Reis annuleren, wat nu?

U hebt waarschijnlijk erg uitgekeken naar uw vakantie. Dan is het heel vervelend als u deze reis door omstandigheden niet meer kunt maken. Hebt u een reis geannuleerd of moet u eerder terug naar huis komen?  Wij zijn er voor u. 

Coronavirus

Het is logisch dat u in deze tijd met vragen zit. We zetten daarom de meestgestelde vragen over de verzekeringen voor u op een rij. Lees meer.


De wachttijd aan de telefoon is langer dan u van ons gewend bent. Dit komt omdat ook wij voorzorgsmaatregelen nemen vanwege het coronavirus. Wilt u een schade, kosten of een annulering melden? Gebruik hiervoor onze app of meld dit online.

Houd uw boeking bij de hand

Wij kunnen u sneller helpen als u in het bezit bent van een bevestiging van uw boeking. Deze kreeg u van de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij.

Meld uw schade

Dit kan 24/7. U meldt eenvoudig online uw schade. U mag ons ook bellen, wij helpen u graag. Voor vragen over uw schade kunt u natuurlijk ook bij ons terecht.

Weten wat wel en niet verzekerd is?

Bekijk de tabel verderop deze pagina. En de veel gestelde vragen onderaan deze pagina. We leggen uit welke reizen wel en niet verzekerd zijn. En welke oorzaken van annulering.

U kiest zelf hoe u de schade bij ons meldt

Online melden

Dit kan 24/7. Dus ook als er een tijdsverschil is tussen Nederland en uw vakantiebestemming. Wel zo fijn.

Interpolis app

Download de app op uw smartphone. Zo meldt u uw schade waar en wanneer u maar wilt.

Telefonisch melden

Wij zitten klaar voor u. Ook als u vragen hebt over uw annulering.

Spoed

Bent u in het buitenland en hebt u direct hulp nodig? Bel dan de Interpolis alarmcentrale.

Wat is wel en niet verzekerd?

Het annuleren van uw reis is vaak verzekerd op de annuleringsverzekering. Wij betalen dan de annuleringskosten van uw reis. Als u eerder naar huis komt door een verzekerde reden betalen wij ook de geboekte vakantiedagen die u miste. Hieronder leest u een aantal voorbeelden wanneer we wel en niet de kosten vergoeden. 
Wel verzekerd
Niet verzekerd
Welke reizen zijn wel en niet verzekerd?

De volgende reizen zijn verzekerd:

 • Reizen in en naar het buitenland.

   

 • Een reis met een geboekte overnachting in Nederland.

   

 • Een reis voor vrijwilligerswerk, vakantiewerk, studie of stage.

 • Recreatieve reizen.

   

 • Reizen voor werk. Alleen als dit op uw verzekeringsbewijs staat.

   

Sommige reizen zijn niet verzekerd:

 • Een reis zonder geboekte overnachting in Nederland.

   

 • Zakelijke reizen, tenzij de dekking 'zakenreis' is afgesloten.

   

 • Medische reizen.

 • Een reis met een vaste stand-, lig- of seizoensplaats.

   

 

Meer weten over wat wel en niet verzekerd is? Lees dan de Voorwaarden Annulering DRV-RV-52-181.

Ik ga niet meer op reis omdat mijn reisgenoot niet meer meegaat, wat nu?
Annuleert uw reisgenoot met een andere annuleringsverzekering de reis? En wilt u daardoor zelf niet meer op reis? Dan is dit verzekerd als uw reisgenoot volgens de voorwaarden van zijn verzekeraar mag annuleren. En alleen als u daardoor alleen moet reizen.
Ik heb vertraging op de heenreis en kom daardoor later aan op mijn vakantiebestemming, is dit verzekerd?
Schade door vertraging op de heenreis met trein, bus, boot of vliegtuig is alleen verzekerd als dit door overmacht komt. Overmacht zijn buitengewone omstandigheden waar de reisorganisatie zelf geen invloed op heeft, bijvoorbeeld aswolken, orkanen en zware sneeuwval. Als de reisorganisatie verantwoordelijk is voor de vertraging kunt u het beste met hen contact opnemen. 
Welke reiskosten zijn verzekerd bij annulering?
U krijgt een vergoeding voor onderdelen van de reis die u voor aanvang van de reis boekt. Bijvoorbeeld uw vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Moet u uw reis omboeken? Dan betalen we niet meer dan de kosten van annulering. 
Wat krijg ik uitgekeerd bij eerder afbreken van mijn vakantie of als ik in het ziekenhuis opgenomen word?
Het kan zijn dat u eerder dan gepland naar huis moet terugkeren. Als de reden verzekerd is en de reis voor meer dan 8 uur wordt afgebroken, betaalt Interpolis u een dagvergoeding. Dit doen we ook wanneer u langer dan 8 uur in het ziekenhuis wordt opgenomen. Sommige extra reiskosten betalen we ook. Bijvoorbeeld de reis en verblijfskosten die u maakt om terug naar Nederland te reizen. Bent u in het buitenland en moet u zo snel mogelijk terug naar Nederland? Neem dan contact op met de Interpolis Alarmcentrale. Zij zijn 24 uur per dag bereikbaar op het telefoonnummer +31 13 462 04 62.
Wat als ik mijn vlucht mis door file onderweg naar het vliegveld?
Helaas is dit niet verzekerd op de annuleringsverzekering. We willen hiermee voorkomen dat reizigers die te laat vertrekken van huis aanspraak maken op hun verzekering. Check voordat u vertrekt de route en informeer hoe lang u van tevoren aanwezig moet zijn op het vliegveld. 
Onze klanten beoordelen ons met een

8,4

Gemiddeld uit 168.685 beoordelingen

Het personeel stond mij meer dan keurig te woord! Echt een dikke 10. Ik was verbaasd over de wijze waarop gesproken werd, met belangstelling en interesse. Ook bij een onzeker item werd ik teruggebeld. Chapeau, veel bedrijven kunnen een voorbeeld nemen aan jullie dienstverlening.
M. van Haaren
Als je door ziekte genoodzaakt bent om een vakantie te annuleren en er is zoveel begrip voor de situatie dan kun je niets anders dan dit te waarderen en uit te dragen.
A.M.D. Loos
Omdat ik na een ziekenhuis opname met operatie dezelfde dag nog via de annuleringsverzekering mijn geld van de vakantie heb teruggekregen.
G.M.T.J. van Riel