Schade door blikseminslag

Schade door blikseminslag verzekert u met de Interpolis Woonverzekeringen 

Blikseminslag komt in Nederland ongeveer 200.000 keer per jaar voor. Vaak met flinke schade tot gevolg. De meeste schade aan uw huis of inboedel wordt veroorzaakt door overspanning (inductie). De bliksem slaat dan niet direct in op de woning zelf, maar bijvoorbeeld in een boom die naast de woning staat. Via leidingen in de grond verplaatst de spanning zich naar uw huis, waarna deze doorslaat op uw elektrische apparaten. Als u te maken krijgt met blikseminslag, kan er in uw woning bijvoorbeeld brand ontstaan. Ook is het mogelijk dat muren scheuren of inzakken als gevolg van blikseminslag.

U kunt schade door blikseminslag voorkomen of beperken

Het liefst voorkomt u schade door blikseminslag. Zodat u niet met een kapotte televisie komt te zitten of alle bestanden op uw computer kwijt bent als gevolg van overspanning. Onweert het? Trek dan de stekkers uit het stopcontact. Met overspanningsbeveiliging voor stekkers en kabels beveiligt u elektrische apparaten tegen overspanning. Zo zijn uw apparaten ook veilig als u niet thuis bent tijdens onweer.

Bliksemschade verzekert u met de Interpolis Woonverzekeringen

Helaas kunt u schade door blikseminslag niet helemaal voorkomen. Met de woonverzekeringen van Interpolis verzekert u uw huis en spullen voor schade die ontstaat door onder meer brand, storm, water, en inbraak. Ook schade door blikseminslag is dus verzekerd.

Interpolis Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn uw spullen, bijvoorbeeld uw tv, computer en andere elektrische apparaten uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. Ook uw kleding en meubels zijn verzekerd als er bijvoorbeeld brand ontstaat door blikseminslag. 

Interpolis Woonhuisverzekering

Door blikseminslag op uw huis kan brand ontstaan. Ook kunnen muren ontzet raken of dakpannen van het dak vliegen. Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) zijn uw huis, tuin, bijgebouwen en garages uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. 

Schade melden

Heeft u schade aan uw inboedel of huis door blikseminslag? Dat is vervelend. We helpen u graag. Meld uw schade telefonisch of online. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.