Kan ik mijn beleggingsverzekering stoppen?

Een beleggings­verzekering is bedoeld voor de lange termijn. Je hebt met ons afgesproken hoeveel jaar de verzekering duurt. Je mag je beleggings­verzekering vóór de einddatum beëindigen. Als je je beleggings­verzekering beëindigt, rekent Interpolis daarvoor geen kosten.

Voor het beëindigen of omzetten van een beleggings­verzekering werden voorheen voor een deel van de beleggings­verzekeringen afkoopkosten berekend. Deze kosten zijn vanaf 1 december 2012 vervallen. Interpolis rekent geen afkoopkosten meer voor de beleggings­verzekeringen.

Interpolis rekent deze kosten niet meer, omdat we het belangrijk vinden dat je een product hebt dat bij je past en aan je verwachtingen voldoet. En dat dit product je de beste mogelijkheid biedt om je persoonlijke financiële doelstelling te behalen. Misschien past een ander product beter. Als dat zo is, willen we dat je bij het beëindigen of omzetten van hun beleggings­verzekering niet gehinderd wordt door eventuele afkoopkosten.

Als je je beleggings­verzekering wilt beëindigen, kun je aan je adviseur vragen hoe hoog je uitkering op dat moment zal zijn. Je adviseur kan dan aangeven welke mogelijkheden er voor je zijn en samen met jou bepalen wat voor jou de beste keuze is.