Rechtsbijstandverzekering

Zelf regelen en bekijken

Zelf regelen en bekijken

Bij Interpolis regelt u zelf veel online voor uw rechtsbijstandverzekering. Heeft u een geschil of juridisch advies nodig? De juristen en deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand zoeken samen met u naar een oplossing.

Veel gestelde vragen

Ik heb vragen over rechtsbijstand en het coronavirus.
Lees wat u moet doen als u door corona geen werk heeft. Of welke rechten u heeft als uw vakantie door corona wordt geannuleerd. Op de website van achmearechtsbijstand.nl vindt u antwoorden op juridische vragen over verschillende gebeurtenissen rondom het coronavirus.
Hoe wordt de vergoeding voor rechtsbijstand uitgekeerd?
Met de Rechtsbijstandverzekering krijgt u juridische hulp. U krijgt dus geen vergoeding uitgekeerd. De juridische hulp wordt verleend door juristen van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. De kosten voor deze hulp betaalt Interpolis.

Wat is afkopen?
Als de kosten van de rechtsbijstand hoger zijn dan de financiële schade dan koopt Achmea Rechtsbijstand de behandeling van de zaak af.
  • Afkopen betekent dat Achmea Rechtsbijstand u schadeloos stelt door het betalen van een bedrag. Hierdoor hoeft Achmea Rechtsbijstand geen rechtsbijstand meer te verlenen.
  • U draagt uw vordering dan over aan Achmea Rechtsbijstand.
Kan ik Rechtsbijstand inschakelen voor mijn echtscheiding?
Gaan u en uw partner scheiden of uit elkaar? Dan moeten jullie een hoop regelen. Van het verdelen van bezittingen tot de zorg voor de kinderen. Soms lukt het om samen goede afspraken te maken. En soms lukt dit alleen via mediation of een advocaat en de rechter. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Dit is helaas niet verzekerd op de Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Wel kunt u zelf kosten besparen. Door samen een scheidingsplan te maken zonder hulp van een advocaat of mediation.
Kan ik direct na het afsluiten van de verzekering gebruik maken van rechtsbijstand?
Na het afsluiten van de Interpolis Rechtsbijstandverzekering geldt er in sommige situaties een wachttijd van 3 maanden voordat u recht hebt op juridische hulp. U bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd. 
Kan ik ook juridische hulp krijgen zonder dat ik een rechtsbijstandverzekering heb?
Direct juridisch advies nodig, maar nog geen rechtsbijstandverzekering? Maak dan gebruik van Interpolis Rechtshulp, de on demand oplossing van Interpolis. Voor elk probleem op zoek naar een gepaste oplossing, dat doen wij elke dag. Bespaar uzelf de onzekerheid en krijg een helder juridisch advies bij uw situatie.

Contact

Heeft u een vraag over de rechtsbijstandverzekering? Rabobank helpt u graag verder.

 

Coronavirus en rechtsbijstand
Door de crisis wilt u mogelijk duidelijkheid over wat uw rechten zijn. Op de website van achmearechtsbijstand.nl vindt u antwoorden op juridische vragen rondom het coronavirus.

Juridisch geschil melden
Of juridisch advies vragen
Online melden
Eenvoudig online een melding maken. En wanneer het u uitkomt. Achmea Rechtsbijstand neemt daarna contact met u op.
Beschikbaar
24/7
Bel ons
Liever persoonlijk contact of een vraag over uw geschil? De juristen en deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand helpen u graag.

Bereikbaarheid
Op werkdagen van 8:30 tot 18:00 uur.

Vragen over de rechtsbijstandverzekering
Rabobank helpt u graag verder
Via de Rabo App of Rabo Online Bankieren
Chat met een Rabobank medewerker. Ook voor vragen over het wijzigen van uw verzekering.
Bereikbaarheid
Op werkdagen van 08:00 tot 21:00 uur en op zaterdag van 09:00 tot 17:30 uur.
Bel met Rabobank
Liever telefonisch contact? Rabobank helpt u graag met alle vragen rondom uw verzekering. Ook voor vragen over het wijzigen van uw verzekering.
Bereikbaarheid
Op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 17:30 uur.
Bekijk alle contact mogelijkheden