Vergoeding voor vervoer

Lees welke kosten we vergoeden vanuit Interpolis Zorg.

Krijg ik reiskosten vergoed?

Bent u door uw (huis)arts doorverwezen naar een specialist en maakt u reiskosten om deze specialist te bezoeken? Interpolis Zorg heeft vergoedingsregelingen voor deze kosten. U vraagt vooraf toestemming aan ons voor vergoeding van vervoerskosten. Krijgt u toestemming? Dan krijgt u uw vervoer vergoed. Op deze pagina leest u meer informatie over de verschillende soorten vervoer.

 

Let op: u betaalt bij vergoeding van vervoer verplicht en vrijwillig eigen risico. In 2022 geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 111,- per persoon per kalenderjaar.

Vervoer met eigen auto, openbaar vervoer of taxi

U reist met eigen vervoer 
Als u met eigen vervoer naar uw behandeling gaat, vergoeden wij € 0,32 per kilometer. Met de routeplanner van Easy Travel berekenen wij op basis van de snelste route het aantal kilometer. Bereken zelf eenvoudig de afstand van uw route met de routeplanner van Easy Travel via Mijn Zorggebruik. Gebruikt u een andere routeplanner? Dan kan er een verschil zijn in het aantal kilometer dat wij vergoeden.

 

U reist met het openbaar vervoer
De vergoeding geldt voor reizen met de trein, bus, tram, metro of veerboot. Als u reist met de trein, dan vergoeden wij alleen de kosten van de 2e klas.

 

U reist met de taxi 
Als u reist met de taxi betaalt u de taxi eerst zelf. U bewaart het bonnetje goed en stuurt deze mee in de declaratie. Wij betalen u dan een deel van de rekening terug. Het te vergoeden bedrag is nooit hoger dan het bedrag van uw taxideclaratie. Lees meer over vervoer per taxi

Overige vormen van vervoer

Vervoer en overnachting voor bezoekers
Als u in een ziekenhuis ligt ver van uw huis, dan kunt u de reis- en verblijfkosten van uw bezoek vergoed krijgen. Bekijk de vergoeding

Overnachtings- en vervoerskosten bij expertisebehandelingen in het buitenland
Reist u naar uw expertisebehandeling in het buitenland en heeft u overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis? Interpolis heeft een vergoeding voor deze reiskosten uit de aanvullende verzekering. U reist met het vliegtuig, openbaar vervoer of eigen vervoer. Bekijk de vergoeding

Hoe krijg ik vooraf toestemming voor vergoeding van vervoerskosten?

U vraagt online toestemming aan via dit formulier. Of u kunt bellen met de Vervoerslijn via telefoonnummer 071 365 41 54. Wij hebben de volgende gegevens van u nodig:

  • De periode dat er vervoerskosten worden gemaakt
  • Uw vertrekadres
  • Uw aankomstadres
  • Soort behandeling

Reis- of verblijfskosten declareren

Heeft u toestemming gekregen en reisde u met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een taxi? Of bezocht een vriend of gezinslid u in het ziekenhuis? En maakte hij of zij daarbij kosten voor bezoek of verblijf?

Vul dan het formulier volledig in:

Sla het formulier op voordat u het invult. Een handtekening is niet nodig. De rubriek ’Uw ondertekening’ invullen is voldoende.
Stuurt u meer formulieren tegelijk in? Zorg er dan voor dat de rubriek ‘Uw ondertekening’ op elk formulier is ingevuld. Wij beoordelen alleen formulieren die helemaal zijn ingevuld.

 

Liever per post declareren?

Print het ingevulde formulier uit en stuurt het op naar:

 

Interpolis Zorg
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam

Wat zijn de openingstijden van de Vervoerslijn?
U bereikt de Vervoerslijn op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur. Het telefoonnummer is 071 365 41 54.
Hoeveel kilometers vergoedt Interpolis bij gebruik eigen vervoer?

We betalen € 0,32 per gereden kilometer.


Het aantal te vergoeden kilometers bepalen wij op basis van de postcode van uw vertrekadres en uw bestemming. Wij doen dit op basis van de snelste route volgens de door ons gehanteerde routeplanner.


Wilt u meer informatie of wilt u weten hoeveel kilometer wij in uw geval vergoeden? Neem dan contact op met de Vervoerslijn. U bereikt hen via telefoonnummer 071 365 41 54 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Welke soorten openbaar vervoer vergoedt Interpolis?
We vergoeden de volgende vormen van openbaar vervoer:
  • trein
  • bus
  • tram
  • metro
  • veerboot