Onderneming van betekenis: Na hulp van bedrijfscoach groeit de onderneming van Eddie harder dan ooit

Veel zzp’ers en mkb’ers geven hun werk/privébalans nauwelijks een voldoende. Dit blijkt uit de Interpolis Bedrijvenmonitor. De aantrekkende economie en het heersende personeelstekort zorgt voor oplopende werkdruk binnen veel bedrijven. Samen met overbelasting en een tekort aan ontspanning kan het leiden tot stress en gezondheidsklachten. 1 op de 4 ondernemers raakt zelfs voor korte of langere periode arbeidsongeschikt. Tegelzetter Eddie was dit voor, door hulp van een bedrijfscoach.

Eddie Donkers van FORS Tegelwijsheid uit Someren is al 27 jaar tegelzetter en werkt sinds 16 jaar voor zichzelf. Na lichamelijke klachten in zijn werk als tegelzetter ging Eddie noodgedwongen op kantoor werken. Daar voelde hij niet op zijn plek en ook nam de werkdruk toe. Met hulp van de bedrijfscoach ervaart Eddie nu nieuwe rust in zijn werk en dat werpt zijn vruchten af. De eenmanszaak groeide uit tot een mkb-onderneming met 17 mensen in dienst en klanten over de hele wereld.

'Ik kon alleen nog maar kantoorwerk doen, verder niks'

Eddie: '5 jaar geleden kreeg ik last van mijn nek. Pijnscheuten, tintelingen, steeds vaker, steeds erger'. De tegelzetter moest zijn fysieke werk acuut uit zijn handen laten vallen. 'Ik kon alleen nog maar kantoorwerk doen, verder niks'. Het bleek uiteindelijk neuralgische amyotrofie. Een spierziekte die terugkerende pijnaanvallen veroorzaakt.

Werksituatie opnieuw in kaart gebracht door bedrijfscoach

Het werk als tegelzetter miste Eddie enorm. Daar zit zijn passie. Maar door lichamelijke klachten kon hij dit niet meer doen. Het kantoorwerk werd hem ook te veel. De hele situatie bezorgde Eddie veel stress. Om te voorkomen dat hij echt op zijn tandvlees ging lopen ging hij in gesprek met zijn verzekeraar Interpolis, waar hij zijn arbeidsongeschiktheidsverzekering heeft lopen. In overleg met Interpolis koos Eddie voor een jaar begeleiding door een bedrijfscoach. Die maakte een bedrijfsscan, bracht structuur aan, verbeterde processen, belegde taken en functies op een logische manier én maakte duidelijk dat hij mensen moest aannemen waaronder een managementassistent.

'Ik kan me nu richten op waar ik druk mee wil zijn'

Het effect is enorm. 'Ik ben van zo veel stress en gedoe verlost. Ik kan me nu bovenal richten op waar ik druk mee wil zijn: mooie projecten en lekker sparren met klanten en architecten. Al het andere wordt voor me geregeld', legt Eddie uit. En de business groeit harder dan ooit. 'We gaan straks naar een 3 keer zo groot pand, en hebben veel bekende mensen als klant en projecten tot in Amerika', vertelt Eddie trots.
Onze business groeit sneller dan ooit
Eddie Donkers

Beleid voor duurzame inzetbaarheid

Iets meer dan 1 op de 3 mkb-bedrijven heeft een beleid voor duurzame inzetbaarheid, blijkt uit de Interpolis Bedrijvenmonitor. Eddie zorgde voor zichzelf als ondernemer door het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zware beroepen en ondernam op tijd actie door hulp van een bedrijfscoach in te schakelen. Maar je kunt nog meer doen om goed te zorgen voor jezelf én voor je medewerkers. Interpolis helpt daar graag bij. Zo bieden we hulp aan van een online psycholoog, een Fysiofitheidscan, medische check-up en kun je bellen met de Ondernemersadvieslijn.
Door aandacht te hebben voor het vergroten van de mentale en fysieke weerbaarheid in jouw bedrijf, draag je bij aan een hogere productiviteit, een betere werk/privébalans en minder uitval.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met XTR branded content.
Fotografie: Dick Nicolai

Waarom houdt Interpolis zich hiermee bezig?
Interpolis helpt ondernemers focussen op wat echt belangrijk is. Als ondernemer maak je werk van het realiseren van jouw dromen. Samen met ondernemers en experts werken we aan oplossingen en diensten waarmee je goed kunt zorgen voor jezelf en de mensen in jouw bedrijf.