Schade door blikseminslag

Schade door blikseminslag verzeker je met de Interpolis Woonverzekeringen 
Blikseminslag komt in Nederland ongeveer 200.000 keer per jaar voor. Vaak met flinke schade tot gevolg. De meeste schade aan je huis of inboedel wordt veroorzaakt door overspanning (inductie). De bliksem slaat dan niet direct in op de woning zelf, maar bijvoorbeeld in een boom die naast de woning staat. Via leidingen in de grond verplaatst de spanning zich naar je huis, waarna deze doorslaat op je elektrische apparaten. Als je te maken krijgt met blikseminslag, kan er in je woning bijvoorbeeld brand ontstaan. Ook is het mogelijk dat muren scheuren of inzakken als gevolg van blikseminslag.

Je kunt schade door blikseminslag voorkomen of beperken

Het liefst voorkom je schade door blikseminslag. Zodat je niet met een kapotte televisie komt te zitten of alle bestanden op je computer kwijt bent als gevolg van overspanning. Onweert het? Trek dan de stekkers uit het stopcontact. Met overspanningsbeveiliging voor stekkers en kabels beveilig je elektrische apparaten tegen overspanning. Zo zijn je apparaten ook veilig als je niet thuis bent tijdens onweer.

Bliksemschade verzeker je met de Interpolis Woonverzekeringen

Helaas kun je schade door blikseminslag niet helemaal voorkomen. Met de woonverzekeringen van Interpolis verzeker je jouw huis en spullen voor schade die ontstaat door onder meer brand, storm, water, en inbraak. Ook schade door blikseminslag is dus verzekerd.
 

Interpolis Inboedelverzekering

Met de Interpolis Inboedelverzekering zijn je spullen, bijvoorbeeld je tv, computer en andere elektrische apparaten uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. Ook je kleding en meubels zijn verzekerd als er bijvoorbeeld brand ontstaat door blikseminslag. 
 

Interpolis Woonhuisverzekering

Door blikseminslag op je huis kan brand ontstaan. Ook kunnen muren ontzet raken of dakpannen van het dak vliegen. Met de Interpolis Woonhuisverzekering (Opstalverzekering) zijn je huis, tuin, bijgebouwen en garages uitgebreid verzekerd voor schade door blikseminslag. 

Schade melden

Heb je schade aan je inboedel of huis door blikseminslag? Dat is vervelend. We helpen je graag. Meld je schade telefonisch of online. Maak foto’s van de schade als dat mogelijk is en stuur deze mee. Wij maken het geld binnen 48 uur over of zorgen voor iemand die de schade herstelt.