Iemand die een pasgeboren baby in de handen vasthoudt

Kies een passende zorgverzekering

Ben je in verwachting en komt het nieuwe jaar eraan? Dan is het verstandig om naar je zorgverzekering te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is extra zorg nodig. Ga na of de kosten die je verwacht te maken, vanuit de basisverzekering worden vergoed. Mogelijk is het slim om voor een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Ook het kind zelf moet verzekerd worden. Daarvoor is een burgerservicenummer nodig. Na de geboorte hebben jullie 4 maanden om jullie kind aan te melden bij een zorgverzekeraar.
Twee voetjes van een baby

Check jullie verzekeringen en dekkingen

De zorgverzekering is niet de enige verzekering die tijdens de zwangerschapsperiode aandacht verdient. Het krijgen van een kind betekent meer verantwoordelijkheid, waardoor jullie mogelijk verzekeringen willen aanpassen. Dit is daarom een goed moment om alle huidige verzekeringen en dekkingen goed te bekijken. Zo is alles goed geregeld als de kleine er is. Een fijne gedachte!
De handen van 2 mensen die samen babyschoentjes vasthouden

Geef de geboorte van jullie kindje door

Kinderen kunnen tot hun 18e verjaardag worden meeverzekerd op je Interpolis Zorgverzekering. De zwangerschap zelf hoef je niet aan ons door te geven. Meld jullie kindje na de geboorte wel zo snel mogelijk bij ons aan. Doe dit in ieder geval binnen 4 maanden. Zo voorkom je dat je de zorgkosten van je baby zelf moet betalen. De gewijzigde gezinssamenstelling kun je doorgeven via de Interpolis Zorglijn of via Mijn Interpolis.

Verzekeringen voor jouw situatie

Zorgverzekering

Verzeker zorg op een manier die past bij jullie situatie.

Man en vrouw staan in de deuropening en vrouw heeft een sleutel in haar hand

Woonverzekeringen

Verzeker jullie woonhuis en inboedel tegen schade.

Iemand heeft een telefoon in zijn hand en stopt de lader in de telefoon

Aansprakelijkheidsverzekering

Verzeker de financiële gevolgen van schade aan anderen.
Man, vrouw en kind zitten buiten aan tafel, de vrouw en het kind samen met een tablet en de man met een tijdschrift

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie jou lief is.

Ook interessant voor jou?

Man en vrouw omhelzen elkaar en houden sleutel vast.

Huis kopen?

Ga je een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar jouw verzekeringen te kijken. We helpen je graag met informatie over waar je allemaal aan kunt denken op het gebied van verzekeren.
Man en vrouw pakken verhuisdozen in.

Samenwonen?

Als jullie gaan samenwonen, is er veel om naar uit te kijken. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het is slim om na te denken over verzekeren. Zo voorkomen jullie dubbele verzekeringen.
Een man die in een huis op een ladder staat en aan het klussen is

Verbouwen of verhuizen

Gaan jullie verbouwen of verhuizen? Dan zijn jullie waarschijnlijk druk bezig met de planning en voorbereidingen. Door jullie verzekeringen op tijd te regelen, komen jullie niet voor verrassingen te staan.