Denk vandaag na over morgen.

Elke dag zijn er mensen die onverwacht slecht nieuws krijgen, zoals over een ziekte of een ongeval. Het leven is kwetsbaar. Al denk je er liever niet aan, toch is het belangrijk om voorbereid te zijn. Zeker als je er alleen voor komt te staan. Red jij je dan? Ontdek wat je nu al kunt doen en denk vandaag over morgen. 

Praat met je partner over geld.

Het klinkt niet leuk, maar het is wel verstandig om hierover te praten voor als 1 van jullie er niet meer is. Soms is er namelijk niets geregeld als iemand overlijdt, en dat wil je voorkomen. Blijf rustig en praat zakelijk over inkomsten, uitgaven, en regel dingen zoals bankrekeningen en wachtwoorden. Het gaat erom dat je nu met een gerust hart kunt genieten van het leven. 

Verandert jouw leefstijl als je je partner verliest?

Een overlijden geeft niet alleen veel verdriet, maar heeft ook financiële gevolgen. Vroeg je je ooit af of je de huur of hypotheek nog kunt betalen als het inkomen van je partner wegvalt? Of zou jouw manier van leven dan nog wel betaalbaar zijn? Een overlijdensrisicoverzekering neemt het verdriet niet weg. Het kan er wel voor zorgen dat jij door kan met je leven zonder zorgen over geld.

Rouwverwerking: Hoe ga je om met verlies?

Er is meer dan alleen maar geld. Het verliezen van je partner is een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Het is een uitdaging om je leven weer op te pakken bij zo veel verdriet. Wij willen je helpen met praktische tips die jou mogelijk helpen om te gaan met het overlijden van je partner. 

Ook interessant:

Overlijdensrisicoverzekering en overlijden.

In deze moeilijke periode moet je veel regelen. En je moet het verlies verwerken. Wij begrijpen dat er veel op je af komt. Daarom helpen we jou zo goed mogelijk. Je hebt een overlijdensrisicoverzekering. Dan gelden onderstaande stappen. Lees deze goed door. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wat we van jou verwachten. En wat jij van ons mag verwachten.

Financiële gevolgen bij het overlijden van je partner: red jij het alleen? 

Het verlies van je partner is 1 van de meest ingrijpende gebeurtenissen in je leven. Hier sta je dan ook liever niet bij stil. Toch is het is goed om dit wél af en toe te doen. Los van de emotionele gevolgen, is de financiële impact van het overlijden namelijk in 1e instantie vaak lastig in te schatten voor nabestaanden. 

Zo regelen anderen het. 

Wanneer er kinderen in het spel zijn, wil je hen financieel goed achterlaten. Dit kan zijn als je nu een partner hebt, maar ook als je alleenstaande ouder bent. Zo voorkom je financiële zorgen. Wij zetten hebben onze klanten gevraagd waarom zij het risico van overlijden verzekeren.