Vergoedingen per situatie

Wat betaalt Interpolis als u uw reis (voor een deel) moet annuleren?

Als uw annulering of vervroegde afbreking van uw reis verzekerd is ontvangt u van ons:

Als u uw reis moet annuleren
U krijgt een vergoeding voor onderdelen van de reis die u voor aanvang van de reis boekt. Bijvoorbeeld uw vlucht, accommodatie, huurauto, eventuele omboekingen en aanbetalingen. Moet u uw reis omboeken? Dan betalen we niet meer dan de kosten van annulering. Dit geldt voor reizen die vooraf in Nederland zijn geboekt.

Als u een los vliegtuigticket moet annuleren
U ontvangt de annuleringskosten. Krijgt u vanuit de luchtvaartmaatschappij de luchthavenbelasting terug? Dan brengen wij dit in mindering op het uit te keren bedrag.

Als u uw reis vroegtijdig af moet breken
Het kan zijn dat u eerder dan gepland naar huis moet terugkeren en u hiervoor van uw reisorganisatie geen vergoeding krijgt. Als de reden verzekerd is en de reis voor meer dan 8 uur wordt afgebroken, betaalt Interpolis u een dagvergoeding. Dit doen we ook wanneer u langer dan 8 uur in het ziekenhuis wordt opgenomen.

Bent u in het buitenland en moet u zo snel mogelijk terug naar Nederland? Neem dan contact op met de Interpolis Alarmcentrale. Zij zijn 24/7 bereikbaar op telefoonnummer +31 13 462 04 62.

Als u tickets voor een festival, concert of theatervoorstelling moet annuleren
U ontvangt de kosten van de tickets zonder de administratiekosten en reserveringskosten. Tenminste als deze vooraf geboekt zijn. U ontvangt dan maximaal de originele verkoopprijs.