Schade door slecht weer

Schade door slecht weer, wat nu?

Hagel, storm of regen kan veel schade veroorzaken. Uw woning kan beschadigd raken door het slechte weer. Wij willen u dan zo snel mogelijk helpen, zodat u weer verder kunt.

Wat te doen bij schade?

Beperk uw schade

U bent verplicht om uw schade zoveel mogelijk te beperken. Maak uw vloeren en muren zo snel mogelijk droog. Voer een noodreparatie uit, bijvoorbeeld als uw dak lekt.

Leg alles vast

Leg vast wat u deed om uw schade te beperken. Bewaar uw aankoopbonnen. Houd het aantal gewerkte uren, het aantal wassen dat u moest draaien en uw opruimtijd bij.

Verzamel informatie

Verzamel zoveel mogelijk informatie over uw schade. Maak foto's. Noteer de grootte van de beschadiging, van welke materialen het is gemaakt en wat er moet gebeuren om de schade te herstellen.

Is mijn schade verzekerd?

Schade door regenbuien

Door hevige regenbuien kan schade ontstaan in en om uw woning. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door regen

Schade door hagelstenen

Hagel kan flinke schade veroorzaken. Bijvoorbeeld aan uw dakpannen. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door hagel

Schade door hevige storm

Door storm kan uw schutting omwaaien of een boom op uw huis vallen. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door storm

U kiest zelf hoe u de schade bij ons meldt

Online melden

U kunt eenvoudig uw schade online melden. En wanneer het u uitkomt. Wel zo fijn.

Interpolis app

Download de app op uw smartphone. Zo meldt u uw schade waar en wanneer u maar wilt.

Telefonisch melden

Hou er rekening mee dat de wachttijden kunnen oplopen door het slechte weer.

Spoed?

Neem meteen contact op met onze schadeafdeling als u niet meer veilig woont.

Veelgestelde vragen

Hoe bepaalt Interpolis of het stormt?

Om te kijken of het heeft gestormd gebruiken we de gegevens van het KNMI. Uw schade is verzekerd vanaf een windkracht 7 op de schaal van Beaufort. Er is dan een windsnelheid van 14 meter per seconde of meer gemeten door het KNMI. Als het niet heeft gestormd dan is uw schade door wind niet verzekerd.

Ik heb stormschade aan mijn auto, ben ik verzekerd?
U bent verzekerd voor stormschade aan uw motorvoertuig als u een autoverzekering heeft met WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco dekking.  Bijvoorbeeld als er iets op uw auto is gevallen of tegen uw auto aan is gewaaid. Hierbij geldt geen verplicht eigen risico. Heeft u alleen een WA-dekking, dan bent u niet verzekerd voor stormschade.
Wanneer heeft mijn schademelding spoed?
Een melding heeft spoed als u bijvoorbeeld niet meer in uw woning kunt slapen, wonen of werken. Of bij extreme wateroverlast.
Is stormschade aan mijn bomen, struiken of planten verzekerd?

U ontvangt de reparatiekosten van een boomchirurg of hovenier om de boom weer toonbaar te maken of we betalen de kosten van een nieuwe boom, struik of plant. We betalen de kosten van aanplanten niet. De maximale betaling voor schade aan bomen, struiken en planten is € 1.000,-.


Een boom dreigt om te waaien tijdens een storm
Wij betalen de kosten om een boom om te zagen voordat hij tegen uw woning waait. De kosten om de boom daarna klein te maken of af te voeren, betalen we niet. Het eigen risico van € 200,- geldt niet voor het omzagen van de boom.


Afvoer van bomen en struiken of planten
Afvoerkosten betalen we alleen als afvoer noodzakelijk is om de schade aan uw woning te herstellen. We betalen maximaal € 1.000,-. Is de afvoer niet noodzakelijk, dan betalen we de kosten niet.

Schade door regen
Leuke acties en handige tips voor u?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief
Zo bent u altijd op de hoogte van onze acties en producten. 

Ook geven wij u advies over bijvoorbeeld de veiligheid van uw woning en hoe u goed voorbereid op reis gaat. U geeft zelf aan welke onderwerpen voor u interessant zijn.