Alles over wonen

Meer lezen over het voorkomen van schade en ongemak? Bekijk het overzicht van al onze artikelen over wonen.
een groen dak met sedumplantjes
Wonen
Artikel

10 feiten over een groen dak

Je dak groen… gewoon doen. Een groen dak is een plat dak dat is bedekt met kleine (sedum)planten. Naast dat het mooi is om te zien, is een groen dak ook goed en fijn voor mens en dier. Hoe dat komt? Lees deze 10 feiten en weet hoe het zit.
Lees meer
01-04-2020
Sanitaire verstopping
Wonen
Artikel

Over leed dat sanitaire verstopping heet

Een restje jus of enkele schoonmaakdoekjes door het toilet; velen van ons hebben zich er wel eens schuldig aan gemaakt. Overstroomd sanitair tot gevolg. Maar wat mag nou wel, en wat zijn absolute no-go’s? Wij zetten het voor je op een rijtje.
Lees meer
12-03-2020
Rookmelders verplicht
Wonen
Artikel

Rookmelders in 2022 verplicht

In elk huis in Nederland moet per 1 juli 2022 op iedere verdieping een rookmelder hangen. Die verplichting bestaat al sinds 2003 voor nieuwbouwhuizen, maar minister Knops wil dat die regelgeving ook voor bestaande bouw gaat gelden. Hij geeft hiermee gehoor aan het advies van onder meer Brandweer Nederland en gemeenten om rookmelders voor iedere woning in Nederland verplicht te stellen. Aangezien bij brand de meeste slachtoffers vallen door het inademen van rook, kan een maatregel als deze mensenlevens redden. Jaarlijks 13 levens, om precies te zijn…
Lees meer
12-03-2020
Corona oplichting senioren
Wonen
Artikel

‘Coronababbeltruc’ nieuwste vorm van oplichting senioren

Met de komst van corona blijkt ook een nieuwe babbeltruc voor senioren geboren te zijn. Wij vertellen jou hoe je jezelf, ouders, grootouders, tantes of ooms voor zulke oplichtingspraktijken kunt behoeden.
Lees meer
05-03-2020
Man met keycord die aan de deur staat en aan het praten is
Wonen
Artikel

Hoe herken je de babbeltruc en hoe ga je ermee om?

Dieven en oplichters worden steeds creatiever. Met een aantal tips helpen we je babbeltrucs en andere smoezen aan de deur te herkennen. Zo verklein je de kans op diefstal of oplichting.
Lees meer
02-03-2020
Pagina 1 van 5