Wat is een cyberverzekering?

De digitale wereld waarin we leven, biedt ondernemers nieuwe kansen, maar brengt ook nieuwe risico’s met zich mee. Met een cyberverzekering bent u verzekerd voor schade door cyberincidenten, bijvoorbeeld door gegevensinbreuk of cyberafpersing (via ransomware). U krijgt bovendien hulp bij herstel van gegevens en software.

Wat verzekert u met de cyberverzekering?

Met de cyberverzekering verzekert u de kosten van schade die ontstaat door cyberincidenten. Inclusief de kosten van hulp bij herstel. Ook als u aansprakelijk wordt gesteld voor cyberschade aan een ander, bent u verzekerd. Daarnaast kiest u bij de cyberverzekering aanvullende dekkingen die passen bij uw situatie.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullende dekkingen

Naast de basisdekking kunt u kiezen uit 4 optionele dekkingen. Het is niet mogelijk om een optionele dekking los van de basisdekking af te sluiten.
Ransomware
Cyberdiefstal
Vergoeding van diefstal van geld door een elektronische overboeking door een hacker.
Pinpas en Euro teken
PCI DSS
Vergoeding van kosten als u de PCI-DSS standaard overtreedt door een cyberincident.
Media aansprakelijkheid
Aansprakelijkheid voor schade van een ander door uw online media-activiteiten.
Telefoonhacking
Vergoeding van kosten wanneer door een cyberincident uw telefooncentrale wordt gehackt.

Voorwaarden en informatiedocument

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.
Meer over cybersecurity
In ons dossier over cybersecurity leest u alles over de risico’s. En laten we zien hoe u uw digitale weerbaarheid kunt vergroten.

Lees meer over cybersecurity 
Al uw verzekeringen in 1 pakket

Bedrijven Compact Polis®

Alle verzekeringen in 1 polis. Afgestemd op grootbedrijf en de agrarisch ondernemer. Voor bedrijven met meer dan €1 miljoen omzet per jaar.