Kies voor sloten met een keurmerk

Een inbreker kiest voor huizen waar hij makkelijk en dus snel binnen kan komen. Goede deursloten zorgen ervoor dat de inbreker serieuze vertraging oploopt. Als je goede sloten kiest, is de kans daarom groot dat een inbreker een ander huis uitkiest als doelwit. En als de inbreker toch een poging waagt, komt hij maar moeilijk binnen. Een vereiste voor een goed slot is een keurmerk. SKG is hier een voorbeeld van. SKG-sloten zijn er in 3 varianten: met 1, 2 of 3 sterren. Sloten met 3 sterren zijn het meest inbraakwerend.

Je sloten vervangen

Controleer de sloten van je deuren, maar ook van ramen die open kunnen. Het SKG-keurmerk staat altijd ingegraveerd op het onderste deel van de cilinder van je slot. Of op de plaat in de zijkant van je deur, op de plek waar de deur in het slot valt. Vervang je sloten zonder keurmerk door sloten met een SKG-keurmerk.

Een goed slot kiezen doe je zo

Er is veel keuze in sloten als het gaat om modellen en prijzen. Wij raden aan om ten minste te zorgen voor cilinders met een 3-sterren SKG-keurmerk. Cilinders zijn makkelijk te vervangen, kosten niet veel én je bent beschermd tegen de meeste inbraakmethodes. Zoals kerntrekken, de klopsleutelmethode, lockpicken en doorboren.