Schade aan je aanhangwagen

Rijden met aanhangwagen

Ga je vaak op pad met een aanhangwagen, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen achter je auto? Rijden met een aanhanger achter je auto is even wat anders dan rijden met alleen een auto. Het geheel is langer en je hebt dus meer ruimte nodig om te manoeuvreren. Een inschattingsfout of slecht zicht kan al snel leiden tot schade aan je eigen aanhanger of schade bij een ander.

Schade door je aanhanger verzekeren

Schade door je aanhanger is verzekerd op verschillende verzekeringen. Dit is afhankelijk van de situatie.

Is een aanhangwagen gekoppeld aan jouw auto en veroorzaakt deze schade bij een ander? Dan is dit verzekerd op de WA dekking van je autoverzekering. Ook als er iets van de aanhanger losraakt of van de aanhanger afvalt. Zelfs bij een losgekoppelde aanhangwagen die nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen, valt eventuele schade onder de WA dekking van je autoverzekering.

Is de aanhangwagen veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen en wordt deze met de hand verplaatst? Dan is schade aan anderen waarvoor je aansprakelijk bent verzekerd op je aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Schade aan je aanhanger verzekeren

Schade aan je aanhanger door je eigen schuld is alleen verzekerd op de Interpolis Aanhangwagenverzekering. Is je aanhanger dus nog vrij nieuw of heeft deze nog een hoge dagwaarde? Dan kan het verstandig zijn om deze te verzekeren tegen verschillende gebeurtenissen met een Interpolis Aanhangwagenverzekering.

 

Met de Interpolis Aanhangwagenverzekering is je aanhangwagen verzekerd tegen schade en diefstal met € 0,- eigen risico. Je bent onder andere verzekerd bij schade door:

  • diefstal van de aanhanger of onderdelen daarvan;
  • brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting;
  • botsingen met loslopende dieren;
  • het omwaaien van de aanhanger en het vallen van zaken op de aanhanger door storm.

Met de aanhangwagenverzekering ben je verzekerd in Europa, Aziatisch Turkije, Israël, Marokko en Tunesië. De spullen in de aanhanger zijn niet verzekerd op de aanhangwagenverzekering.


Bekijk de Interpolis Aanhangwagenverzekering

Groene kaart

De groene kaart is je verzekeringsbewijs voor de Wettelijke Aansprakelijkheid en geeft aan in welke landen je verzekerd bent. Voor aanhangwagens tot 750 kilo (ledig gewicht + laadvermogen) heb je geen aparte groene kaart nodig. Hiervoor is de groene kaart van je autoverzekering (trekkend voertuig) voldoende.

 

In Polen, Spanje en Duitsland vragen instanties voor aanhangers vanaf 750 kilo naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. De groene kaart voor je aanhangwagen kun je aanvragen bij Rabobank als de auto (trekkend voertuig) ook bij Interpolis is verzekerd.

Aanhanger schade melden

Ongeluk gehad met de aanhanger, aanhanger kapot of schade aan de aanhanger? 1 telefoontje en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Als je onderweg bent, zorgen we dat je veilig thuiskomt en dat de aanhangwagen wordt vervoerd naar een reparateur of naar je huis.

 

Bel bij spoedgevallen met de Interpolis Alarmcentrale. Denk aan een ongeval of extra hulp tijdens je vakantie. Gaat het niet om een spoedgeval? Bel dan Interpolis Schadeservice of meld de schade online.