Brandverzekering voor inboedel en huis

Verzeker brandschade aan jouw inboedel en huis met de Interpolis Woonverzekeringen
Brand in huis, een vlam in de pan bij het koken of een brandje in de prullenbak of barbecue. Elk jaar ontstaan er in Nederland ongeveer 6.000 woningbranden. Een vuurtje dat soms onschuldig begint, kan zorgen voor heel veel schade. Brandschade aan je inboedel of huis kan ontstaan door vuur, ontploffing of elektriciteit. Ook kan schade ontstaan door schroeien, smelten, rookontwikkeling of het blussen van de brand.

Brandschade verzeker je met de Interpolis Woonverzekeringen

Natuurlijk hoop je nooit met brand te maken te krijgen. Ondanks dat je de kans op brand kunt verkleinen door de juiste maatregelen te treffen, is het verstandig om jouw huis en inboedel te verzekeren voor brandschade. Met de Interpolis Inboedelverzekering verzeker je de spullen in je woning, zoals meubels, kleding en elektronica, tegen schade die ontstaat door brand. Brandschade aan je huis zelf verzeker je met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering). Ook je tuin, glas en bijgebouwen zijn dan verzekerd. Kies je voor een van deze Interpolis Woonverzekeringen, dan hoef je geen losse brandverzekering af te sluiten. 

Tips om brandschade te voorkomen of beperken

Veel woningbranden beginnen in de keuken, zoals een vlam die in de pan slaat. Ook kortsluiting of oververhitting bij elektrische apparatuur, zoals een droger of oplader, zijn oorzaken van brand. Met de volgende tips verklein je de kans op brandschade:
  • Zet elektrische apparaten helemaal uit, in plaats van op stand-by. Haal de stekker uit het stopcontact als je een apparaat niet vaak gebruikt.
  • Zorg voor schone filters in je wasdroger en afzuigkap.
  • Laat je centrale verwarming en schoorsteen 1 keer per jaar schoonmaken en controleren.
  • Zet geen kaarsen in de buurt van brandbare materialen, zoals gordijnen.
  • Laat een strijkijzer of fornuis dat aanstaat nooit onbeheerd achter.
  • Zorg voor een goede rookmelder in de gangen. In de ruimtes waar veel stoom voorkomt, kun je voor extra veiligheid een hittemelder ophangen.
  • Zorg voor goede blusmiddelen (zoals een blusdeken of brandblusser) en leg deze op de juiste plekken, bijvoorbeeld in de keuken.

    Brandschade melden

    Heb je schade door brand? Meld je brandschade telefonisch of online bij ons. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.

    Gaat het om een grote brand waarvoor de brandweer komt? Dan hoef je de schade niet zelf bij ons te melden. De brandweer stelt bij aankomst direct een zogenoemde salvage-coördinator aan. Deze zorgt voor opvang en meldt de schade bij ons.