Man en vrouw zitten samen voor laptop

Uw hypotheek en verzekeren

Bij het regelen van uw hypotheek sluit u meestal ook meteen een woonhuisverzekering (opstalverzekering) af. Omdat het huis het onderpand voor uw lening is, stelt uw hypotheekverstrekker deze verzekering vaak verplicht. Zo weten zij dat uw nieuwe huis verzekerd is voor schade door bijvoorbeeld brand. Ook het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan een eis zijn. De bank weet dan namelijk zeker dat de hypotheek wordt afbetaald bij overlijden. Dat is voor iedereen een geruststellend idee.
Man en vrouw staan in huiskamer tussen verhuisdozen

Samenwonen? Check uw verzekeringen

Soms is de koop van een huis ook het moment waarop u voor het eerst gaat samenwonen. Dubbele verzekeringen wilt u dan voorkomen. Misschien hebben u en uw partner allebei nog een eigen inboedelverzekering. Check ook uw aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaart u geld. En als eigenaar van een nieuwe woning, hebt u daar ongetwijfeld een goede bestemming voor!
Man klust in huis dat in de steigers staat

Verbouwen en verhuizen

Staat u voor een verbouwing of verhuizing? Dan bent u waarschijnlijk druk bezig met de planning en voorbereidingen. Denkt u daarbij ook aan het regelen van uw verzekeringen? Een verbouwing of verhuizing brengt namelijk wat risico's met zich mee. Als u uw verzekeringen op tijd regelt, komt u niet voor verrassingen te staan. Zo kunt u zich focussen op het verbouwen of verhuizen zelf.

Verzekeringen

Mensen die een stel feliciteren met hun nieuwe woning

Inboedelverzekering

Verzeker uw spullen in en om het huis tegen schade.

Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Verzeker uw huis tegen schade of inbraak.

Vrouw met een kind op schoot, samen kijkend naar een tablet

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie u lief is.

Voorgevels van een rij herenhuizen

Hypotheekbescherming

Verzeker inkomensverlies zodat u uw hypotheek kunt blijven betalen.

Veelgestelde vragen

Is mijn inboedel tijdens de verhuizing verzekerd?
Schade aan de inboedel tijdens het verhuizen is verzekerd als:
  • het voertuig dat u gebruikt om te verhuizen een ongeluk krijgt;
  • de inboedel tijdens het hijsen of laten zakken losraakt;
  • de hulpmiddelen tijdens het laden en lossen niet goed werken.
Daarnaast bent u verzekerd voor diefstal of kwijtraken van verhuisdozen, kisten, koffers of iets anders waarin u de inboedel verhuist.

Tijdens uw verhuizing is uw inboedel op het oude en nieuwe adres verzekerd. Voor de onbewoonde woning geldt dat er sporen van braak aanwezig moeten zijn bij diefstalschade. En dat schade door vandalisme en relletjes niet is verzekerd. Mogelijk geldt er een eigen risico van € 100,-.
Ik heb mijn inboedel tijdelijk opgeslagen in verband met een verhuizing. Heeft dit gevolgen voor mijn Inboedelverzekering?

Als u de opgeslagen inboedel niet gebruikt en het is de bedoeling dat deze inboedel weer terugkomt in uw woning, dan is dit standaard meeverzekerd op de Inboedelverzekering. Bij schade door diefstal van de inboedel moeten er sporen van braak aanwezig zijn. Als uw inboedel langer dan 2 jaar is opgeslagen, dan betaalt Interpolis alleen voor schade door brand, blikseminslag, ontploffing en een luchtvaartuig.

Zijn de spullen van mijn praktijk aan huis verzekerd op de Inboedelverzekering?
Ja. Inboedel in uw kantoor, bedrijf of praktijk aan huis is standaard verzekerd op de Inboedelverzekering tot € 25.000,-. Het gaat om spullen waarvan u eigenaar bent. Er is alleen dekking voor schade aan spullen die op het woonadres staan. Spullen die u op voorraad hebt voor handel of promotie zijn niet verzekerd. 
Heeft een verbouwing gevolgen voor mijn woonhuisverzekering?

Met onze woonhuisverzekering verzekert u aangebrachte verbouwingen aan uw koophuis, tuin of bijgebouwen tegen schade door brand, inbraak, water of storm. Veranderingen of uitbreidingen aan uw huurhuis verzekert u met de inboedelverzekering. Een verbouwing hoeft u niet aan ons door te geven. Behalve als u een rieten dak plaatst. Geef dit door aan uw Rabobank.


Heeft u schade door het bouwen en of verbouwen van uw huis? Dan bent u niet verzekerd voor schade door:

  • vorst
  • graafwerkzaamheden, bemaling en funderingswerkzaamheden
  • het niet werken volgens de regels en richtlijnen
  • diefstal en vandalisme zonder braakschade aan de woning die was afgesloten
  • regen, sneeuw en hagel in de vorm van (smelt)water

Ook interessant voor u?

Zonnepanelen

Heeft u zonnepanelen op uw woning of bent u van plan deze te gaan plaatsen? Dan wilt u daar op een veilige manier optimaal rendement uit halen. Lees onze tips over aanleg, gebruik en onderhoud. Zo beperkt u de risico’s.

Zonnepanelen op een dak

Verhuizing doorgeven

Gaat u verhuizen of bent u net verhuisd? Geef uw adreswijziging dan zo snel mogelijk door.

Man en vrouw die verhuisdozen aan het inpakken zijn

Veiligheidsmeter

Hoe veilig is uw woning? De Veiligheidsmeter geeft inzicht in de veiligheid in en om uw huis. Mogelijk krijgt u preventiekorting op uw Woonhuis- en Inboedelverzekering.

Een rookmelder die rook detecteert

Een groen dak

Een groen dak is een plat dak bedekt met sedumplantjes. Het helpt onder meer bij het voorkomen van schade aan uw dak.

bovenaanzicht van een huis met een groen dak