Man en vrouw zitten samen voor laptop

Jouw hypotheek en verzekeren

Bij het regelen van je hypotheek sluit je meestal ook meteen een woonhuisverzekering (opstalverzekering) af. Omdat het huis het onderpand voor je lening is, stelt jouw hypotheekverstrekker deze verzekering vaak verplicht. Zo weten zij dat jouw nieuwe huis verzekerd is voor schade door bijvoorbeeld brand. Ook het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan een eis zijn. De bank weet dan namelijk zeker dat de hypotheek wordt afbetaald bij overlijden. Dat is voor iedereen een geruststellend idee.
Man en vrouw staan in huiskamer tussen verhuisdozen

Samenwonen? Check jouw verzekeringen

Soms is de koop van een huis ook het moment waarop je voor het eerst gaat samenwonen. Dubbele verzekeringen wil je dan voorkomen. Misschien hebben jij en jouw partner allebei nog een eigen inboedelverzekering. Check ook je aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaar je geld. En als eigenaar van een nieuwe woning, heb je daar ongetwijfeld een goede bestemming voor!
Man klust in huis dat in de steigers staat

Verbouwen en verhuizen

Sta je voor een verbouwing of verhuizing? Dan ben je waarschijnlijk druk bezig met de planning en voorbereidingen. Denk je daarbij ook aan het regelen van jouw verzekeringen? Een verbouwing of verhuizing brengt namelijk wat risico's met zich mee. Als je jouw verzekeringen op tijd regelt, kom je niet voor verrassingen te staan. Zo kun jij je focussen op het verbouwen of verhuizen zelf.

Verzekeringen

Twee vrouwen zitten gehurkt bij twee verhuisdozen

Inboedelverzekering

Verzeker je spullen in en om het huis tegen schade.

Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Verzeker je huis tegen schade of inbraak.

Man, vrouw en kind zitten buiten aan tafel, de vrouw en het kind samen met een tablet en de man met een tijdschrift

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie jou lief is.

Voorgevels van een rij herenhuizen

Hypotheekbescherming

Verzeker inkomensverlies zodat je jouw hypotheek kunt blijven betalen.

Veelgestelde vragen

Hoe is mijn inboedel tijdens de verhuizing verzekerd?
Schade aan de inboedel tijdens het verhuizen is verzekerd als:
  • het voertuig dat je gebruikt om te verhuizen een ongeluk krijgt
  • de inboedel tijdens het hijsen of laten zakken losraakt
  • de hulpmiddelen tijdens het laden en lossen niet goed werken
Daarnaast ben je verzekerd voor diefstal of kwijtraken van verhuisdozen, kisten, koffers of iets anders waarin je de inboedel verhuist.

Tijdens je verhuizing is je inboedel op het oude en nieuwe adres binnen Nederland verzekerd. Vanaf het moment dat je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt tot het moment dat je helemaal verhuist naar de nieuwe woning.
Ik heb mijn inboedel tijdelijk opgeslagen in een gebouw of container. Is mijn inboedel verzekerd?
Ja, je inboedel is verzekerd als deze is opgeslagen in een afgesloten gebouw of container en het is de bedoeling dat deze inboedel weer terugkomt in jouw woning. Bij schade door diefstal van de inboedel moeten er sporen van braak aanwezig zijn. Is je inboedel langer dan 2 jaar opgeslagen? Dan betaalt Interpolis alleen voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en een luchtvaartuig.

Niet verzekerd zijn:
Fietsen, scooters, medische hulpmiddelen, skelters, aanhangwagens, vaartuigen, geld, dieren, diefstalgevoelige inboedel, sieraden, horloges, wearables, edelmetaal, edelstenen, munten en de spullen van iemand anders.
Zijn de spullen van mijn praktijk aan huis verzekerd op de inboedelverzekering?
Ja. Inboedel in je kantoor, bedrijf of praktijk aan huis is standaard verzekerd op de inboedelverzekering tot € 25.000,-. Het gaat om spullen waarvan je eigenaar bent. Wij betalen alleen voor schade aan spullen die op het woonadres staan. Spullen die je op voorraad hebt voor handel of promotie zijn niet verzekerd.
Heeft een verbouwing gevolgen voor mijn woonhuisverzekering?

Met onze woonhuisverzekering verzeker je aangebrachte verbouwingen aan je koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan je huurhuis verzeker je met de inboedelverzekering. Een verbouwing hoef je niet aan ons door te geven. Behalve als je een rieten dak plaatst. Geef dit door aan Rabobank.


Heb je schade door het bouwen en of verbouwen van je huis? Dan ben je niet verzekerd voor schade door:

  • vorst
  • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
  • het niet werken volgens de regels en richtlijnen
  • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
  • regen, sneeuw en hagel in de vorm van (smelt)water

Ook interessant voor jou?

Zonnepanelen op een dak

Zonnepanelen

Heb je zonnepanelen op jouw woning of ben je van plan deze te gaan plaatsen? Dan wil je daar op een veilige manier optimaal rendement uit halen. Lees onze tips over aanleg, gebruik en onderhoud. Zo beperk je de risico’s.
Man en vrouw die verhuisdozen aan het inpakken zijn

Verhuizing doorgeven

Ga je verhuizen of ben je net verhuisd? Geef je adreswijziging dan zo snel mogelijk door.
Een rookmelder die rook detecteert

Veiligheidsmeter

Hoe veilig is jouw woning? De Veiligheidsmeter geeft inzicht in de veiligheid in en om jouw huis. Mogelijk krijg je preventiekorting op je woonhuis- en inboedelverzekering.
Bovenaanzicht woonwijk met groene daken.

Een groen dak

Een groen dak is een plat dak bedekt met sedumplantjes. Het helpt onder meer bij het voorkomen van schade aan je dak.