AutoModus en PhoNo gebruikers reden in 2020 miljoenen mobielvrije kilometers

Ondanks dat er door corona het afgelopen jaar veel minder woon-werkverkeer was, reden automobilisten en fietsers in Nederland in 2020 miljoenen mobielvrije kilometers. Met de apps AutoModus en PhoNo haalden zij hiermee ruim 125.000 euro op voor goede doelen die de appgebruikers zelf hebben gekozen. Deze keer werd er gespaard voor Stichting De Noordzee, KiKa, Vereniging Verkeersslachtoffers en de Voedselbank.

Interpolis wil dodelijke verkeersongevallen voorkomen door mobielvrij rijden te stimuleren via de apps AutoModus en PhoNo. In 2019 overleden 661 mensen in het verkeer.  Het Instituut voor Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) verwacht in 2020 op 680 uit te komen, ondanks dat er minder verkeer op de weg was. Yvette Melis, bij Interpolis verantwoordelijk voor AutoModus en PhoNo: “We weten dat in 68% van de ongevallen afleiding een rol speelt. De smartphone is een van de grote stoorzenders. We helpen verkeersgebruikers met het tegengaan van afleiding. Interpolis is trots dat in 2020 6,5 miljoen kilometer in AutoModus is gereden, aanzienlijk meer dan de 4,7 miljoen kilometer in 2019 en de 2 miljoen kilometer in 2018.”

Film AutoModus

KiKa, Verkeersslachtoffers en Voedselbank

Per 100 gereden kilometer doneert Interpolis € 1,- aan goede doelen. Voor 2020 werd dit in totaal 65.000 euro. De donaties van afgelopen jaar gaan naar Stichting KiKa (40.052 euro), de Vereniging Verkeersslachtoffers (14.615 euro) en de Voedselbank (11.228 euro). Met de donaties kan Kika onderzoek naar kinderkanker financieren, zal de Vereniging voor Verkeersslachtoffers meer voorlichting regelen om het verkeer veiliger te maken en kan de Voedselbank 45 gezinnen een jaar lang elke week een voedselpakket aanbieden.

Mobielvrij fietsen voor schone stranden

Ook door mobielvrij fietsen via de PhoNo-app werd een mooi bedrag voor het goede doel opgehaald. Vorig jaar kozen jongeren voor Stichting De Noordzee. Elke minuut mobielvrij fietsen was 1 cent waard. Alle mobielvrij gefietste minuten samen leverden in 2020 60.000 euro op. Dat bedrag gaat naar Stichting De Noordzee, dat hiermee opruimacties organiseert om stranden schoon te houden. 

Film PhoNo

In 2021 nóg minder afleiding

Ook in 2021 kunnen automobilisten en fietsers weer bijdragen aan de verkeersveiligheid en sparen voor goede doelen via AutoModus en PhoNo. In de eerste maanden van dit jaar is alweer voor duizenden euro’s bij elkaar gereden. 

Wil je ook rijden en fietsen zonder afleiding van je telefoon én sparen voor het goede doel? Download dan de AutoModus en PhoNo app!