Twee mensen die naast elkaar lopen en samen babyschoentjes vasthouden

Een kind krijgen

Verzekeringen regelen tijdens jullie zwangerschap

In verwachting van een kindje? Gefeliciteerd! Er komt tijdens de zwangerschap veel op jullie af. Zoals de babykamer inrichten, kleertjes kopen en verlof regelen. Het onderwerp verzekeren is in deze drukke periode waarschijnlijk niet het eerste waar jullie aan denken. Toch is het belangrijk om niet te lang te wachten met het regelen hiervan. We helpen jullie graag op weg.

Iemand die een pasgeboren baby in de handen vasthoudt

Kies een passende zorgverzekering

Bent u in verwachting en komt het nieuwe jaar eraan? Dan is het verstandig om naar uw zorgverzekering te kijken. Tijdens de zwangerschap, bevalling en kraamperiode is extra zorg nodig. Ga na of de kosten die u verwacht te maken, vanuit de basisverzekering worden vergoed. Mogelijk is het slim om voor een aanvullende zorgverzekering te kiezen. Ook het kind zelf moet verzekerd worden. Daarvoor is een burgerservicenummer nodig. Na de geboorte hebben jullie 4 maanden om jullie kind aan te melden bij een zorgverzekeraar.
Twee voetjes van een baby

Check jullie verzekeringen en dekkingen

De zorgverzekering is niet de enige verzekering die tijdens de zwangerschapsperiode aandacht verdient. Het krijgen van een kind betekent meer verantwoordelijkheid, waardoor jullie mogelijk verzekeringen willen aanpassen. Dit is daarom een goed moment om alle huidige verzekeringen en dekkingen goed te bekijken. Zo is alles goed geregeld als de kleine er is. Een fijne gedachte!
De handen van 2 mensen die samen babyschoentjes vasthouden

Geef de geboorte van jullie kindje door

Kinderen kunnen tot hun 18e verjaardag worden meeverzekerd op uw Interpolis Zorgverzekering. De zwangerschap zelf hoeft u niet aan ons door te geven. Meld jullie kindje na de geboorte wel zo snel mogelijk bij ons aan. Doe dit in ieder geval binnen 4 maanden. Zo voorkomt u dat u de zorgkosten van uw baby zelf moet betalen. De gewijzigde gezinssamenstelling kunt u doorgeven via de Interpolis Zorglijn.

Verzekeringen voor uw situatie

Zorgverzekering

Verzeker zorg op een manier die past bij jullie situatie.

Woonverzekeringen

Verzekerd jullie woonhuis en inboedel tegen schade.

Een jongen met een hond die een bal in zijn bek heeft

Aansprakelijkheidsverzekering

Verzeker de financiële gevolgen van schade aan anderen.
Vrouw met een kind op schoot, samen kijkend naar een tablet

Overlijdensrisicoverzekering

Voorkom financiële zorgen voor wie u lief is.

Ook interessant voor jou?

Een huis kopen

Gaan jullie een nieuw huis kopen? Dan is dat een goed moment om naar jullie verzekeringen te kijken. We helpen graag met informatie over waar jullie allemaal aan kunnen denken op het gebied van verzekeren.

Man en vrouw omhelzen elkaar en houden sleutel vast.

Samenwonen

Als jullie gaan samenwonen, is er veel om naar uit te kijken. Maar er moet ook veel geregeld worden. Het is slim om na te denken over verzekeren. Zo voorkomen jullie dubbele verzekeringen.

Man en vrouw pakken verhuisdozen in.

Verbouwen of verhuizen

Gaan jullie verbouwen of verhuizen? Dan zijn jullie waarschijnlijk druk bezig met de planning en voorbereidingen. Door jullie verzekeringen op tijd te regelen, komen jullie niet voor verrassingen te staan.

Een man die in een huis op een ladder staat en aan het klussen is