IkWoonLeefZorg

Op de website IkWoonLeefZorg vind je informatie over toekomstbestendig wonen. Hiermee helpen we ouderen en mantelzorgers met hulp en zorg, sociale contacten en financiën. En met ideeën over hoe hun woning bij hun persoonlijke situatie past. IkWoonLeefZorg is ontwikkeld door Interpolis en Rabobank. Meld je aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang deze 2 keer per maand.
Kunststof raam met sleutel in het slot op de handgreep.

Comfortabel en fijn wonen.

Nederland wordt steeds veiliger, de criminaliteitscijfers dalen. Toch wordt er nog dagelijks ingebroken. Je kunt zelf je huis veiliger maken. Met de Veiligheidsmeter weet je hoe veilig je woont en wat je kunt doen om je woning veiliger te maken. Hoe veiliger je het maakt, hoe meer korting je krijgt op de woonhuis- en inboedelverzekering van Interpolis. In ons magazine lees je artikelen over veilig, duurzaam en comfortabel wonen.
2 mensen omhelzen elkaar. De man lacht.

Ben je mantelzorger?

Je bent niet de enige: Nederland telt meer dan 4 miljoen mantelzorgers.
Een hartverwarmend leger van familie, vrienden, kennissen en buren die zonder enige vergoeding voor elkaar klaarstaan. Mantelzorger zijn is niet altijd gemakkelijk. Je hebt veel uit te zoeken. En kunt soms wel wat ondersteuning gebruiken. Op IkWoonLeefZorg vind je daarom informatie speciaal voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld welke oplossingen er allemaal zijn, waar je moet zijn om zaken te regelen en hoe het met de kosten zit.
Man en vrouw die op de bank zitten en samen op een tablet kijken

Hoe ga jij straks wonen?

Veel mensen wachten te lang met nadenken over hun toekomstige woonmogelijkheden en wensen.
Dat is jammer, want als je hier op tijd aan begint, is er meer mogelijk en kun je er eerder van genieten. De 50Plus WoonTest geeft je binnen enkele minuten inzicht in de toekomstbestendigheid van je huidige woning. De vragen gaan over je huis, sociale contacten, buurt en gezondheid. Ook geven we mogelijke oplossingen én tips waarmee je direct aan de slag kunt. Vaak kun je met een paar aanpassingen alweer jaren vooruit!