Schade door slecht weer

Schade door slecht weer, wat nu?

Hagel, storm of regen kan veel schade veroorzaken. Uw woning kan beschadigd raken door het slechte weer. Wij willen u dan zo snel mogelijk helpen, zodat u weer verder kunt.

Wat te doen bij schade?

Beperk uw schade

U bent verplicht om uw schade zoveel mogelijk te beperken. Maak uw vloeren en muren zo snel mogelijk droog. Voer een noodreparatie uit, bijvoorbeeld als uw dak lekt.

Leg alles vast

Leg vast wat u deed om uw schade te beperken. Bewaar uw aankoopbonnen. Houd het aantal gewerkte uren, het aantal wassen dat u moest draaien en uw opruimtijd bij.

Verzamel informatie

Verzamel zoveel mogelijk informatie over uw schade. Maak foto's. Noteer de grootte van de beschadiging, van welke materialen het is gemaakt en wat er moet gebeuren om de schade te herstellen.

Is mijn schade verzekerd?

Schade door regenbuien

Door hevige regenbuien kan schade ontstaan in en om uw woning. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door regen

Schade door hagelstenen

Hagel kan flinke schade veroorzaken. Bijvoorbeeld aan uw dakpannen. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door hagel

Schade door hevige storm

Door storm kan uw schutting omwaaien of een boom op uw huis vallen. Bekijk direct of uw schade verzekerd is.

Schade door storm

U kiest zelf hoe u de schade bij ons meldt

Online melden

U kunt eenvoudig uw schade online melden. En wanneer het u uitkomt. Wel zo fijn.

Interpolis app

Download de app op uw smartphone. Zo meldt u uw schade waar en wanneer u maar wilt.

Telefonisch melden

Hou er rekening mee dat de wachttijden kunnen oplopen door het slechte weer.

Spoed?

Neem meteen contact op met onze schadeafdeling als u niet meer veilig woont.

Wanneer is er sprake van storm?

Interpolis spreekt van een storm bij windkracht 7 of hoger. Hebt u autoschade door een storm, dan controleert Interpolis altijd of er echt sprake was van een storm.


Heeft u schade door storm? Maak dan foto's van de schade. Noteer het tijdstip. Hiermee kunt u meer duidelijkheid geven als er twijfel bestaat over de storm en de windkracht.

Wanneer is stormschade aan mijn auto verzekerd?

Met de dekkingen WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco (all-risk) op uw Interpolis Autoverzekering bent u voor stormschade verzekerd. Met alleen een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) dekking bent u niet verzekerd voor stormschade.


Meldt u bij ons een stormschade? Dan heeft dit geen gevolgen voor uw no-claimkorting. U betaalt dus geen hogere premie en het aantal schadevrije jaren blijft gelijk.


Hebt u stormschade aan uw auto?
U hoeft voor stormschade geen schadeformulier in te vullen zolang er geen andere partij bij betrokken is. In sommige situaties schakelen wij een expert in. De expert komt dan eerst bij u kijken. Als er geen expert nodig is, dan kunt u de schade meteen laten repareren.


Laat u de schade herstellen bij een aangesloten garage van Interpolis? Dan krijgt u een leenauto tijdens de reparatie.

Wanneer heeft mijn schademelding spoed?

Wanneer u direct hulp nodig hebt omdat uw woon- of werksituatie ernstig verstoord is geraakt, is er sprake van spoed. Enkele voorbeelden:

  • niet kunnen slapen
  • niet meer veilig kunnen wonen of werken
  • extreme wateroverlast
  • rook/roet/brandschade
  • wanneer u uw bedrijfsactiviteiten niet kunt uitvoeren

Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 013 580 12 34. Tijdens en na een storm kan de wachttijd wat langer zijn. Natuurlijk doen wij er alles aan om u zo snel mogelijk te helpen. Dit doen wij door het inzetten van onze schade-experts en schadeherstelbedrijven.

Er is tijdens storm een boom omgewaaid. Wat moet ik doen?

Voor schade door storm bent u standaard verzekerd op uw particuliere polis. Onder storm verstaan wij een windsnelheid van minimaal 14 meter per seconde, ofwel vanaf windkracht 7. Voor een stormschade aan uw woonhuis geldt een verplicht eigen risico van € 200,-.


Als de boom niet op uw woning of op uw bijgebouw ligt is er geen dekking voor het afvoeren van de boom. Ligt de boom op de woning dan kunnen wij het afvoeren voor u regelen. ls het afvoeren van bomen, planten en struiken noodzakelijk is om uw schade te herstellen? Dan betalen wij maximaal € 1.000,- aan afvoerkosten.


Hebt u een huurwoning of appartement? En hebt u schade aan verbeteringen van uw woning die u hebt aangebracht? Dan betalen wij ook maximaal € 1.000,- aan afvoerkosten als het afvoeren van bomen, planten en struiken noodzakelijk is om uw schade te herstellen. U kunt ook de brandweer benaderen voor het afvoeren van de boom. Kunt u niet meer wonen in de woning? Neem dan meteen contact met ons op.

Ik heb schade aan mijn dakpannen na storm. Wat moet ik doen?

Voor schade door storm bent u standaard verzekerd op uw particuliere polis. Onder storm verstaan wij een windsnelheid van minimaal 14 meter per seconde, ofwel vanaf windkracht 7. Voor een stormschade aan uw woonhuis geldt een verplicht eigen risico van € 200,-.


Hebt u maar aan enkele dakpannen (maximaal 10) schade? Schakel dan uw eigen reparateur in. Vaak blijft deze schade onder het eigen risico van €200,-. Gaat het om schade aan meer dakpannen neem dan met contact met ons op. Zodat wij een bedrijf voor u kunnen inschakelen.

Schade door regen
Leuke acties en handige tips voor u?

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief
Zo bent u altijd op de hoogte van onze acties en producten. 

Ook geven wij u advies over bijvoorbeeld de veiligheid van uw woning en hoe u goed voorbereid op reis gaat. U geeft zelf aan welke onderwerpen voor u interessant zijn.