Zorg dat de inbreker gezien wordt

Inbrekers staan niet graag in de belangstelling. Als de verlichting aanspringt, staan ze letterlijk in de schijnwerpers. Afgeschrikt door deze ongewenste aandacht, stoppen ze dan meestal hun inbraakpoging. De meeste woninginbraken vinden plaats via de achterdeur. Over het algemeen zijn achterdeuren makkelijker om in te breken én de inbreker is er minder zichtbaar voor de omgeving. Hier kun je verandering in brengen door een buitenlamp met sensor te op te hangen.

De juiste lamp op de juiste plek

Kies dus voor een lamp met bewegingssensor. De lamp springt automatisch aan in het donker wanneer jij of (ongewilde) gasten je terrein oplopen. Handig voor jou én het licht schrikt inbrekers af. Hang de lamp wat hoger. Zo is deze moeilijker te bereiken is voor de inbreker en kan hij de lamp niet kapotmaken. Sluit de lamp aan op het stroomnet. Dat werkt beter dan bijvoorbeeld een lamp met een zonnepaneeltje.

Hebben omwonenden helemaal geen zicht op je tuin? Dan is het slimmer om geen verlichting aan te brengen. Dit zou de inbreker namelijk kunnen helpen.