Aansprakelijkheidsverzekering voor huisdieren

Aansprakelijkheid huisdieren

Met een aansprakelijkheidsverzekering verzekert u meer dan schade die u zelf veroorzaakt. Ook uw huisdier kan schade of letsel bij anderen veroorzaken. Uw enthousiaste hond rukt zich los en rent de straat op, waardoor een fietser moet uitwijken en valt. Uw kat ziet de dure schoenen van uw logé aan voor een speeltje. Het kan altijd gebeuren. Verzeker uzelf voor letsel of schade die uw huisdier veroorzaakt bij iemand anders. 

Schade door uw huisdier

U bent als eigenaar wettelijk aansprakelijk voor schade die uw huisdier veroorzaakt. Ook als het niet direct uw schuld is, of als u er niet eens bij was. Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering zijn uw huisdieren verzekerd voor schade die zij veroorzaken.

Bekijk de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering

Wanneer bent u niet aansprakelijk?

Daagt iemand uw huisdier uit? Dan is diegene zelf aansprakelijk voor de schade. Bijvoorbeeld als iemand uit de buurt expres uw hond uitdaagt, en uw hond bijt en veroorzaakt letsel. 

Welke huisdieren zijn verzekerd?

Niet alleen de gebruikelijke huisdieren zoals honden en katten zijn verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering. Hebt u als particulier en als hobby bijvoorbeeld paarden, schapen, koeien of kippen? Dan is schade aan anderen door deze dieren verzekerd op de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering. 

Schade melden

Heeft uw huisdier materiële schade aan de spullen van een ander veroorzaakt? Of een ander dier of mens verwond? Bij schade is 1 telefoontje vaak genoeg. Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Online en telefonisch. Als u de gegevens van de andere persoon hebt, kunnen wij u sneller helpen.