Aansprakelijkheidsverzekering voor studenten

Aansprakelijkheidsverzekering

Je stoot per ongeluk koffie om over de nieuwe laptop van je studiegenoot. Wat nu? Je kunt de schade melden op je aansprakelijkheidsverzekering. Met de aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan spullen van anderen of letselschade aan iemand anders die je hebt veroorzaakt.  

Waarom heb je een aansprakelijkheidsverzekering nodig?

Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering ben je bijvoorbeeld verzekerd in de volgende situaties: 
  • Jij brengt schade toe aan de spullen van iemand anders. Bijvoorbeeld het glas bier dat je omstoot over de telefoon van iemand anders.
  • Jouw spullen beschadigen de spullen van iemand anders. Je fiets valt bijvoorbeeld uit je handen tegen de auto van de buurman. De kosten van de schade aan de auto kun je dan melden op je aansprakelijkheidsverzekering. 
  • Je veroorzaakt letsel aan een ander. Je valt bijvoorbeeld op een roltrap en neemt iemand anders mee in je val. De medische kosten van die ander kun je dan melden op je aansprakelijkheidsverzekering.
  • Bekijk de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering.

Verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders

Als student moet je vaak de eindjes aan elkaar knopen. Hebben je ouders een Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering? Dan ben je verzekerd op de aansprakelijkheidsverzekering van je ouders als je aan de volgende voorwaarden voldoet: 
  • je studeert voltijd
  • je woont thuis of op kamers 

Een eigen aansprakelijkheidsverzekering

Ben je bijna klaar met je studie en ga je op jezelf wonen? Dan moet jij je eigen aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Deze verzekering is niet verplicht, maar veel mensen hebben wel een aansprakelijkheidsverzekering. Een ongeluk is zo gebeurd en de kosten kunnen enorm oplopen. Met de Interpolis Aansprakelijkheidsverzekering ben je verzekerd voor schade aan anderen of aan spullen van anderen. Er is € 0,- eigen risico. Je betaalt dus niet mee aan de schade. 

Schade melden

Schade veroorzaakt aan iemand anders of aan de spullen van iemand anders? Wij staan 24 uur per dag, 7 dagen per week voor je klaar. Online en telefonisch. Als je de gegevens van de andere persoon hebt, kunnen wij je sneller helpen.