Mensen omhelzen elkaar bij sleuteloverdracht.

Een huis kopen

Hét moment om uw verzekeringen te regelen

Een huis koopt u niet elke dag. Een koophuis kan ook het begin zijn van een nieuwe fase in uw leven. Misschien denkt u na over een verbouwing. Of u bent al bezig met de inrichting. Bij de aanschaf van een woning komt er veel op u af. Zoals het regelen van uw hypotheek en de verhuizing zelf. Maar het is ook hét moment om naar uw verzekeringen te kijken.

Man en vrouw zitten samen voor laptop.

Uw hypotheek en verzekeren

Bij het regelen van uw hypotheek sluit u meestal ook meteen een woonhuisverzekering (opstalverzekering) af. Omdat het huis het onderpand voor uw lening is, stelt uw hypotheekverstrekker deze verzekering vaak verplicht. Zo weten zij dat uw nieuwe huis verzekerd is voor schade door bijvoorbeeld brand. Ook het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan een eis zijn. De bank weet dan namelijk zeker dat de hypotheek wordt afbetaald bij overlijden. Dat is voor iedereen een geruststellend idee.
Man en vrouw staan in huiskamer tussen verhuisdozen.

Samenwonen? Check uw verzekeringen

Soms is de koop van een huis ook het moment waarop u voor het eerst gaat samenwonen. Dubbele verzekeringen wilt u dan voorkomen. Misschien hebben u en uw partner allebei nog een eigen inboedelverzekering. Check ook uw aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering en doorlopende reisverzekering. Door de verzekeringen samen te voegen, bespaart u geld. En als eigenaar van een nieuwe woning, hebt u daar ongetwijfeld een goede bestemming voor!
Man klust in huis dat in de steigers staat.

Verbouwen en verhuizen

Staat u voor een verbouwing of verhuizing? Dan bent u waarschijnlijk druk bezig met de planning en voorbereidingen. Denkt u daarbij ook aan het regelen van uw verzekeringen? Een verbouwing of verhuizing brengt namelijk wat risico's met zich mee. Als u uw verzekeringen op tijd regelt, komt u niet voor verrassingen te staan. Zo kunt u zich focussen op het verbouwen of verhuizen zelf.

Verzekeringen

Mensen die een stel feliciteren met hun nieuwe woning

Inboedelverzekering

Verzeker uw spullen in en om het huis tegen schade.

Man en zoon die in de keuken boodschappen opruimen

Woonhuisverzekering

Verzeker uw huis tegen schade of inbraak.

Vrouw met een kind op schoot, samen kijkend naar een tablet

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie u lief is.

Voorgevels van een rij herenhuizen

Hypotheekbescherming

Verzeker inkomensverlies zodat u uw hypotheek kunt blijven betalen.

Ook interessant voor u?

Verhuizing doorgeven

Gaat u verhuizen of bent u net verhuisd? Geef uw adreswijziging dan zo snel mogelijk door.

Man en vrouw die verhuisdozen aan het inpakken zijn

Veiligheidsmeter

Hoe veilig is uw woning? De Veiligheidsmeter geeft inzicht in de veiligheid in en om uw huis. Mogelijk krijgt u preventiekorting op uw Woonhuis- en Inboedelverzekering.

Een rookmelder die rook detecteert