inline/alertinline/chevron-leftinline/chevron-left-aquainline/chevron-rightinline/chevron-right-aquainline/clearfacebookflaghashtaglinkedininline/loginlogo_labinline/logoutinline/menu-closeinline/menu-openinline/modal-closeinline/modal-close-whiteinline/next-aquainline/play-largeinline/pointer-moreinline/previous-aquainline/searchaanmeldeninline/social-facebookinline/social-instagraminline/social-linkedininline/social-twitterinline/social-youtubetagtwitterwhatsapp

Waarvoor ben ik verzekerd als ik de geneeskundige kosten verzeker? 

Als u geneeskundige kosten verzekert op de Doorlopende- of Kortlopende Reisverzekering, dan vergoeden wij de kosten van spoedeisende medische hulp. Spoedeisende hulp is medische zorg die direct noodzakelijk is als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval. De behandeling van uw klachten kan niet wachten tot u terug bent in Nederland. Wij vergoeden deze kosten voor zover deze kosten niet vergoed worden door de zorgverzekeraar. Een uitzondering hierop is het eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar. Deze kosten vergoeden wij niet. Als u geneeskundige kosten verzekert, dan geldt dit ook voor winter- en onderwatersporten.

 

Wat is niet verzekerd?

  • U wist voor vertrek dat u geneeskundige kosten zou hebben tijdens uw reis of u had dit kunnen weten. Bijvoorbeeld als u voor vertrek al een ziekte had of als u op reis ging om behandeld te worden.
  • Het eigen risico van uw zorgverzekering. Ook niet wanneer u deze kosten in het buitenland maakt. Dit geldt voor het wettelijk en vrijwillig eigen risico. Lees meer over het eigen risico

Hebt u 1 van de aanvullende verzekeringen van Interpolis ZorgActief voor het hele gezin?
Dan is het niet nodig om geneeskundige kosten aanvullend mee te verzekeren op de Doorlopende- of Kortlopende Reisverzekering. Hebt u ergens anders een zorgverzekering? Controleer dan goed de dekking van deze verzekering, voordat u besluit de geneeskundige kosten mee te verzekeren. Als u uw zorgverzekering wijzigt, controleer dan altijd de dekking van medische kosten in het buitenland.