Vergoeding voor vervoer

Lees welke kosten we vergoeden vanuit Interpolis Zorg.

Krijg ik reiskosten vergoed?

Ben je door je (huis)arts doorverwezen naar een specialist en maak je reiskosten om deze specialist te bezoeken? Interpolis heeft vergoedingsregelingen voor deze kosten. Je vraagt vooraf toestemming aan ons voor vergoeding van vervoerskosten. Krijg je toestemming? Dan krijg je jouw vervoer vergoed. Op deze pagina lees je meer informatie over de verschillende soorten vervoer.

 

Let op: je betaalt bij vergoeding van vervoer verplicht en vrijwillig eigen risico. In 2023 geldt een wettelijke eigen bijdrage van € 113,- per persoon per kalenderjaar.

Vervoer met eigen auto, openbaar vervoer of taxi

Je reist met eigen vervoer 
Als je met eigen vervoer naar he behandeling gaat, vergoeden wij € 0,37 per kilometer. Met de routeplanner van Easy Travel berekenen wij op basis van de snelste route het aantal kilometer. Bereken zelf eenvoudig de afstand van je route met de routeplanner van Easy Travel via Mijn Zorggebruik. Gebruik je een andere routeplanner? Dan kan er een verschil zijn in het aantal kilometer dat wij vergoeden.

 

Je reist met het openbaar vervoer
De vergoeding geldt voor reizen met de trein, bus, tram, metro of veerboot. Als je reist met de trein, dan vergoeden wij alleen de kosten van de 2e klas.

 

Je reist met de taxi 
Als je reist met de taxi betaal je de taxi eerst zelf. Je bewaart het bonnetje goed en stuurt deze mee in de declaratie. Wij betalen je dan een deel van de rekening terug. Het te vergoeden bedrag is nooit hoger dan het bedrag van je taxideclaratie. Lees meer over vervoer per taxi

Overige vormen van vervoer

Vervoer en overnachting voor bezoekers
Als je in een ziekenhuis ligt ver van je huis, dan kun je de reis- en verblijfkosten van je bezoek vergoed krijgen. Bekijk de vergoeding

Overnachtings- en vervoerskosten bij expertisebehandelingen in het buitenland
Reis je naar je expertisebehandeling in het buitenland en heb je overnachtingen in de buurt van het ziekenhuis? Interpolis heeft een vergoeding voor deze reiskosten uit de aanvullende verzekering. Je reist met het vliegtuig, openbaar vervoer of eigen vervoer. Bekijk de vergoeding

Hoe vraag ik toestemming?

Je vraagt online toestemming aan via de Interpolis Zorg App. Of je kunt bellen met de Vervoerslijn via telefoonnummer 071 365 41 54. Wij hebben de volgende gegevens van je nodig:

  • De periode dat er vervoerskosten worden gemaakt
  • Je vertrekadres
  • Je aankomstadres
  • Soort behandeling

Reis- of verblijfskosten declareren

Heb je toestemming gekregen en reisde je met eigen vervoer, het openbaar vervoer of met een taxi? Of bezocht een vriend of gezinslid je in het ziekenhuis? En maakte hij of zij daarbij kosten voor bezoek of verblijf?

Vul dan het formulier volledig in:

Sla het formulier op voordat je het invult. Een handtekening is niet nodig. De rubriek ’Je ondertekening’ invullen is voldoende.
Stuur je meer formulieren tegelijk in? Zorg er dan voor dat de rubriek ‘Je ondertekening’ op elk formulier is ingevuld. Wij beoordelen alleen formulieren die helemaal zijn ingevuld.

 

Liever per post declareren?

Print het ingevulde formulier en stuur het op naar:

 

Interpolis Zorg
Afdeling Declaratieservice
Postbus 70001
3000 KB Rotterdam

Welke soorten openbaar vervoer vergoedt Interpolis?
We vergoeden de volgende vormen van openbaar vervoer:
  • trein
  • bus
  • tram
  • metro
  • veerboot
Hoeveel kilometers vergoedt Interpolis bij gebruik eigen vervoer?

We betalen € 0,32 per gereden kilometer.


Het aantal te vergoeden kilometers bepalen wij op basis van de postcode van je vertrekadres en je bestemming. Wij doen dit op basis van de snelste route volgens de door ons gehanteerde routeplanner.


Wil je meer informatie of wil je weten hoeveel kilometer wij in jouw geval vergoeden? Neem dan contact op met de Vervoerslijn. Je bereikt hen via telefoonnummer 071 365 41 54 op werkdagen tussen 8.00 en 20.00 uur en op zaterdag tussen 9.00 en 13.00 uur.

Wat zijn de openingstijden van de Vervoerslijn?
Je bereikt de Vervoerslijn van maandag tot en met vrijdag tussen 8.00 en 13.00 uur. Het telefoonnummer is 071 365 41 54.