In 3 stappen naar een oplossing:

Heb je autoschade? Bekijk dan onze pagina over autoschade.

Doe aangifte bij het Landelijke Aangifteloket Gestolen Voertuigen.

Je kunt telefonisch aangifte doen via 088 008 74 44, elke dag van 7.00 tot 23.00 uur. Tussen 23.00 uur en 7.00 uur kun je de voicemail inspreken. Bel zo snel mogelijk, dat vergroot de kans op terugvinden. Zorg dat je je rijbewijs en kentekenbewijs bij de hand hebt.

Meld de diefstal bij ons.

Dit kan 24/7 online of via de Interpolis app. Gewoon wanneer het je uitkomt. Wij nemen daarna contact met je op. Stuur het proces-verbaal van de aangifte zo snel mogelijk naar ons op.

Na 20 dagen betalen wij de waarde van je auto.

Wordt je auto binnen 20 dagen teruggevonden? Dan krijg je jouw auto terug. Wordt je auto daarna teruggevonden? Dan teken je een akte van eigendomsoverdracht. Je geeft ons de sleutels, accessoires en het kentekenbewijs. De auto is ons eigendom als deze wordt teruggevonden.

Ben ik verzekerd voor diefstal van mijn auto?

Heb je bij ons een autoverzekering met de dekking WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco? En voldeed de auto aan onze beveiligingseisen? Dan is diefstal van je auto verzekerd. Als er voor de auto beveiligingseisen gelden, vind je deze op je polisblad.

Als het noodzakelijk is betalen wij € 35,- per dag voor een vervangende auto. Tot het moment dat de gestolen auto weer terug is of het moment dat wij betalen. Wij hebben hiervoor de officiële nota van het verhuurbedrijf of garage nodig. Je kunt ook een vervangende auto van ons krijgen in plaats van een vergoeding per dag.

Bij diefstal van je auto, betalen wij na 20 dagen volgens onze aanschafwaarde-, nieuwwaarde-, of dagwaarderegeling. Graag leggen wij je uit wat dit betekent. Bekijk deze regeling >

Wat betaalt Interpolis bij diefstal van mijn auto?

Wij betalen dan volgens onze aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Graag leggen wij je uit wat dit betekent.

Autodiefstal in het buitenland?

  • Doe bij diefstal in het buitenland aangifte bij de politie in het land waar je auto is gestolen.
  • Bewaar een kopie van het proces-verbaal.
  • Neem contact op met de Interpolis Alarmcentrale via telefoonnummer +31 13 462 04 62.
  • Doe aangifte bij het Landelijke Aangifteloket Gestolen Voertuigen via telefoonnummer 088 008 74 44.
Man die de Interpolis App downloadt op zijn smartphone

Bekijk je verzekeringen en voorwaarden online.

In onze app en in Mijn Interpolis vind je een overzicht van je verzekeringen en voorwaarden. Zo weet je precies waarvoor je verzekerd bent. Meld je online schade? Dan wordt je verzekering er automatisch bij gezocht. 

Jij kiest hoe je de schade bij ons meldt

Online melden

24/7 beschikbaar.
Eenvoudig online een melding maken. En wanneer het jou uitkomt. 

Melden via onze app

24/7 beschikbaar.
Scan de QR-code via je smartphone camera.
Download de Interpolis app. En maak een melding waar en wanneer je wilt.

Bel ons

Vandaag bereikbaar tot 18.00 uur.
Voor vragen over je schade of het persoonlijk melden van je schade. Wij helpen je graag. 
Op dit moment is het erg druk aan de telefoon.

Alarmcentrale

24/7 bereikbaar.
Voor advies, hulp of gezondheidszorg in het buitenland. En bij pech onderweg. Lees meer over de alarmcentrale.

Veelgestelde vragen

Wanneer betaalt Interpolis de waarde van mijn auto?

Bij een gestolen auto houden wij een termijn van 20 dagen aan. We beginnen met tellen vanaf het moment dat je de schade bij ons meldt. Na 20 dagen betalen wij de aanschafwaarde, nieuwwaarde of dagwaarde van jouw auto. We stoppen je autoverzekering 1 dag na de schadedatum. De premie die je teveel betaalde, krijgt je van ons terug. Tijdens die 20 dagen krijg je € 35,- per dag voor een vervangende auto. Je kunt ook een vervangende auto van ons krijgen. Dan krijgt je geen vergoeding per dag.

Krijg ik een vergoeding voor een vervangende auto?

Als je gebruik maakt van een bij ons aangesloten reparateur krijg je ‘geschikt’ vervangend vervoer. Bijvoorbeeld een leenfiets, huurauto, haal-brengservice of vergoeding voor het openbaar vervoer. We proberen zoveel rekening te houden met je wensen.

 

Wanneer en hoe lang krijg ik vervangend vervoer?

  • Reparatie: zo lang als de reparatie duurt
  • Total loss schade: 5 dagen
  • Diefstal: 20 dagen (vervangend vervoer of vergoeding per dag)
Wanneer kan ik mijn auto ophalen?
Je hoort van de reparateur wanneer je je auto kunt ophalen. Het vervangend vervoer lever je dan weer in. Je kunt weer door.
Als mijn auto wordt teruggevonden binnen 20 dagen, mag ik ervoor kiezen om de auto niet terug te nemen?

Nee. Als je auto wordt teruggevonden, binnen 20 dagen na je melding van de diefstal, krijg je jouw auto terug. Als je auto beschadigd is of gereinigd moet worden regelen we dat voor jou.

Wordt je auto na 20 dagen teruggevonden? Dan is je auto eigendom van Interpolis en betalen wij de aanschafwaarde of dagwaarde van je auto.

Als Interpolis de aanschafwaarde betaalt, hoe moet ik die dan aantonen?

De aanschafwaarde toon je aan met de originele aanschafnota of met een bankafschrift. De nota is van een merkdealer of een BOVAG-bedrijf.

Kun je de aanschafwaarde niet aantonen? Of kocht je de auto bij een ander bedrijf of een particulier? Dan krijg je de dagwaarde vergoed.

Wat betaalt Interpolis als mijn auto total loss of gestolen is en deze schade is verzekerd op mijn verzekering?
Wij betalen dan volgens onze aanschafwaarde- of nieuwwaarderegeling. Graag leggen wij je uit wat dit betekent.
Moet ik aangifte doen bij de politie?
Ja, bij autodiefstal is een proces-verbaal nodig. Dat onderteken je digitaal op Mijn Politie met behulp van DigiD. Je downloadt het proces-verbaal, en voegt dat toe aan de vragenlijst die je per e-mail krijgt na je melding bij het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV).
 
Diefstal met geweld
Aangiften van zogenaamde ‘high impact crimes’ lopen nog via de politie. Bijvoorbeeld bij autodiefstal na een inbraak, of diefstal met geweld.

Waardevolle spullen
Lagen er nog waardevolle spullen in je auto? Dan kun je hiervoor ook aangifte doen bij de politie.
Wat is het Landelijke Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV)?
De politie heeft een apart loket om aangifte te doen van je gestolen auto: het Landelijk Aangifteloket Gestolen Voertuigen (AGV). Na jouw aangifte staat het voertuig binnen een half uur nationaal en internationaal als gestolen gesignaleerd. Hierdoor kunnen opsporingsinstanties sneller starten, waardoor de kans op terugvinden aanzienlijk groter wordt.