Vergoeding taperingstrip (venlafaxine)

Taperingstrips bevatten medicijnen die een apotheek op maat voor u maakt om af te bouwen. Het gaat vaak om antidepressiva, slaapmiddelen of antipsychotica.

Alleen vergoeding voor afbouw van venlafaxine vanaf 37,5 mg
De vergoeding van taperingstrips is alleen voor mensen die willen stoppen met venlafaxine en dit middel al hebben afgebouwd tot 37,5 mg. Zij kunnen de taperingstrip gebruiken om verder af te bouwen tot 0 mg.

Wat krijgt u vergoed?
U krijgt 1 keer 1 taperingstrip met venlafaxine vergoed waarmee u het medicijn in 28 dagen afbouwt van 37,5 mg naar 0 mg.

U hebt vooraf toestemming van ons nodig
Voor vergoeding van een taperingstrip hebt u vooraf altijd toestemming van ons nodig. Vraag uw behandelend arts om ons aanvraagformulier taperingstrips in te vullen. Wij nemen uitsluitend dit aanvraagformulier in behandeling om uw recht op vergoeding te beoordelen. Het is belangrijk dat alle gegevens op het formulier staan, ook uw naam, geboortedatum en handtekening. Dan weten wij zeker dat u de juiste informatie hebt gelezen.

Taperingstrips voor andere middelen vergoeden wij niet
Het afbouwen van andere middelen (zoals paroxetine, fluvoxamine of temazepam) via taperingstrips is geen verzekerde zorg. Wij vergoeden die kosten dan ook niet. Uw arts of apotheek kan u begeleiden om op andere manieren dan via een taperingstrip van deze medicatie af te komen.