Wat is een kortlopende annuleringsverzekering?  

Een kortlopende annuleringsverzekering sluit u eenmalig af voor een vakantie of korte trip. U verzekert hiermee de kosten die u moet betalen als u uw reis plotseling moet uitstellen, annuleren of afbreken. Bijvoorbeeld als u ernstig ziek wordt of onverwacht werkloos raakt. 

Wat verzekert u met de kortlopende annuleringsverzekering?

Benieuwd naar de premie? U berekent eenvoudig de premie op rabobank.nl. Daarna kunt u onze kortlopende annuleringsverzekering direct online afsluiten.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Veelgestelde vragen

Kan ik mijn reis annuleren als een dierbare ernstig ziek wordt of overlijdt?
Ja, wij betalen dan de kosten voor annuleren of omboeken van uw reis, die u moet betalen aan de reisorganisatie. Heeft u een doorlopende annuleringsverzekering? Dan betalen wij deze kosten alleen als u binnen 14 dagen na het boeken van de reis de aanvullende dekking doorlopende annulering heeft afgesloten. Heeft u een kortlopende annuleringsverzekering? Dan geldt deze termijn van 14 dagen niet. Let wel op dat de gebeurtenis waardoor de reis geannuleerd wordt altijd moet plaatsvinden nadat de verzekering is afgesloten. Anders is het geen onverwachte gebeurtenis meer en is er geen dekking.
 
Wij betalen de reiskosten ook als een persoon om wie u erg veel geeft overlijdt, ernstig ziek wordt of een ernstig ongeluk krijgt, bijvoorbeeld een dierbare vriend. Met ernstig ziek bedoelen we dat er een grote kans is dat die persoon binnenkort overlijdt.
 
Bent u al op reis en wilt u hierdoor eerder naar huis? Dan krijgt u een bedrag voor de dagen dat u eigenlijk nog op reis zou zijn. We delen het bedrag dat u voor de reis heeft betaald door het aantal dagen van de reis. We betalen nooit meer dan de werkelijke schade. De extra gemaakte reiskosten zijn verzekerd op de reisverzekering.
Ik heb mijn reis geboekt, wanneer moet ik de kortlopende annuleringsverzekering afsluiten?
U kunt de verzekering het beste zo snel mogelijk afsluiten. Er is namelijk geen dekking voor annulering als dit komt door een ziekte of andere situatie die al bekend was op de ingangsdatum van de verzekering.
Is zwangerschap een geldige reden om mijn reis te annuleren?
Ja, als de zwangerschap is vastgesteld na boeking van de reis. Of wanneer er medische complicaties zijn als gevolg van de zwangerschap.
Kan ik mijn reis annuleren als ik ziek ben?
U kunt uw reis annuleren als er sprake is van een ziekte waardoor u op medische indicatie niet aan de reis kan deelnemen. Voorwaarde is dat uw arts aangeeft dat u niet op vakantie kunt.
Is angst of dreiging voor terroristische aanslagen een geldige reden om te annuleren?
Wij vergoeden de annuleringskosten alleen als er op uw bestemming een negatief reisadvies geldt. Hebt u een reis geboekt bij een reisorganisatie die is aangesloten bij de ANVR? Bespreek dan de mogelijkheden met uw reisorganisatie. Of kijk op www.calamiteitenfonds.nl voor meer informatie over mogelijke vergoedingen door het Calamiteitenfonds.
 
Op de website van de Rijksoverheid bekijkt u het reisadvies van uw reisbestemming. Negatief reisadvies geldt voor gebieden met kleurcodes 'rood' en 'oranje'.