Ga je uit huis vanwege studie?

Dan moet je voor je inboedel, auto of scooter een eigen verzekering afsluiten. Voor de aansprakelijkheids-, rechtsbijstand-, ongevallen- en reisverzekering kun je verzekerd blijven op de polis van je ouders. Controleer wel of de juiste gezinssamenstelling op de polis staat. Soms kan het voordeliger zijn om een eigen verzekering af te sluiten.

Je verzekert je eigen inboedel.

Alle spullen die op jouw nieuwe adres staan, zijn niet meer verzekerd op de inboedelverzekering van je ouders. Hiervoor sluit je een eigen inboedelverzekering af. Je kunt bij ons kiezen voor de inboedelverzekering Uitgebreid of All-Risk. De inboedelverzekering Uitgebreid heeft een scherpe premie. Op de inboedelverzekering All-Risk zijn ook andere plotselinge gebeurtenissen verzekerd zoals schade door vallen en (om)stoten van je inboedel. Als student krijg je 20% korting op de premie van je inboedelverzekering als je voltijd studeert, op jezelf woont en niet ouder bent dan 25 jaar.

Aansprakelijkheidsverzekering, hoe zit dat?

Met een aansprakelijkheidsverzekering voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent voor schade aan anderen of spullen van anderen. Bijvoorbeeld als je de televisie van je beste vriend laat vallen tijdens het verhuizen. Als je uitwonend bent voor studie, dan kun je verzekerd blijven op de polis van je ouders. Controleer wel of de juiste gezinssamenstelling op de polis staat. Je kunt ook een eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Dit zorgt voor extra pakketkorting als je ook andere verzekeringen op je polis hebt staan.

Onverwachte kosten tijdens je vakantie, weekendje weg of festival verzekeren?

Met onze doorlopende reisverzekering vergoeden we de kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je trip. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Als je uitwonend bent voor studie, dan kun je verzekerd blijven op de polis van je ouders. Controleer wel of de juiste gezinssamenstelling op de polis staat. Je kunt ook een eigen reisverzekering afsluiten. Dit zorgt voor extra pakketkorting als je ook andere verzekeringen op je polis hebt staan. Als student krijg je 25% korting op de doorlopende reisverzekering als je voltijd studeert, op jezelf woont en niet ouder bent dan 25 jaar.

Je spullen buitenshuis verzekeren.

Ga je uit huis en wil je jouw spullen ook buitenshuis verzekeren tegen schade, diefstal of verlies? Dan kan dat met onze BuitenDeDeur verzekering. Hebben je ouders al een BuitenDeDeur verzekering? Dan blijf je verzekerd op de polis van je ouders als je uitwonend bent voor studie. Controleer wel of de juiste gezinssamenstelling op de polis staat.

Zo zit het met je verzekeringen rondom verhuizing.

Tijdens je verhuizing is je inboedel op het oude en nieuwe adres binnen Nederland verzekerd. Vanaf het moment dat je de sleutel van jouw nieuwe woning krijgt tot het moment dat je helemaal verhuist naar de nieuwe woning. Rondom je verzekeringen zijn er een aantal zaken waarop je moet letten.

Ga je op jezelf wonen zonder dat je studeert? 

Dan is dit het moment waarop je al je verzekeringen zelf moet regelen. Je bent dan niet meer meeverzekerd op de polis van je ouders. We leggen je graag uit waar je allemaal aan moet denken.
Interpolis en Rabobank

Wist je dat wij samenwerken met Rabobank?

Bij Rabobank regel je het afsluiten en wijzigen van je verzekeringen. Zodat wij ons kunnen focussen op het oplossen van je schade. Dat is onze samenwerking in een notendop.