Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) Interpolis ZekerVanJeZaak®

Verzeker schade die u of uw medewerkers veroorzaken

  • schade aan anderen of hun spullen tijdens uw werk
  • overal verzekerd, behalve in de Verenigde Staten en Canada
  • voor starters het eerste half jaar gratis 
Coronavirus

Als ondernemer heeft u vast vragen over de gevolgen van de coronacrisis. We zetten daarom de meestgestelde vragen over de verzekeringen voor u op een rij. Lees meer.


De wachttijd aan de telefoon is langer dan u van ons gewend bent. Dit komt omdat ook wij voorzorgsmaatregelen nemen vanwege het coronavirus. Wilt u een schade, kosten of een annulering melden? U kunt dit ook online melden via een formulier.

Wat is een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering?

Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering (AVB) bent u verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen, die wordt veroorzaakt door u, uw medewerkers of uw producten.

Waarom een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering? 

Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering is niet verplicht. Maar de bedragen voor schade worden ieder jaar hoger en juridische hulp wordt steeds duurder. Daarom kiezen veel zzp’ers en mkb’ers ervoor om een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering af te sluiten.
Wel verzekerd
Niet verzekerd

Aanvullend te verzekeren

Werkt u bijvoorbeeld in de bouw of bent u adviseur of bestuurder? Dan is het verstandig om te kijken of u nog een aanvullende aansprakelijkheidsverzekering nodig heeft. Starters zijn ook voor deze dekking het eerste half jaar gratis verzekerd.
Beroepsaansprakelijkheid
Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade door mogelijke beroepsfouten die u veroorzaakt bij een opdrachtgever. Niet elk beroep brengt dezelfde risico’s met zich mee. Daarom is onze beroepsaansprakelijkheidsverzekering aangepast op uw beroep. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering. 
Bestuurdersaansprakelijkheid
Met een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering bent u verzekerd voor de schade door een bestuurlijke fout die u of een medebestuurder veroorzaakt. Ook privé. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
CAR-verzekering
Met een Construction Allrisk verzekering (CAR) bent u verzekerd voor schade die u als (hoofd)aannemer, constructeur, opdrachtgever of architect veroorzaakt tijdens de bouw of verbouw van een pand of schade aan het bouwwerk en hulpmaterialen. Met de CAR-verzekering zijn overigens alle partijen op de bouwplaats verzekerd. Deze verzekering sluit u af als aanvulling op uw Interpolis Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering.
Alles over aansprakelijkheid
Wanneer word ik aansprakelijk gesteld? Geldt mijn particuliere aansprakelijkheidsverzekering ook voor zakelijke problemen? Wat zijn de financiële gevolgen? Moet ik me ervoor verzekeren?

In het dossier zakelijke aansprakelijkheid leest u alles over de vormen van aansprakelijkheid, zoals bedrijfsaansprakelijkheid, beroeps- en bestuurdersaansprakelijkheid. En aansprakelijkheid voor ondernemingen die in de bouw werken (CAR).

Lees alles over aansprakelijkheid
Samenwerking Interpolis en Rabobank
Deze verzekering kunt u afsluiten bij de Rabobank. Zo maken wij onze unieke belofte waar; uw financiën en verzekeringen overzichtelijk onder 1 dak.

Lees alles over de samenwerking tussen Interpolis en Rabobank
Een pakketpolis voor u als ondernemer

Interpolis ZekerVanJeZaak®

Alle bedrijfsverzekeringen in 1 pakket. Afgestemd op starters, zzp'ers, midden- en kleinbedrijf, verenigingen en stichtingen met een omzet tot 1 miljoen euro.