Schade aan uw aanhangwagen

Rijden met aanhangwagen

Gaat u vaak op pad met een aanhangwagen, paardentrailer, boottrailer of bagagewagen achter uw auto? Rijden met een aanhanger achter uw auto is even wat anders dan rijden met alleen een auto. Het geheel is langer en u hebt dus meer ruimte nodig om te manoeuvreren. Een inschattingsfout of slecht zicht kan al snel leiden tot schade aan uw eigen aanhanger of schade bij een ander.

Schade door uw aanhanger verzekeren

Schade door uw aanhanger is verzekerd op verschillende  verzekeringen. Dit is afhankelijk van de situatie.

Is een aanhangwagen gekoppeld aan uw auto en veroorzaakt deze schade bij een ander? Dan is dit verzekerd op de WA dekking van uw autoverzekering. Ook als er iets van de aanhanger losraakt of van de aanhanger afvalt. Zelfs bij een losgekoppelde aanhangwagen die nog niet veilig buiten het verkeer tot stilstand is gekomen, valt eventuele schade onder de WA dekking van uw autoverzekering.

Is de aanhangwagen veilig buiten het verkeer tot stilstand gekomen en wordt deze met de hand verplaatst? Dan is schade aan anderen waarvoor u aansprakelijk bent verzekerd op uw  aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP).

Schade aan uw aanhanger verzekeren

Schade aan uw aanhanger door uw eigen schuld is alleen verzekerd op de Interpolis Aanhangwagenverzekering. Is uw aanhanger dus nog vrij nieuw of heeft deze nog een hoge dagwaarde? Dan kan het verstandig zijn om deze te verzekeren tegen verschillende gebeurtenissen met een Interpolis Aanhangwagenverzekering.

 

Met de Interpolis Aanhangwagenverzekering is uw aanhangwagen verzekerd tegen schade en diefstal met € 0,- eigen risico. U bent onder andere verzekerd bij schade door:

  • diefstal van de aanhanger of onderdelen daarvan;
  • brand, ontploffing, bliksem of kortsluiting;
  • botsingen met loslopende dieren;
  • het omwaaien van de aanhanger en het vallen van zaken op de aanhanger door storm.

Met de aanhangwagenverzekering bent u verzekerd in Europa, Aziatisch Turkije, Israël, Marokko en Tunesië. De spullen in de aanhanger zijn niet verzekerd op de aanhangwagenverzekering.


Bekijk de Interpolis Aanhangwagenverzekering

Groene kaart

De groene kaart is uw verzekeringsbewijs voor de Wettelijke Aansprakelijkheid en geeft aan in welke landen u verzekerd bent. Voor aanhangwagens tot 750 kilo (ledig gewicht + laadvermogen) hebt u geen aparte groene kaart nodig. Hiervoor is de groene kaart van uw autoverzekering (trekkend voertuig) voldoende.

 

In Polen, Spanje en Duitsland vragen instanties voor aanhangers vanaf 750 kilo naar een aparte groene kaart voor de aanhangwagen. De groene kaart voor uw aanhangwagen kunt u aanvragen bij Rabobank als de auto (trekkend voertuig) ook bij Interpolis is verzekerd.

Aanhanger schade melden

Ongeluk gehad met de aanhanger, aanhanger kapot of schade aan de aanhanger? 1 telefoontje en wij zorgen ervoor dat het geregeld wordt. Als u onderweg bent, zorgen we dat u veilig thuiskomt en dat de aanhangwagen wordt vervoerd naar een reparateur of naar uw huis.

 

Bel bij spoedgevallen met de Interpolis Alarmcentrale. Denk aan een ongeval of extra hulp tijdens uw vakantie. Gaat het niet om een spoedgeval? Bel dan Interpolis Schadeservice of meld de schade online.