Stormschade aan mijn schutting, wat nu?

Wat te doen als je schade aan je schutting hebt.

Stormschade aan je schutting is verzekerd op je woonhuisverzekering. Heb je een huurwoning of koop­appartement? Dan is stormschade aan je schutting mogelijk verzekerd op je inboedel­verzekering. Wel moet de schutting gemaakt zijn van stevig materiaal en goed onderhouden zijn. Is dit allemaal in orde? Dan plaatsen we dezelfde of een vergelijkbare schutting voor je terug. We kunnen ook het bedrag betalen van dezelfde of een vergelijkbare schutting. Dan bepaal je zelf wat je daarvoor terugzet. Bij elke stormschade geldt een eigen risico van € 250,-. Dat bedrag betaal je zelf.

Minder of geen vergoeding bij een oude schutting.

Schade aan een oude schutting die aan vervanging toe is betalen we niet of deels. Ouderdom in combinatie met een windvlaag kan de oorzaak zijn van het omwaaien. Dit geldt ook voor zwakke materialen zoals zacht hout of riet, en slecht onderhoud. In de meeste gevallen betalen we de schade dan niet of alleen een klein deel. 

Vervanging door een duurdere schutting.

Je mag je schutting vervangen door een betere schutting die meer geld kost. Je ontvangt dan van ons het bedrag dat je schutting waard was op het moment van de storm. Hier gaat nog wel het eigen risico van € 250,- van af.

Schade aan een gedeelde schutting.

Als je schutting of andere erfafscheiding ook eigendom is van je buren, dan krijg je de helft van de schade betaald. Je buren kunnen voor hun deel naar hun eigen verzekeraar gaan. Ook hierbij geldt het eigen risico van € 250,-.

Schade melden?

Als je schutting is omgewaaid en je wilt je schade melden, dan hebben wij de volgende gegevens nodig:

  • Foto’s van de schade
  • Gegevens van de schutting zoals lengte, hoogte, materiaal, aantal gebruikte palen en eventuele andere bijzonderheden
  • Ouderdom en kosten van de schutting
We vergoeden ook de tijd die je hebt besteed aan noodreparatie of herstel. Bijvoorbeeld als een schutting half los staat en deze wordt tijdelijk vastgezet of helemaal losgehaald om schade te voorkomen. Je ontvangt € 15,- per uur. Naast de tijd betalen we ook de materialen die je gebruikte.