Toestemming vervoer

U moet met de taxi, bus, tram, trein of auto naar het ziekenhuis en wilt een vergoeding. U heeft hiervoor toestemming van de Vervoerslijn nodig. Vraag voordat u de ritten maakt toestemming aan. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Hebt u gecontroleerd wanneer u recht hebt op een toestemming? Dan vraagt u hier meteen online toestemming aan. Wij nemen alleen volledig ingevulde formulieren in behandeling. U krijgt de volgende werkdag antwoord op uw aanvraag.

 

Hebt u een spoedaanvraag (binnen 24 uur) of reist u met een taxi?
Neem dan contact op met de Vervoerslijn (bereikbaar op werkdagen van 8:00 tot 18:00 uur en op zaterdag van 9:00 tot 13.00 uur), via telefoonnummer (071) 365 41 54. Houd een aantal gegevens bij de hand. Zo wordt u sneller geholpen. Dit willen we graag weten:

  • De periode dat er vervoerskosten worden gemaakt.
  • Uw vertrekadres.
  • Uw aankomstadres.
  • Soort behandeling.

 

Wilt u een aanvraag indienen voor zittend ziekenvervoer voor weekend of dagverlof?
Weekend/dagverlof kan alleen aangevraagd worden door uw behandelend arts of maatschappelijk werk(st)er. Zij kunnen de aanvraag digitaal doen via de website van de zorgaanbieder.

 

Hardheidsclausule
Om te beoordelen of u op grond van de hardheidsclausule aanspraak kan maken op ziekenvervoer moet u ook het aantal behandelingen op te geven.

 

Wij verwerken uw persoonlijke gegevens in overeenstemming met het privacystatement. Hierin leest u hoe wij omgaan met uw persoonsgegevens en welke rechten u heeft.

Vraagt u een machtiging voor u zelf aan?
Verzekerde
Indicatie vergoeding ziekenvervoer
Hardheidsclausule
Soort vervoer
Soort vervoer
Vertrek en aankomstadres