Ik ben zwanger

Interpolis Zorgverzekering

Gefeliciteerd met jouw zwangerschap

We zetten graag een aantal belangrijke zaken op een rij. Zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is. De komst van jouw kindje.

Welke zaken zijn belangrijk om te regelen?

  • controleer je zorgverzekering
  • kies een verloskundige
  • vraag op tijd kraamzorg aan
  • bestel je kraampakket
Lees verder voor meer uitleg.
Zwangere vrouw

Controleer je zorgverzekering

Controleer in Mijn Zorggebruik je verzekering. Twijfel je of je goed verzekerd bent? Neem dan contact op met de Interpolis Zorglijn. Houd er rekening mee dat je jouw aanvullende zorgverzekering alleen kunt wijzigen voor het nieuwe kalenderjaar. Geef je wijziging uiterlijk 31 januari aan ons door. Kies je geen aanvullende zorgverzekering? Dan adviseren wij je om geld achter de hand te houden. Zodat je de kosten zelf kunt betalen.

Je hoeft je zwangerschap niet aan Interpolis door te geven. 


Kies een verloskundige

Wanneer je weet dat je zwanger bent, bel je een verloskundige voor een afspraak. Hiervoor hoef je niet eerst naar je huisarts. De 1e afspraak vindt meestal tussen week 8 en week 10 van de zwangerschap plaats.

In de Zorgzoeker vind je verloskundigen bij jou in de buurt die samenwerken met Interpolis. Wij maken afspraken met deze verloskundigen over hun kwaliteit en service. Zo bieden wij je de beste zorg. En je ontvangt bij de verloskundigen waarmee wij samenwerken een volledige vergoeding uit de basisverzekering. 

Heb je hulp nodig bij het kiezen van een verloskundige? Neem dan contact op met de Interpolis Zorglijn.

Vraag op tijd kraamzorg aan

Vraag vóór de 5e maand van je zwangerschap kraamzorg aan. In de Zorgzoeker vind je kraamcentra die samenwerken met Interpolis. Wij hebben alleen contracten afgesloten met kraamzorgorganisaties die aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Zo heb je altijd de garantie dat je goede kraamzorg krijgt.

Bekijk wat je vergoed krijgt bij kraamzorg:

Bestel je kraampakket

In het kraampakket vind je medische artikelen die nodig zijn tijdens en na je bevalling. Wel zo handig.
Bekijk wat er in het kraampakket zit en bestel direct online

Jouw situatie

Ga je bevallen of wil je graag zwanger worden? Lees dan de informatie die voor jouw situatie geldt. Misschien ook interessant voor jou: