Aansprakelijkheidsverzekering buitenland

Aansprakelijk voor schade in het buitenland

Tijdens uw verblijf in het buitenland kan er wat mis gaan. U laat bijvoorbeeld de mobiele telefoon van iemand anders vallen. Of tijdens een fietstocht botst u per ongeluk tegen iemand aan, waardoor diegene valt. Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering bent u ook tijdens uw (tijdelijke) verblijf in het buitenland verzekerd voor schade die u veroorzaakt aan personen en hun eigendommen.

Wereldwijd verzekerd voor schade aan anderen

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering bent u wereldwijd verzekerd tot € 2.500.000,- voor schade die u per ongeluk toebrengt aan personen of hun spullen. U kunt uw gezinsleden meeverzekeren. 

De aansprakelijkheidsverzekering verzekert onder andere:

Welke schade is niet verzekerd in het buitenland?

In het buitenland bent u met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering niet verzekerd voor: 
  • Schade die ontstaat door het uitoefenen van uw beroep. 
  • Schade aan spullen die u huurt. In sommige situaties is schade aan een gehuurde vakantiewoning wel verzekerd. Bekijk hier de voorwaarden
  • Schade die opzettelijk is veroorzaakt. 
  • Schade die u met uw auto veroorzaakt aan iemand anders. U kunt hiervoor een Interpolis Autoverzekering afsluiten met WA dekking. U bent dan verzekerd in het buitenland voor schade aan anderen en aan spullen van iemand anders veroorzaakt door uw auto. Kijk op uw groene kaart voor de landen waar u verzekerd bent. 

Wanneer stopt de verzekering?

De aansprakelijkheidsverzekering stopt als u langer dan 12 maanden in het buitenland verblijft of als u verhuist naar een buitenlands adres. 

In de verzekeringsvoorwaarden vindt u een compleet overzicht van alle uitsluitingen.

Schade melden

Hebt u hulp nodig in het buitenland omdat u schade hebt veroorzaakt? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor u klaar. Online en telefonisch.