Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) Interpolis ZekerVanJeZaak®

Verzeker schade die u of uw medewerkers veroorzaken

  • schade aan anderen of hun spullen tijdens uw werk
  • overal verzekerd, behalve in de Verenigde Staten en Canada
  • voor starters het eerste half jaar gratis 
Coronavirus

Als ondernemer heeft u vast vragen over de gevolgen van de coronacrisis. We zetten daarom de meestgestelde vragen over de verzekeringen voor u op een rij. Lees meer.


De wachttijd aan de telefoon is langer dan u van ons gewend bent. Dit komt omdat ook wij voorzorgsmaatregelen nemen vanwege het coronavirus. Wilt u een schade, kosten of een annulering melden? U kunt dit ook online melden via een formulier.

Wat is een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering?

Met een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering (AVB) bent u verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen, die wordt veroorzaakt door u, uw medewerkers of uw producten.

Waarom een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering? 

Een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering is niet verplicht. Maar de bedragen voor schade worden ieder jaar hoger en juridische hulp wordt steeds duurder. Daarom kiezen veel zzp’ers en mkb’ers ervoor om een bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering af te sluiten.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullend te verzekeren

Werkt u bijvoorbeeld in de bouw of bent u adviseur of bestuurder? Dan is het verstandig om te kijken of u nog een aanvullende aansprakelijkheids­verzekering nodig heeft. Starters zijn ook voor deze dekking het eerste half jaar gratis verzekerd.
Beroeps­aansprakelijkheid
Met een beroeps­aansprakelijkheids­verzekering bent u verzekerd voor de schade door mogelijke beroepsfouten die u veroorzaakt bij een opdrachtgever. Niet elk beroep brengt dezelfde risico’s met zich mee. Daarom is onze beroeps­aansprakelijkheids­verzekering aangepast op uw beroep. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfs­aansprakelijkheids­verzekering. 
Bestuurders­aansprakelijkheid
Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade door een bestuurlijke fout die u of een medebestuurder veroorzaakt. Ook privé. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
CAR-verzekering
Met een Construction Allrisk verzekering (CAR) bent u verzekerd voor schade die u als (hoofd)aannemer, constructeur, opdrachtgever of architect veroorzaakt tijdens de bouw of verbouw van een pand of schade aan het bouwwerk en hulpmaterialen. Met de CAR-verzekering zijn overigens alle partijen op de bouwplaats verzekerd. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Alles over aansprakelijkheid
Wanneer word ik aansprakelijk gesteld? Geldt mijn particuliere aansprakelijkheids­verzekering ook voor zakelijke problemen? Wat zijn de financiële gevolgen? Moet ik me ervoor verzekeren?

In het dossier zakelijke aansprakelijkheid leest u alles over de vormen van aansprakelijkheid, zoals bedrijfs­aansprakelijkheid, beroeps- en bestuurders­aansprakelijkheid. En aansprakelijkheid voor ondernemingen die in de bouw werken (CAR).

Lees alles over aansprakelijkheid
Samenwerking Interpolis en Rabobank
Deze verzekering kunt u afsluiten bij de Rabobank. Zo maken wij onze unieke belofte waar; uw financiën en verzekeringen overzichtelijk onder 1 dak.

Lees alles over de samenwerking tussen Interpolis en Rabobank
Een pakketpolis voor u als ondernemer

Interpolis ZekerVanJeZaak®

Alle bedrijfsverzekeringen in 1 pakket. Afgestemd op starters, zzp'ers, midden- en kleinbedrijf, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen euro.