inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearinline/logininline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchinline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtube
Wat is het Lab?
Interpolis gelooft dat verzekeren anders kan. We willen meer veiligheid voor onze klanten maar weten nog niet altijd hoe we dat gaan realiseren. Het Lab is een initiatief waar we op zoek gaan naar innovatieve oplossingen en vervolgens samen kijken wat wel en niet werkt.
Wat is het Lab?

Hackathon met studenten

  • Experimenteer je mee? Meld je aan!

  • Hackathon met studenten

  • Samenwerking Interpolis en PluhZ

  • Q&A PluhZ

  • Een testpanel experimenteert met ons mee

  • Eerste resultaten onderzoek

  • Doe je mee aan de digitale detox challenge?

Hackathon

Studenten bedenken oplossing voor het herkennen van stress

17 augustus 2017

Interpolis presenteert maatschappelijk probleem aan studenten
Softwarebedrijf SAP (Systemen, Applicaties en Producten) organiseerde samen met Unipartners op vrijdag 9 en zaterdag 10 juni een hackathon in Den Bosch. Interpolis presenteerde hier een maatschappelijk probleem onder jongvolwassenen. Het percentage Nederlanders tussen de 18 en 35 jaar dat last heeft van stressgerelateerde klachten was nog nooit zo hoog. 75% overweegt om naar een psycholoog te gaan. 

In 24 uur een oplossing voor psychische klachten bij jongvolwassenen
Wij zijn ervan overtuigd dat voorkomen beter is dan genezen. Binnen 1 dag bedachten 40 technische studenten in teams een slimme oplossing en werkten deze uit. De oplossing moest bijdragen aan het herkennen van stress en het voorkomen van een burn-out. 

De jury koos de beste oplossing
Op zaterdag presenteerden de teams hun ideeën. De oplossingen werden gezocht in het gebruiken van data om inzicht te krijgen in je stressniveau maar ook in het verbinden met anderen. Met vrienden, bedrijven of coaches. Het winnende team vond de oplossing in een combinatie van beiden. Inzicht door bijvoorbeeld een selfie te maken die je stemming beoordeelt, een koppeling met een activity tracker of door een paar korte vragen te beantwoorden.

De winnaars blijven met ons meedenken 
De 3 studententeams met de beste oplossing zijn uitgenodigd om samen met ons en ons 200-koppige testpanel mee te blijven denken over mogelijke oplossingen. Het testpanel is in periodes van 2 weken ongeveer 5 keer actief. Lees hier meer over de rol van het testpanel. Wil jij in de toekomst ook experimenteren met nieuwe oplossingen? Meld je dan hier aan als deelnemer.