Welke medische kosten zijn verzekerd en welke niet?

Medische kosten van spoedeisende zorg in het buitenland worden in de meeste gevallen betaald uit uw zorgverzekering. Zijn de kosten niet verzekerd op uw zorgverzekering? Dan biedt de Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Geneeskundige kosten een oplossing. Op deze aanvullende dekking heeft u geen eigen risico.
Verzekerd

Als uw zorgverzekering geen dekking biedt

Niet verzekerd

Voorbeelden van geneeskundige kosten

Bekijk in Mijn Interpolis uw verzekeringen en voorwaarden. Zo weet u precies waarvoor u verzekerd bent. U kunt ook gelijk uw schade melden, wij zoeken er automatisch uw verzekering bij.
Wel verzekerd

Als uw zorgverzekering geen dekking biedt

Niet verzekerd

Wat te doen bij medische kosten in het buitenland?

We leggen het graag stap voor stap aan u uit.

Veelgestelde vragen

Betaalt de reisverzekering het eigen risico van mijn zorgverzekering als ik medische kosten op reis maak?
Het verplichte of vrijwillig gekozen eigen risico van uw zorgverzekering is niet verzekerd op uw Doorlopende Reisverzekering. Ook niet op de aanvullende dekking Geneeskundige kosten. Deze kosten betaalt u dus altijd zelf.
Mijn zorgnota is in een andere taal, is dat een probleem?
Wij behandelen nota’s in de Franse, Duitse, Engelse en Spaanse taal. Is uw nota in een andere taal? Laat de nota’s dan eerst vertalen voordat u deze bij ons indient.
Mijn zorgverzekering biedt geen dekking in het land waar ik naartoe ga, wat nu?
Als uw zorgverzekering geen dekking biedt in het land waar u naartoe gaat, dan biedt uw Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Geneeskundige kosten ook geen dekking.
Ik heb een zorgverzekering. Waarom mijn Doorlopende Reisverzekering uitbreiden met de aanvullende dekking Geneeskundige kosten?
Met uw zorgverzekering heeft u wereldwijd recht op onvoorziene noodzakelijke zorg. Als u op vakantie bent en een ongeluk krijgt of heel erg ziek wordt, dan worden de ziekenhuiskosten betaald door uw zorgverzekering. Uw zorgverzekeraar gaat daarbij uit van wat de behandeling in Nederland kost. Dat kan betekenen dat u in andere landen flink moet bijbetalen. De kosten die uw zorgverzekering niet betaalt, geeft u door op uw Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Geneeskundige kosten.
Zijn medische kosten veroorzaakt tijdens winter- en onderwatersport verzekerd op de reisverzekering?
Wij betalen deze kosten alleen als u een Doorlopende Reisverzekering met aanvullende dekking Geneeskundige kosten en Winter- en onderwatersport heeft verzekerd. Dat ziet u terug op uw verzekeringsbewijs. Schade tijdens of door extreme wintersporten zoals schansspringen, bobsleeën, ijsklimmen enzovoort zijn nooit verzekerd.