Waarvoor ben ik verzekerd als ik de geneeskundige kosten verzeker? 

Op onze Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering kun je geneeskundige kosten meeverzekeren. Hieronder lees je wat dan wel verzekerd en wat niet verzekerd is.

Wat is wel verzekerd?

Wij betalen de kosten van spoedeisende medische hulp tijdens je reis. Spoedeisende hulp is medische zorg die direct noodzakelijk is als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval. De behandeling van je klachten kan niet wachten tot je terug bent in Nederland. Als je zorgverzekeraar de kosten niet of maar voor een deel betaalt, betalen wij de kosten. Een uitzondering hierop is het eigen risico dat je moet betalen aan je zorgverzekeraar. Het eigen risico betalen wij niet. Als je geneeskundige kosten verzekert op je Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering, dan geldt dit ook voor winter- en onderwatersporten. Je moet dan ook kiezen voor de dekking winter- en onderwatersport.

Wat is niet verzekerd?

Hieronder lees je wat wij niet betalen.

  • Wij betalen de kosten van de schade niet als je voor vertrek wist dat je geneeskundige kosten zou hebben tijdens je reis. Of als je dit had kunnen weten. Bijvoorbeeld als je voor vertrek deze ziekte al had of als je op reis ging om behandeld te worden.
  • Het eigen risico van je zorgverzekering. Dat eigen risico betalen wij ook niet als je deze kosten tijdens de reis maakt. Dit geldt voor het wettelijk en vrijwillig eigen risico. Lees meer over het eigen risico

Wanneer is het niet nodig om geneeskundige kosten mee te verzekeren?

Het is niet nodig om geneeskundige kosten mee te verzekeren op de Doorlopende- of Kortlopende Reisverzekering als je 1 van de aanvullende verzekeringen van Interpolis ZorgActief of ZorgCompact Plus voor het hele gezin hebt. Heb je ergens anders een zorgverzekering? Controleer dan goed de dekking van deze verzekering, voordat je besluit om de geneeskundige kosten mee te verzekeren. Als je je zorgverzekering wijzigt, controleer dan altijd de dekking van medische kosten in het buitenland.

Bekijk hoe je verzekerd bent in Mijn Interpolis

Wil je weten welke voorwaarden voor je doorlopende reisverzekering gelden? Bekijk je dekkingen en voorwaarden in Mijn Interpolis.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Heb je nog geen reis- of annuleringsverzekering? Vergelijk onze reisverzekeringen op rabobank.nl.

  • Kies de reisverzekering die bij je past
  • Bereken je premie
  • Sluit binnen een paar klikken je verzekering af