Rechtsbijstandverzekering

Zelf regelen en bekijken

Zelf regelen en bekijken

Bij Interpolis regel je zelf veel online voor je rechtsbijstandverzekering. Heb je een geschil of juridisch advies nodig? De juristen en deskundigen van Stichting Achmea Rechtsbijstand zoeken samen met jou naar een oplossing.

Veel gestelde vragen

Ik heb vragen over rechtsbijstand en het coronavirus.
Lees wat je moet doen als je door corona geen werk hebt. Of welke rechten je hebt als je vakantie door corona wordt geannuleerd. Op de website van achmearechtsbijstand.nl vind je antwoorden op juridische vragen over verschillende gebeurtenissen rondom het coronavirus.
Kan ik Rechtsbijstand inschakelen voor mijn echtscheiding?
Gaan jij en je partner scheiden of uit elkaar? Dan moeten jullie een hoop regelen. Van het verdelen van bezittingen tot de zorg voor de kinderen. Soms lukt het om samen goede afspraken te maken. En soms lukt dit alleen via mediation of een advocaat en de rechter. De kosten kunnen dan hoog oplopen. Dit is helaas niet verzekerd op de Interpolis Rechtsbijstandverzekering. Wel kun je zelf kosten besparen. Door samen een scheidingsplan te maken zonder hulp van een advocaat of mediation.
Kan ik direct na het afsluiten van de verzekering gebruik maken van rechtsbijstand?
Nee. Soms heb je een wachttijd na het afsluiten van de rechtsbijstandverzekering. Je moet dan 3 maanden wachten voordat je recht hebt op juridische hulp. Je bent niet verzekerd voor een geschil dat ontstaat tijdens deze wachttijd.

Je bent wel altijd direct verzekerd voor geschillen:
  • in het verkeer
  • bij letsel
  • over een overeenkomst die tijdens de verzekering is gesloten
  • bij het kopen van een woning geldt de datum waarop je het voorlopige koopcontract tekent
Kan ik ook juridische hulp krijgen zonder dat ik een rechtsbijstandverzekering heb?
Direct juridisch advies nodig, maar nog geen rechtsbijstandverzekering? Maak dan gebruik van Interpolis Rechtshulp, de on demand oplossing van Interpolis. Voor elk probleem op zoek naar een gepaste oplossing, dat doen wij elke dag. Bespaar jezelf de onzekerheid en krijg een helder juridisch advies bij jouw situatie.
Hoe wordt de vergoeding voor rechtsbijstand uitgekeerd?

Met de rechtsbijstandverzekering krijg je juridische hulp. Je krijgt dus geen vergoeding uitgekeerd. De juridische hulp wordt verleend door juristen van de onafhankelijke Stichting Achmea Rechtsbijstand. De kosten voor deze hulp betaalt Interpolis.


Wat is afkopen?
Als de kosten van de rechtsbijstand hoger zijn dan de financiële schade dan koopt Achmea Rechtsbijstand de behandeling van de zaak af.

  • Afkopen betekent dat Achmea Rechtsbijstand je schadeloos stelt door het betalen van een bedrag. Hierdoor hoeft Achmea Rechtsbijstand geen rechtsbijstand meer te verlenen.
  • Je draagt je vordering dan over aan Achmea Rechtsbijstand.

Meer informatie over Stichting Achmea Rechtsbijstand.

Contact

Heb je een vraag over de rechtsbijstandverzekering? Rabobank helpt je graag verder.
Chat met Rabobank
Eenvoudig online.
Chat via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. Rabobank staat voor je klaar. 
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 21.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur. 
Bel met Rabobank
Zij helpen je graag.
Rabobank helpt je graag met alle vragen rondom jouw verzekering. Ook voor vragen over het wijzigen van je verzekering.
Bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 18.00 uur en op zaterdag van 9.00 tot 17.30 uur.