Vergoeding voor vervoer

Lees welke kosten we vergoeden vanuit Interpolis Zorg.

Krijg ik reiskosten vergoed?

Bent u door uw (huis)arts doorverwezen naar een specialist en maakt u reiskosten om deze specialist te bezoeken? Interpolis Zorg heeft vergoedingsregelingen voor deze kosten.


Let op: u betaalt bij vergoeding van vervoer verplicht en vrijwillig eigen risico. In 2020 geldt ook een wettelijke eigen bijdrage van € 105,- per persoon per kalenderjaar. U komt in aanmerking voor vergoeding van vervoerskosten tot een reisafstand van 200 kilometer per reis. Reist u meer dan 200 kilometer? Dan vergoeden wij vervoer alleen als wij dit vooraf met u hebben afgesproken.  

Spoedeisende hulp

Vanuit de basisverzekering vergoeden we de kosten van ambulancevervoer voor alle verzekerden. Heeft u spoedeisende hulp nodig? En wordt u opgehaald met de ambulance? Dan krijgt u deze kosten vergoed.

Vervoer met eigen auto, openbaar vervoer of taxi

Deze kosten vergoeden we alleen als wij u toestemming geven. En in de onderstaande 5 situaties:

 • U bent blind of slechtziend en kunt niet zonder begeleiding reizen.
 • U bent afhankelijk van een rolstoel.
 • U krijgt een nierdialyse.
 • U krijgt een behandeling voor kanker.
 • U bent jonger dan 18 jaar en heeft recht op intensieve kindzorg (zoals bedoeld in artikel 28 van ‘verzekerde zorg basisverzekeringen').

Wilt u om andere reden uw vervoerskosten vergoed krijgen? Neem dan altijd eerst contact op met de Vervoerslijn via telefoonnummer 071 365 41 54.


Lees meer over vervoer per taxi

Overige vormen van vervoer

Vervoer en overnachting voor bezoekers
Als u in een ziekenhuis ligt ver van uw huis, dan kunt u de reis- en verblijfkosten van uw bezoek vergoed krijgen. Bekijk de vergoeding

Overnachtings- en vervoerskosten bij expertisebehandelingen in het buitenland
Reist u naar uw expertisebehandeling in het buitenland en heeft u overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis? Interpolis heeft een vergoeding voor deze reiskosten uit de aanvullende verzekering. U reist met het vliegtuig, openbaar vervoer of eigen vervoer. Bekijk de vergoeding

Hoe krijg ik toestemming voor vergoeding van vervoerskosten?

U vraagt toestemming aan via een machtiging via het formulier. Of bel met de Vervoerslijn via telefoonnummer 071 365 41 54. Wij hebben de volgende gegevens nodig:

 • De periode dat er vervoerskosten worden gemaakt.
 • Uw vertrekadres
 • Uw aankomstadres
 • Soort behandeling

Reis- of verblijfskosten declareren

Heeft u toestemming gekregen en reisde u met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een taxi? Of bezocht een vriend of gezinslid u in het ziekenhuis? En maakte hij of zij daarbij kosten voor bezoek of verblijf?

Vul dan het formulier volledig in:

Sla het formulier op en declareer uw kosten eenvoudig online via Mijn Zorggebruik.

Vergeet niet uw handtekening op het formulier te zetten. Alleen volledig ingevulde én ondertekende formulieren nemen we in behandeling.

 

Liever per post declareren?

Print het ingevulde formulier uit en stuurt het op naar:


Interpolis Zorg
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam

Wat zijn de openingstijden van de Vervoerslijn?
U bereikt de Vervoerslijn op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Het telefoonnummer is 071 365 41 54.
Hoeveel kilometers vergoedt Interpolis bij gebruik eigen vervoer?

We betalen € 0,32 per gereden kilometer.


Het aantal te vergoeden kilometers bepalen wij op basis van de postcode van uw vertrekadres en uw bestemming. Wij doen dit op basis van de snelste route volgens de door ons gehanteerde routeplanner.


Wilt u meer informatie of wilt u weten hoeveel kilometer wij in uw geval vergoeden? Neem dan contact op met de Vervoerslijn. U bereikt hen via telefoonnummer 071 365 41 54 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Welke soorten openbaar vervoer vergoedt Interpolis?
We vergoeden de volgende vormen van openbaar vervoer:
 • trein
 • bus
 • tram
 • metro
 • veerboot