No-claimkorting op je autoverzekering

Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je autoverzekering
Ben je eigenaar van een auto, dan moet je een autoverzekering afsluiten. Vanaf het moment dat je een autoverzekering afsluit, bouw je schadevrije jaren op. Dit zijn de jaren dat je zonder schade rijdt. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger de korting op je autoverzekering. We noemen dat no-claimkorting, bonus-maluskorting of BM-korting. 

Schadevrije jaren en no-claimkorting, hoe zit dat?

De jaren dat je geen schade claimt, noemen we schadevrije jaren. Ieder jaar dat je geen schade meldt, telt als een schadevrij jaar. Claim je wel schade, dan kun je je schadevrije jaren kwijtkraken. De bonus-malusladder laat zien hoeveel no-claimkorting (bonus-maluskorting) je krijgt op de basispremie van onze autoverzekering. Die korting stijgt voor elk jaar dat je schadevrij rijdt. Dus hoe langer je schadevrij rijdt, hoe hoger de no-claimkorting is die je opbouwt. En hoe lager de premie van je autoverzekering.

Welke schades hebben invloed op mijn no-claimkorting?

Het is handig om te weten hoeveel no-claimkorting je kwijtraakt na het claimen van schade. Claim je schade aan je auto die je zelf hebt veroorzaakt? Dan daal je op de bonus-malusladder. Je no-claimkorting daalt namelijk bij schade, en de premie die je betaalt voor je autoverzekering gaat omhoog. Ook bij letselschade en schade aan de auto van een ander die jij veroorzaakt door een aanrijding daalt je no-claimkorting, en gaat de premie van je autoverzekering omhoog.

Maar je bent niet altijd je no-claimkorting kwijt na schade. Sommige schades hebben namelijk geen invloed op je schadevrije jaren en je positie op de bonus-malusladder. Je behoudt dezelfde bonus-malustrede bij:

  • Ruitschade
  • Diefstal en inbraak
  • Brand, ontploffingen en rellen
  • Extreme weersomstandigheden of natuurrampen
  • Joyriding
  • Botsingen met loslopende dieren

Schade zelf betalen of schade melden?

Meld je een schade die gevolgen heeft voor jouw schadevrije jaren? Dan ga je meer premie betalen. Bekijk daarom eerst of je de schade zelf betaalt of laat uitkeren. Soms is het namelijk goedkoper om de reparatiekosten van de schade zelf te betalen. Je behoudt dan jouw schadevrije jaren en dus jouw trede op de bonus-malusladder.

Bescherm je no-claimkorting met de aanvullende dekking No-Claim Garantie

Met de No-Claim Garantie kun je 1 keer per verzekeringsjaar een schade claimen en toch dezelfde bonus-malustrede behouden. Vanaf trede 19 betaal je geen premie voor de No-Claim Garantie. Na een schade blijft je no-claimkorting gelijk. Je valt wel terug in bonus-malustreden. Vanaf dit moment ga je weer premie betalen voor de No-Claim Garantie.

Goed om te weten: als je schade claimt, dalen je schadevrije jaren wel
Sommige schades hebben geen invloed op jouw schadevrije jaren. Zoals ruitschade, diefstal van of uit je auto en brand-, storm- en hagelschade. Meld je een schade bij ons? Dan kijken we altijd hoe je bij ons verzekerd bent. Zodat we de juiste premiegevolgen en schadevrije jaren toepassen.


Je kiest zelf welke schade onder de No-Claim Garantie valt
De 1schade die je meldt, valt onder je no-claimgarantie. Rijd je in hetzelfde jaar nog een keer schade? Dan daal je op de bonus-malusladder en gaat je premie omhoog. Achteraf kun je ervoor kiezen om 1 van beide schades zelf te betalen. Je kiest zelf welke schade dat is, tot 1 jaar na onze laatste betaling.

Schade melden?

Schade aan jouw auto is vervelend. Daarom kun je jouw schade online 24/7 bij ons melden. We helpen je graag weer op weg. 

Ook interessant voor jou?

Pechhulp

Aanvullend op jouw autoverzekering kun je Pechhulp verzekeren. Als je met pech komt te staan met jouw voertuig, helpen wij jou weer op weg.

Aanvullende dekkingen

De kosten van schade aan jouw auto of door jouw auto aan anderen kunnen hoog oplopen. Met een autoverzekering verlaag je het risico op hoge kosten bij schade. Kies een aanvullende verzekering voor meer zekerheid.

Schadevrije jaren

Rijd jij schadevrij? Dan bouw je schadevrije jaren op. Deze jaren geven je korting op de premie van jouw autoverzekering. Dit noemen we ook wel bonus-malus korting.

Schade melden

Schade aan jouw auto is altijd vervelend. Met de Autoverzekering van Interpolis ben je weer snel op weg. Onze deskundige medewerkers staan 24/7 voor jou klaar.