Medische kosten op reis

Medische kosten op reis, wat nu?

Ziek worden tijdens de vakantie staat natuurlijk niet op uw planning. Helaas is het wel mogelijk dat u tijdens uw vakantie naar de dokter of naar het ziekenhuis moet. Maar hoe zit het op dat moment met uw verzekering?

Wel of geen spoed

Maakte u medische kosten in het buitenland? Controleer altijd eerst of de kosten verzekerd zijn op uw zorgverzekering. Is dat niet het geval? Dan zijn de kosten mogelijk verzekerd op uw reisverzekering met aanvullende dekking geneeskundige kosten.

Geen spoed, maar wel medische kosten gemaakt?

Bewaar de rekening van uw medische kosten of medicijnen. Declareer de kosten daarna online op uw zorgverzekering. Het moet wel gaan om onverwachte medische kosten. Zijn de kosten niet verzekerd op uw zorgverzekering? Meld de kosten dan online op uw reisverzekering met aanvullende dekking geneeskundige kosten.

Met spoed medische hulp nodig?

Neem direct contact op met de Interpolis alarmcentrale door Eurocross als u een behandeling nodig hebt die niet kan wachten totdat u weer in Nederland bent. Bijvoorbeeld als u een acute blindedarmontsteking hebt of uw arm breekt en een operatie nodig is.

Medische kosten melden

Wilt u weten welke kosten wij vergoeden op de Interpolis Zorgverzekering? In het vergoedingenoverzicht vindt u alle vergoedingen.

Spoed

De Interpolis alarmcentrale door Eurocross is 24/7 bereikbaar als u met spoed medische hulp nodig hebt in het buitenland.

Zorgverzekering

Declareer uw medische kosten buitenland op uw Interpolis Zorgverzekering via het formulier.

Icoon reisverzekering vliegtuig met koffer

Reisverzekering

Meld uw schade online op uw reisverzekering met aanvullende dekking geneeskundige kosten.

Onze klanten beoordelen ons met een

8,4

Gemiddeld uit 168.685 beoordelingen
Ik ben zeer tevreden. Wij hebben in korte tijd al 2 schades geclaimd en beiden worden vergoed, dit hadden wij niet verwacht. Wij hopen u voorlopig niet meer met schades te belasten
M. van der Kolk
Eenvoudig schademelden via internet. Prompte reactie met aanvullende vragen. Deze dezelfde dag beantwoord inclusief gevraagde bijlagen. En vervolgens twee dagen later brief met mededeling betaling schade. SUPER
G.J.M. Pierik
On line zeer goed te volgen en te wijzigen, direct contact bij schade of vragen of een schade onder de dekking valt en een goede, snelle afwikkeling van de schade. Tot nu steeds tevreden
P.R. Wilderink
Interpolis heeft ons bijzonder aangenaam verrast: punctueel, doet wat het belooft, zeer correct, vriendelijk, verplaatst zich goed in klant. Tien met een griffel!
J.J. Schoemans