Beperk opklimmogelijkheden

Inbrekers sluipen graag naar binnen via een open raam of deur. Naar binnen en weer naar buiten kunnen zonder een spoor van inbraak achter te laten: dat is voor hen de perfecte situatie! Vooral als het lekker weer is, vergeten we weleens om boven het raam dicht te doen. Een inbreker kan hier gebruik van maken en makkelijk binnenkomen. Daarom is het belangrijk om opklimmogelijkheden in je tuin te voorkomen. Inbrekers maken bijvoorbeeld graag gebruik van een ladder, vuilnisbak of regenpijp.

Ruim je tuin netjes op

Heb je net een ladder gebruikt om de heg te snoeien? Berg deze dan gelijk op. Zet ook je vuilnisbak vast in de tuin. Deze wordt door inbrekers namelijk vaak als trap gebruikt. Je regenpijp beveilig je met een anti-klimkrans. Dan kunnen ze daar niet meer langs omhoog. En heb je een schuurtje? Berg je spullen dan daarin op. Vergeet niet het schuurtje ook op slot te doen als je klaar bent.

Kijk door de ogen van een inbreker

Wil je zeker weten dat je het inbrekers niet te makkelijk maakt? Bekijk je huis dan eens door de ogen van een inbreker, met behulp van deze flyer.