man en vrouw met hun 2 kinderen aan de ontbijttafel

Wat is een overlijdens­risico­verzekering?

Een overlijdens­risico­verzekering is een levensverzekering die het financiële risico van overlijden dekt. Als je partner tijdens de looptijd van de verzekering overlijdt, ontvang je eenmalig een vast bedrag. Bijvoorbeeld om de kosten van kinderopvang of studies van de kinderen te betalen. Of voor het doorbetalen van de hypotheek of huur. Deze financiële zekerheid geeft je de kans om je leven weer op de rit te zetten.

Heb ik een overlijdens­risico­verzekering nodig?

Dat hangt van jouw situatie af. Bedenk of je financieel verder kan als je partner er niet meer is. Kun jij de hypotheek of huur dan blijven betalen? Zijn er andere openstaande schulden? En ga na of er genoeg geld overblijft voor de hobby’s en studies van de kinderen. Bekijk de video voor meer informatie. Wist je trouwens dat 2,5 miljoen Nederlandse huishoudens een overlijdens­risico­verzekering hebben?

Ben je ZZP’er? Ook dan is een overlijdens­risico­verzekering verstandig.

In alle drukte denk je misschien niet na over wat er gebeurt als je iets overkomt als ZZP’er. Kan je bedrijf doorgaan? En kan je gezin verder zonder inkomsten uit je bedrijf? Een overlijdensrisicoverzekering kan hiervoor een oplossing zijn. Een overlijdenrisicoverzekering keert een bedrag uit als je binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Zo regel je als ondernemer een eenmalige uitkering zodat je bedrijf (tijdelijk) doorgaat of zodat je nabestaanden de hypotheek, huur of studie van kinderen kunnen blijven betalen.
Vrouw die haar dochter helpt op een tablet

Overlijdens­risico­verzekering en uitvaart­verzekering: wat is het verschil?

Een overlijdens­risico­verzekering is een tijdelijke verzekering. Je krijgt een bedrag als de verzekerde voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Je bepaalt zelf waarvoor je het bedrag gebruikt. Een uitvaartverzekering is bedoeld voor het betalen van de uitvaart. Het is een levenslange verzekering die altijd uitkeert als je overlijdt.
Dochter die haar moeder omhelst

Hoe zorgen anderen voor hun nabestaanden?

Nu ze net haar droomhuis heeft gekocht, mijmert Maaike vast over hoe haar jonge dochters hier zullen opgroeien. Zij en haar partner kozen 5 jaar geleden voor een overlijdensrisicoverzekering, zodat dat toekomstbeeld haalbaar blijft. Zelfs als het leven onverhoopt anders loopt.