Ik ben zwanger

Interpolis Zorgverzekering

Gefeliciteerd met uw zwangerschap

We zetten graag een aantal belangrijke zaken op een rij. Zodat u zich kunt focussen op wat echt belangrijk is. De komst van uw kindje.

Welke zaken zijn belangrijk om te regelen?

  • controleer uw zorgverzekering
  • kies een verloskundige
  • vraag op tijd kraamzorg aan
  • bestel uw kraampakket
Lees verder voor meer uitleg.
Zwangere vrouw

Controleer uw zorgverzekering

Controleer in Mijn Zorggebruik uw verzekering. Twijfelt u of u goed verzekerd bent? Neem dan contact op met de Interpolis Zorglijn. Houd er rekening mee dat u uw aanvullende zorgverzekering alleen kunt wijzigen voor het nieuwe kalenderjaar. Geef uw wijziging uiterlijk 31 januari aan ons door. Kiest u geen aanvullende zorgverzekering? Dan adviseren wij u om geld achter de hand te houden. Zodat u de kosten zelf kunt betalen.

U hoeft uw zwangerschap niet aan Interpolis door te geven. 


Kies een verloskundige

Wanneer u weet dat u zwanger bent, belt u een verloskundige voor een afspraak. Hiervoor hoeft u niet eerst naar uw huisarts. De 1e afspraak vindt meestal tussen week 8 en week 10 van de zwangerschap plaats.

In de Zorgzoeker vindt u verloskundigen bij u in de buurt die samenwerken met Interpolis. Wij maken afspraken met deze verloskundigen over hun kwaliteit en service. Zo bieden wij u de beste zorg. En u ontvangt bij de verloskundigen waarmee wij samenwerken een volledige vergoeding uit de basisverzekering. 

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van een verloskundige? Neem dan contact op met de Interpolis Zorglijn.

Vraag op tijd kraamzorg aan

Vraag vóór de 5e maand van uw zwangerschap kraamzorg aan. In de Zorgzoeker vindt u kraamcentra die samenwerken met Interpolis. Wij hebben alleen contracten afgesloten met kraamzorgorganisaties die aan onze kwaliteitsnormen voldoen. Zo heeft u altijd de garantie dat u goede kraamzorg krijgt.

Bekijk wat u vergoed krijgt bij kraamzorg:

Bestel uw kraampakket

In het kraampakket vindt u medische artikelen die nodig zijn tijdens en na uw bevalling. Wel zo handig.
Bekijk wat er in het kraampakket zit en bestel direct online

Uw situatie

Gaat u bevallen of wilt u graag zwanger worden? Lees dan de informatie die voor uw situatie geldt. Misschien ook interessant voor u: