Alles over wonen

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over wonen.
Man en vrouw maken selfie op wintersport
Wonen
Artikel

Alles over veilig online fotogebruik

We maken en verspreiden tegenwoordig de hele dag door foto's. In dit artikel leggen we uit hoe je dat veilig doet. Om te voorkomen dat jouw privébeelden onbedoeld gaan rondzwerven op het internet. En misschien wel in verkeerde handen terechtkomen.
Lees meer
27-09-2022
Jonge vrouw zit op het bed in haar studentenkamer en belt terwijl ze op de laptop bezig is.
Wonen
Artikel

Zo gebruiken inbrekers het internet

Je vakantiekiekjes al tijdens je reis op Instagram publiceren. Of de resultaten van je wekelijkse hardloopronde op Facebook delen. Wij legden deze en andere voorbeelden voor aan Sybren van der Velden Walda van de Nationale Politie. Want wat is wijsheid? Hoe handel je verstandig? Of valt het allemaal wel mee?
Lees meer
26-09-2022
Vrouw zit aan tafel met de telefoon in de hand
Wonen
Artikel

Opgelicht door telefoonfraude: ‘De grond zakte onder mijn voeten vandaan'

Chantal (50) verloor eerder dit jaar een groot deel van het spaargeld van haar, haar man en zoon door telefonische oplichting. Een zogenaamde bankmedewerkster nam contact met haar op en vertelde over verdachte activiteiten op haar rekening. 'Het nummer waarmee de vrouw belde, leek dat van mijn bank. Maar het bleek gemanipuleerd. Zonder dat ik er erg in had, had ik dus een fraudeur aan de lijn. En hielp ik haar aan een enorm bedrag.’ Een deel ervan heeft ze inmiddels teruggekregen. Maar de grootste som is in rook opgegaan. En dus wil ze anderen voor hetzelfde behoeden. Ze vertelt hier haar verhaal.
Lees meer
26-09-2022
Een jonge vrouw zit op haar bed. Ze is online aan het shoppen op haar laptop.
Wonen
Artikel

How to: veilig online winkelen

We shoppen steeds vaker online. Want wat je ook zoekt, alles is er te vinden. Bestel jij een artikel bij een voor jou onbekende webwinkel? Onderzoek dan wel eerst even of het een veilige en betrouwbare webshop is. Zo kom je niet voor nare verrassingen te staan. Hoe je dat doet lees je hier.
Lees meer
01-09-2022
2 meiden pakken verhuisdozen in
Wonen
Artikel

Op kamers gaan, waar moet je allemaal aan denken?

Het nieuwe studiejaar komt steeds dichterbij. Voor veel studenten in spé ook het moment om het ouderlijk nest te verlaten en op kamers te gaan. Heb je een fijne studentenkamer gevonden? Dan is er een aantal zaken om rekening mee te houden. Wij vertellen wat je nodig hebt als je op kamers gaat.
Lees meer
16-08-2022
Pagina 1 van 24