Waarvoor ben ik verzekerd als ik de geneeskundige kosten verzeker? 

Op onze Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering kunt u geneeskundige kosten meeverzekeren. Hieronder leest u wat dan wel verzekerd en wat niet verzekerd is.

Wat is wel verzekerd?

Wij betalen de kosten van spoedeisende medische hulp tijdens uw reis. Spoedeisende hulp is medische zorg die direct noodzakelijk is als gevolg van een ziekte, aandoening of ongeval. De behandeling van uw klachten kan niet wachten tot u terug bent in Nederland. Als uw zorgverzekeraar de kosten niet of maar voor een deel betaalt, betalen wij de kosten. Een uitzondering hierop is het eigen risico dat u moet betalen aan uw zorgverzekeraar. Het eigen risico betalen wij niet. Als u geneeskundige kosten verzekert op uw Doorlopende of Kortlopende Reisverzekering, dan geldt dit ook voor winter- en onderwatersporten. U moet dan ook kiezen voor de dekking winter- en onderwatersport.

Wat is niet verzekerd?

Hieronder leest u wat wij niet betalen.

  • Wij betalen de kosten van de schade niet als u voor vertrek wist dat u geneeskundige kosten zou hebben tijdens uw reis. Of als u dit had dit kunnen weten. Bijvoorbeeld als u voor vertrek deze ziekte al had of als u op reis ging om behandeld te worden.
  • Het eigen risico van uw zorgverzekering. Dat eigen risico betalen wij ook niet als u deze kosten tijdens de reis maakt. Dit geldt voor het wettelijk en vrijwillig eigen risico. Lees meer over het eigen risico

Wanneer is het niet nodig om geneeskundige kosten mee te verzekeren?

Het is niet nodig om geneeskundige kosten mee te verzekeren op de Doorlopende- of Kortlopende Reisverzekering als u 1 van de aanvullende verzekeringen van Interpolis ZorgActief of ZorgCompact Plus voor het hele gezin hebt. Hebt u ergens anders een zorgverzekering? Controleer dan goed de dekking van deze verzekering, voordat u besluit om de geneeskundige kosten mee te verzekeren. Als u uw zorgverzekering wijzigt, controleer dan altijd de dekking van medische kosten in het buitenland.

Bekijk hoe u verzekerd bent in Mijn Interpolis

Wilt u weten welke voorwaarden voor uw doorlopende reisverzekering gelden? Bekijk uw dekkingen en voorwaarden in Mijn Interpolis.

Reisverzekering vergelijken en afsluiten

Hebt u nog geen reis- of annuleringsverzekering? Vergelijk onze reisverzekeringen op rabobank.nl.

  • Kies de reisverzekering die bij u past
  • Bereken uw premie
  • Sluit binnen een paar klikken uw verzekering af