Een kind op komst: verzekeringen regelen

Deze verzekeringen kunnen belangrijk zijn bij gezinsuitbreiding
Met een baby op komst, gaat er waarschijnlijk veel veranderen. Een leven met kinderen is echt iets om naar uit te kijken! Maar het brengt ook meer verantwoordelijkheden met zich mee. Als jullie een kindje krijgen, gaan jullie misschien ook anders om met verzekeren.


Zorg er in ieder geval voor dat de juiste gezinssamenstelling op jullie verzekeringen staat. Verzekeringen of aanvullende dekkingen die jullie eerder nog niet hadden, zorgen voor meer zekerheid. De periode van zwangerschap is dan ook een geschikt moment om huidige verzekeringen en dekkingen onder de loep te nemen. We helpen graag met een overzicht van verzekeringen die voor jullie belangrijk kunnen zijn.

Woonverzekeringen

De aanstaande geboorte van een kind zorgt er vaak voor dat de waarde van je inboedel toeneemt. Bijvoorbeeld doordat je een bedje, commode en kasten voor de babykamer aanschaft. Misschien kiezen jullie zelfs voor een verbouwing, om meer ruimte te maken voor de kleine. Goed om te weten: nieuwe spullen en verbouwingen zijn meeverzekerd op de Interpolis Inboedelverzekering en Interpolis Woonhuisverzekering. Pas na de geboorte van jullie kind de gezinssamenstelling op jullie verzekering(en) aan. Dit doe je eenvoudig via Rabo Online Bankieren.
Een vrouw die een pasgeboren baby voorzichtig vasthoudt

Aansprakelijkheidsverzekering

Schades die jij of jouw gezinsleden aan (spullen van) anderen veroorzaken, verzeker je met een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering is niet verplicht. Met een baby op komst, is het wel slim om na te denken of je dit risico zelf wilt dekken of dat je dit wilt verzekeren. Zeker als jouw kind straks kan kruipen en lopen, zit een ongeluk in een klein hoekje. Een aansprakelijkheidsverzekering kan dan een verstandige keuze zijn. Hebben jullie al een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering? Pas dan de gezinssamenstelling op deze verzekering aan.

Overlijdensrisicoverzekering

Met de geboorte van jullie kindje in zicht, voelt het misschien vreemd om na te denken over het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering. Toch is dit wel een geschikt moment om deze afweging te maken. Je wilt zo goed mogelijk zorgen voor jouw gezin. Het is een fijne gedachte om te weten dat de zaken ook financieel goed geregeld zijn, als jij of jouw partner overlijdt.


Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering kan een passende manier zijn om voor die zekerheid te zorgen. Als jij of jouw partner binnen de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvangen de nabestaanden eenmalig een bedrag. Zij kunnen daarmee kosten voor (extra) kinderopvang, studie, hypotheek of huur blijven betalen. Overweeg daarom of een overlijdensrisicoverzekering past bij jullie nieuwe situatie. Misschien heb je al een Interpolis Overlijdensrisicoverzekering? Je kunt het verzekerde bedrag dan verhogen of overstappen naar een nieuwe verzekering.

Reisverzekering

Vanaf het moment dat jullie niet meer met zijn tweeën zijn, kunnen vakanties en reizen er anders uit komen te zien. Misschien maakten jullie eerder reizen over de hele wereld, maar blijven jullie de komende vakantie wel in eigen land of in Europa. Het afsluiten van een doorlopende reisverzekering kan verstandig zijn. Vakanties en weekendjes weg met het gezin zijn daarmee verzekerd.


Als jullie een Interpolis Doorlopende Reisverzekering hebben, pas dan de gezinssamenstelling aan na de geboorte. Zo zijn jullie passend verzekerd. Het aanpassen van de gezinssamenstelling doe je eenvoudig via Rabo Online Bankieren of de Rabo App. Bekijk ook welke aanvullende dekkingen je wel of niet wilt. Gaan jullie de komende tijd bijvoorbeeld niet meer buiten Europa op vakantie? Dan kun je de werelddekking uitzetten.

Autoverzekering

In verwachting van een kindje? Dat kan ervoor zorgen dat er ook een nieuwe auto moet worden aangeschaft. Misschien reisden jullie eerst nog met het openbaar vervoer, maar is een auto nu wel handig. Of jullie huidige auto is wat te klein voor een (groter) gezin. Als jullie een nieuwe auto gaan aanschaffen, is het natuurlijk zaak om daarbij een passende autoverzekering af te sluiten.


Een WA-verzekering is in Nederland verplicht, maar misschien past een cascodekking of aanvullende dekking goed bij de nieuwe gezinssituatie. Denk bijvoorbeeld na over het afsluiten van een inzittendenverzekering. Als je te maken krijgt met een verkeersongeval, ben je daarmee verzekerd voor schade aan de bestuurder en passagiers, maar ook aan schade aan spullen in of op het voertuig.