Vergoedingen per situatie

Wat betaalt Interpolis als je jouw reis (voor een deel) moet annuleren?

Als je annulering of vervroegde afbreking van jouw reis verzekerd is ontvang je van ons:

Als je jouw reis moet annuleren
Je krijgt een vergoeding voor onderdelen van de reis die je voor aanvang van de reis boekt. Bijvoorbeeld je vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Moet je jouw reis omboeken? Dan betalen we niet meer dan de kosten van annulering. Dit geldt voor reizen die vooraf in Nederland zijn geboekt.

Als je een los vliegtuigticket moet annuleren
Je ontvangt de annuleringskosten. Krijg je vanuit de luchtvaartmaatschappij de luchthavenbelasting terug? Dan brengen wij dit in mindering op het uit te keren bedrag.

Als je jouw reis vroegtijdig af moet breken
Het kan zijn dat je eerder dan gepland naar huis moet terugkeren en je hiervoor van je reisorganisatie geen vergoeding krijgt. Als de reden verzekerd is en de reis voor meer dan 8 uur wordt afgebroken, betaalt Interpolis je een dagvergoeding. Dit doen we ook wanneer je langer dan 8 uur in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Ben je in het buitenland en moet je zo snel mogelijk terug naar Nederland? Neem dan contact op met de Interpolis Alarmcentrale. Zij zijn 24/7 bereikbaar.

Als je tickets voor een festival, concert of evenement moet annuleren
Je ontvangt de kosten van de tickets zonder de administratiekosten en reserveringskosten. Tenminste als deze vooraf geboekt zijn. Je ontvangt dan maximaal de originele verkoopprijs.