Kortlopende annulerings­verzekering

Annuleringskosten van 1 reis verzekeren én goede hulp krijgen bij annulering?

Kies dan voor onze kortlopende annuleringsverzekering. Je sluit deze verzekering eenvoudig af via Rabobank. En moet je annuleren? Dan staan wij voor je klaar.

Daarom kies je voor onze kortlopende annulerings­verzekering

Familie en vrienden
Bij ernstige ziekte, overlijden of een ernstig ongeval van een dierbare vergoeden wij je annuleringskosten.
Alles wat je vooraf in Nederland boekt
Verzeker de kosten die je voor je reis maakt. Bijvoorbeeld het boeken van je vlucht of een hotelovernachting.
Snelle afhandeling
Moet je je reis annuleren of afbreken? Bel ons en we helpen je graag.
Wel verzekerd

Annulering of afbreken van je reis:

  • bij een ongeval, ernstige ziekte of overlijden van jezelf of dierbaren
  • door een onverwachte zwangerschap of (echt)scheiding
  • als een reisgenoot zijn of haar reis annuleert, en je moet daardoor alleen reizen
  • door onverwacht verlies van je baan
  • door een onverwacht negatief reisadvies op je bestemming, niet als gevolg van een grootschalige epidemie
Niet verzekerd
Annulering of afbreken van je reis:
  • door een reden die al bekend was bij de ingangsdatum van de verzekering
  • door overmatig gebruik van drugs of alcohol
  • door opzet of grove schuld

Ook handig om te weten!

Familie maakt zich klaar om op wintersport te gaan. De dak koffer staat open en de bagage wordt ingeruimd.

Dit valt onder de reis- of huursom

Alles wat je vooraf in Nederland boekt
Denk aan de kosten die je bijvoorbeeld maakte voor de vlucht, accommodatie, je visum en een huurauto. Ook de annuleringskosten van tickets van een evenement, concert of theatervoorstelling zijn verzekerd. Natuurlijk moet de reden dat je annuleert wel verzekerd zijn.
Opgemaakt bed in hotelkamer. Met de Kortlopende Annuleringsverzekering van Interpolis kunt u het onverwachts annuleren of het afbreken van een reis of vakantie verzekeren.

Liever al je weekendjes weg en vakanties in 1 keer verzekerd?

Met de doorlopende reis- en annuleringsverzekering

Hou je van gemak? Verzeker dan al je reizen met een doorlopende reisverzekering. Zo ga jij het hele jaar zorgeloos op vakantie, ook als je een dagje naar het buitenland gaat. Je annuleringsverzekering en andere dekkingen zet je eenvoudig aan en uit via de Rabo App. Zo betaal je nooit teveel en kies je wat bij jou past.


Bovendien ben je vaak goedkoper uit met een doorlopende reisverzekering met dekking annulering als je meer dan 2 weken per jaar op vakantie gaat. Ook krijg je pakketkorting op je andere verzekeringen van de Alles in één Polis.

Annuleringsverzekering afsluiten? Zo geregeld via Rabobank!

Kortlopende annuleringsverzekering online afsluiten
Onze reis- en annuleringsverzekeringen sluit je snel en eenvoudig online af via Rabobank. Interpolis en Rabobank werken samen. Bereken je premie en sluit zo snel mogelijk na het boeken van je reis af via rabobank.nl of de Rabo App.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn reis annuleren als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt?
Ja, wij betalen dan de kosten voor annuleren of omboeken van uw reis, die u moet betalen aan de reisorganisatie. Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan betalen wij deze kosten alleen als u binnen 14 dagen na het boeken van de reis de aanvullende dekking doorlopende annulering heeft afgesloten. Heeft u een kortlopende annuleringsverzekering? Dan geldt deze termijn van 14 dagen niet. Let wel op dat de gebeurtenis waardoor de reis geannuleerd wordt altijd moet plaatsvinden nadat de verzekering is afgesloten. Anders is het geen onverwachte gebeurtenis meer en is er geen dekking.
 
Wij betalen de reiskosten ook als een persoon om wie u erg veel geeft overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt, bijvoorbeeld een dierbare vriend. Met ernstig ziek bedoelen we dat er een grote kans is dat die persoon binnenkort overlijdt.
 
Bent u al op reis en wilt u hierdoor eerder naar huis? Dan krijgt u een bedrag voor de dagen dat u eigenlijk nog op reis zou zijn. We delen het bedrag dat u voor de reis heeft betaald door het aantal dagen van de reis. We betalen nooit meer dan de werkelijke schade. De extra gemaakte reiskosten zijn verzekerd op de reisverzekering.
Ik heb mijn reis geboekt, wanneer moet ik de kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?
U kunt de verzekering het beste zo snel mogelijk afsluiten. Er is namelijk geen dekking voor annulering als dit komt door een ziekte of andere situatie die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.
Is zwangerschap een geldige reden om mijn reis te annuleren?
Ja, als de zwangerschap is vastgesteld na boeking van de reis. Of wanneer er medische complicaties zijn als gevolg van de zwangerschap.
Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?
U kunt uw reis annuleren als er sprake is van een ziekte waardoor u op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat uw arts aangeeft dat u niet op vakantie kunt.
Ben ik verzekerd als ik mijn reis annuleer vanwege een negatief reisadvies?
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een reisadvies af. Hiermee geven ze aan of er veiligheidsrisico’s zijn in dat land. Bijvoorbeeld bij een natuurramp, grote demonstraties of een epidemie. Wij leggen je graag uit in welke situaties je wel of niet verzekerd bent.