Overstappen na 31 januari

Alleen in een paar situaties mag u tussen 1 februari en half november nog van zorgverzekering wisselen. Bijvoorbeeld als u gaat scheiden, voor langere tijd naar het buitenland gaat of als u als gevolg van een baanverandering een werkgeverscollectiviteit moet verlaten. U moet dan wel zelf uw zorgverzekering opzeggen. Wordt uw kind 18 of gaat hij of zij uit huis? Dan mag uw kind tussentijds overstappen. 

Tips bij het overstappen

  • Vergelijk zorgverzekeringen op basis van prijs én kwaliteit. De goedkoopste of duurste verzekering past niet altijd het beste voor uw behoeften.
  • Kies de dekking die bij u past. Hebt u genoeg aan een basisverzekering of is het verstandig om te kiezen voor aanvullende verzekeringen?
  • Controleer of u nog steeds bij uw ziekenhuis of zorgverlener in de buurt terecht kunt.
  • Het kan zijn dat u te maken krijgt met medische acceptatie bij aanvullende verzekeringen. U krijgt dan extra vragen over uw gezondheid. De verzekeraar mag u weigeren als zij veel kosten verwachten.

Hulp nodig?

U bereikt ons op werkdagen van 8:00 tot 20:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13:00 uur (lokaal tarief).

Bel de Interpolis Zorglijn
013 462 20 25


Direct een vraag? Gebruik WhatsApp
06 12 48 71 55
Zo gaan we om met privacy & beveiliging.


Geen haast? Vul het online formulier in en we reageren binnen 3 dagen.