Iemand die met een warme kruik in de handen in bed ligt

Een eigen zorgverzekering

Een van de belangrijkste verzekeringen om te regelen als je 18 jaar wordt, is de zorgverzekering. Tot je 18e ben je kosteloos meeverzekerd en betaal je nog geen premie voor je zorgverzekering. Vanaf de maand die volgt op je 18e verjaardag, moet je namelijk zelf zorgpremie gaan betalen. Ben je bijvoorbeeld jarig op 25 augustus? Dan moet je per 1 september zelf verzekerd zijn. Als je studiefinanciering of kinderbijslag ontvangt, kun je ook verzekerd blijven via je ouders.
Jonge vrouw met een smartphone in haar handen

Welke verzekeringen passen bij jou?

Welke verzekeringen voor jou belangrijk zijn vanaf het moment dat je 18 jaar bent, hangt af van jouw situatie. Ga je bijvoorbeeld op kamers wonen in verband met studie? Of blijf je juist thuis wonen? Check ook of er verzekeringen zijn die je nu zelf moet regelen, in plaats van dat je automatisch verzekerd bent via je ouders. En ook als dat niet verplicht is, kan het soms handiger of voordeliger zijn om een verzekering om je eigen naam te hebben.

Verzekeringen voor jouw situatie

Zittende vrouw met een koptelefoon op, die uit het raam kijkt

Zorgverzekering

Verzekerd voor zorg op een manier die bij je past.

Mensen die elkaar feliciteren in de tuin van een woning

Inboedelverzekering

Verzeker spullen in en om je woning tegen schade.
Twee vrouwen die hun vakantiekleding aan het inpakken zijn in een reiskoffer

Doorlopende reisverzekering

Verzeker onverwachte kosten tijdens vakanties en weekendjes weg.
Twee mannen drinken koffie aan een bar. Met de BuitenDeDeurverzekering van Interpolis verzekert u uw spullen buitenshuis in Nederland.

BuitenDeDeur verzekering

Verzeker waardevolle spullen buitenshuis tegen schade.
Jongen en vader praten met elkaar.

Studentenverzekeringen

Volg je een voltijdstudie en ben je niet ouder dan 25 jaar? Dan ontvang je korting op je Inboedelverzekering en Doorlopende Reisverzekering.

Ook interessant voor jou?

Op jezelf wonen

Op jezelf gaan wonen is een spannende stap. Het betekent meer vrijheid, maar ook meer verantwoordelijkheid. Veel dingen moeten geregeld worden, waaronder je verzekeringen.

Zittende jonge vrouw die lacht en aan het werk is

Op reis gaan

Als je op reis gaat, wil je daar volop van kunnen genieten. Het is belangrijk om vooraf een aantal zaken goed te regelen, zoals je reisverzekering.

Strand met gele parasols, van bovenaf gezien

Samenwonen?

Als jullie gaan samenwonen, is er veel om naar uit te kijken. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het is slim om na te denken over verzekeren. Zo voorkomen jullie dubbele verzekeringen.

Man en vrouw die verhuisdozen aan het uitpakken zijn