Brandverzekering voor inboedel en huis

Verzeker brandschade aan uw inboedel en huis met de Interpolis Woonverzekeringen

Brand in huis, een vlam in de pan bij het koken of een brandje in de prullenbak of barbecue. Elk jaar ontstaan er in Nederland ongeveer 6.000 woningbranden. Een vuurtje dat soms onschuldig begint, kan zorgen voor heel veel schade. Brandschade aan uw inboedel of huis kan ontstaan door vuur, ontploffing of elektriciteit. Ook kan schade ontstaan door schroeien, smelten, rookontwikkeling of het blussen van de brand.

Brandschade verzekert u met de Interpolis Woonverzekeringen

Natuurlijk hoopt u nooit met brand te maken te krijgen. Ondanks dat u de kans op brand kunt verkleinen door de juiste maatregelen te treffen, is het verstandig om uw huis en inboedel te verzekeren voor brandschade. Met de Interpolis Inboedelverzekering verzekert u de spullen in uw woning, zoals meubels, kleding en elektronica, tegen schade die ontstaat door brand. Brandschade aan uw huis zelf verzekert u met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering). Ook uw tuin, glas en bijgebouwen zijn dan verzekerd. Kiest u voor een van deze Interpolis Woonverzekeringen, dan hoeft u geen losse brandverzekering af te sluiten. 

Tips om brandschade te voorkomen of beperken

Veel woningbranden beginnen in de keuken, zoals een vlam die in de pan slaat. Ook kortsluiting of oververhitting bij elektrische apparatuur, zoals een droger of oplader, zijn oorzaken van brand. Met de volgende tips verkleint u de kans op brandschade:
 • Zet elektrische apparaten helemaal uit, in plaats van op stand-by. Haal de stekker uit het stopcontact als u een apparaat niet vaak gebruikt.
 • Zorg voor schone filters in uw wasdroger en afzuigkap.
 • Laat uw centrale verwarming en schoorsteen 1 keer per jaar schoonmaken en controleren.
 • Zet geen kaarsen in de buurt van brandbare materialen, zoals gordijnen.
 • Laat een strijkijzer of fornuis dat aanstaat nooit onbeheerd achter.
 • Zorg voor een goede rookmelder in de gangen. In de ruimtes waar veel stoom voorkomt, kunt u voor extra veiligheid een hittemelder ophangen.
 • Zorg voor goede blusmiddelen (zoals een blusdeken of brandblusser) en leg deze op de juiste plekken, bijvoorbeeld in de keuken.

  Brandschade melden

  Heeft u schade door brand? Meld uw brandschade telefonisch of online bij ons. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.

  Gaat het om een grote brand waarvoor de brandweer komt? Dan hoeft u de schade niet zelf bij ons te melden. De brandweer stelt bij aankomst direct een zogenoemde salvage-coördinator aan. Deze zorgt voor opvang en meldt de schade bij ons.