Kan ik mijn beleggingsverzekering stoppen?

Een beleggings­verzekering is bedoeld voor de lange termijn. U hebt met ons afgesproken hoeveel jaar de verzekering duurt. U mag uw beleggings­verzekering vóór de einddatum beëindigen. Wanneer u uw beleggings­verzekering beëindigt, rekent Interpolis daarvoor geen kosten.

Voor het beëindigen of omzetten van een beleggings­verzekering werden voorheen voor een deel van de beleggings­verzekeringen afkoopkosten berekend. Deze kosten zijn vanaf 1 december 2012 vervallen. Interpolis rekent geen afkoopkosten meer voor de beleggings­verzekeringen.

Interpolis rekent deze kosten niet meer, omdat we het belangrijk vinden dat u een product hebt dat bij u past en aan uw verwachtingen voldoet. En dat dit product u de beste mogelijkheid biedt om uw persoonlijke financiële doelstelling te behalen. Misschien past een ander product beter. Als dat zo is, willen we dat u bij het beëindigen of omzetten van hun beleggings­verzekering niet gehinderd wordt door eventuele afkoopkosten.

Als u uw beleggings­verzekering wilt beëindigen, kunt u aan uw adviseur vragen hoe hoog uw uitkering op dat moment zal zijn. Uw adviseur kan dan aangeven welke mogelijkheden er voor u zijn en samen met u bepalen wat voor u de beste keuze is.