Man zit lachend op de bank met een tablet in zijn hand. Toekomstbestendig wonen, nu en later.

Toekomstbestendig wonen

Wonen nu en later

U heeft het naar uw zin in uw woning. Maar hoe gaat u straks wonen? Als de kinderen de deur uit zijn of omdat uw woning of uw tuin te groot wordt. Een woning die nu goed bij u past, kan als u ouder wordt minder geschikt voor u zijn. Of misschien denkt u ook wel eens na over hoe u het comfort of de veiligheid van uw woning kunt vergroten. Welke mogelijkheden zijn er om toekomstbestendig te wonen en waar moet u aan denken? 

Kunststof raam met sleutel in het slot op de handgreep.

Comfortabel en fijn wonen

Nederland wordt steeds veiliger, de criminaliteitscijfers dalen. Toch wordt er nog dagelijks ingebroken. U kunt zelf uw huis veiliger maken. Met de Veiligheidsmeter weet u hoe veilig u woont en wat u kunt doen om uw woning veiliger te maken. Hoe veiliger u het maakt, hoe meer korting u krijgt op de woonhuis- en inboedelverzekering van Interpolis. In ons magazine leest u artikelen over veilig, duurzaam en comfortabel wonen.

Overal hulp in kunnen roepen

Of u nu thuis of in de tuin bent. Of u nu aan het wandelen bent, met de hond uit of in de natuur aan het fietsen bent. Er is niet altijd iemand in de buurt. Soms voelt u zich niet veilig. Of stel dat u valt. Met het horloge van Wuzzi Alert® roept u hulp in met 1 druk op de knop. U kunt op afstand met elkaar praten en door GPS is bekend waar u bent. Wel zo’n prettig gevoel.

IkWoonLeefZorg

Op de website IkWoonLeefZorg vindt u informatie over toekomstbestendig wonen. Hiermee helpen we ouderen en mantelzorgers met hulp en zorg, sociale contacten en financiën. En met ideeën over hoe hun woning bij hun persoonlijke situatie past. IkWoonLeefZorg is ontwikkeld door Interpolis en Rabobank. Meld u aan voor de gratis nieuwsbrief en ontvang deze 2 keer per maand.
2 mensen omhelzen elkaar. De man lacht.

Bent u mantelzorger?

U bent niet de enige. Nederland telt meer dan 4 miljoen mantelzorgers. Een hartverwarmend leger van familie, vrienden, kennissen en buren die zonder enige vergoeding voor elkaar klaarstaan. Mantelzorger zijn is niet altijd gemakkelijk. U heeft veel uit te zoeken. En kunt soms wel wat ondersteuning gebruiken. Op IkWoonLeefZorg vindt u daarom informatie speciaal voor mantelzorgers. Bijvoorbeeld welke oplossingen er allemaal zijn, waar u moet zijn om zaken te regelen en hoe het met de kosten zit.
Man en vrouw die op de bank zitten en samen op een tablet kijken

Hoe gaat u straks wonen?

Veel mensen wachten te lang met nadenken over hun toekomstige woonmogelijkheden en wensen. Dat is jammer, want juist als u hier op tijd aan begint, is er meer mogelijk en kunt u er eerder van genieten. De 50Plus WoonTest van Interpolis en Rabobank geeft u binnen enkele minuten inzicht in de toekomstbestendigheid van uw huidige woning. De vragen gaan over uw huis, sociale contacten, buurt en gezondheid. Daarnaast geven we u mogelijke oplossingen én tips waarmee u direct aan de slag kunt. Vaak kunt u met een paar aanpassingen alweer jaren vooruit!