2 studenten pakken spullen in om te verhuizen | Interpolis inboedelverzekering voor studenten

Verzeker jouw spullen vanaf € 1,98 per maand!

Sluit onze inboedelverzekering voor studenten af en ontvang 20% korting.

Je laptop, kleding, Playstation en zorgvuldig bij elkaar gespaarde meubels. Het zijn voorbeelden van spullen die bij elkaar opgeteld best veel waard zijn. Je studeert net iets relaxter als je deze spullen goed verzekerd hebt tegen diefstal, brand of andere schade. Gebeurt er toch iets? Dan zijn we er voor je.

 

Je hebt recht op deze korting als je voltijds studeert, op kamers woont en niet ouder bent dan 25 jaar.

Man en vrouw spelen beachball op het strand | Interpolis doorlopende reisverzekering

Vakantie, weekendje weg of festival verzekeren?

Als student ontvang je 25% korting op onze doorlopende reisverzekering.

Ga je op wintersport of naar een festivalweekend? Of ga je stage lopen in het buitenland? Met onze doorlopende reisverzekering ben je goed verzekerd. Wij vergoeden de kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je trip. Bijvoorbeeld bij een ziekenhuisopname, hulp bij een ongeval of overlijden. Je kunt ook aanvullende dekkingen afsluiten.

Zo maken wij het verschil met onze studenten­verzekeringen:

  • korting op de inboedel- en doorlopende reisverzekering
  • veranderingen aan je kamer zijn meeverzekerd op je inboedelverzekering, zoals je vloer of behang
  • ook dekking tijdens het reizen voor stage en studie op je doorlopende reisverzekering
  • afsluiten en wijzigen van de verzekering makkelijk in de Rabo App
  • meld je schade 24/7 online of in de Interpolis App

Andere verzekeringen die interessant zijn voor jou.

Aansprakelijkheids­verzekering

Met een aansprakelijkheids­verzekering voorkom je hoge kosten als je wettelijk aansprakelijk bent voor schade aan anderen of spullen van anderen. Bijvoorbeeld als je de nieuwe televisie van je beste vriend laat vallen tijdens het verhuizen.

BuitenDeDeur verzekering

Verzeker je kostbare spullen tegen verlies, schade en diefstal als je de deur uitgaat. Bijvoorbeeld je laptop, tablet of smartphone. Een telefoonverzekering is dus niet meer nodig.

Doorlopende reisverzekering

Vakanties, weekendjes weg en festivals verzekeren? Als student ontvang je 25% korting op onze doorlopende reisverzekering. Wij vergoeden de kosten van onverwachte hulpverlening tijdens je trip. Je kunt ook aanvullende dekkingen afsluiten.

Veelgestelde vragen

Wanneer is diefstal van mijn (kostbare) spullen uit mijn kamer verzekerd?

Een studentenhuis kan erg gezellig zijn. Vaak woon je met meerdere studenten onder een dak. Maar, de kans op diefstal of vermissing van je spullen ligt sneller op de loer. Wij betalen daarom alleen schade door diefstal of vermissing als:

  • er inbraakschade te zien is aan de kamer waarin de gestolen inboedel lag, of;
  • er inbraakschade te zien is aan de buitenkant van de woning waarin je de kamer huurt. En de inboedel lag in een gezamenlijke ruimte.

Ben ik verzekerd als mijn huisgenoot per ongeluk iets van mij kapot maakt?

Je meldt schade aan jouw spullen het beste op je eigen inboedelverzekering. Wij betalen de reparatiekosten van je beschadigde spullen. Is reparatie niet mogelijk? Dan betalen wij de nieuwwaarde. Behalve als je spullen minder waard zijn dan 40% van de nieuwwaarde, dan betalen wij de dagwaarde.

 

Belangrijk om te weten

  • Heb je uitgebreide dekking? Dan is bijvoorbeeld schade door vallen en (om)stoten niet verzekerd op je inboedelverzekering. Hiervoor heb je verzekering Inboedel Allrisk nodig.
  • Is je schade niet verzekerd op je inboedelverzekering? Dan kun je proberen de schade te verhalen op de ander via zijn of haar aansprakelijkheidsverzekering. Je krijgt dan wel alleen de dagwaarde van je spullen, niet de nieuwwaarde.

Hoe verzeker ik een conflict met mijn huurbaas of problemen met de studiefinanciering?

Een onverwachte huurverhoging of een conflict over je studiefinanciering, situaties waar je liever niet in terecht komt. Gebeurt het toch? Het is dan handig als je dan de hulp kunt inschakelen van een jurist. Hiervoor kun je vooraf een rechtsbijstandverzekering afsluiten. Heb je al een conflict? Dan kun je eenmalig rechtshulp inschakelen via Interpolis Rechtshulp.

Ook interessant voor jou?

Drie studenten zitten achter hun laptop en lachen.

Stage in het buitenland

Ga je stage lopen of studeren in het buitenland? Dat is een prachtige ervaring die je niet wilt missen. Om een onbezorgde tijd tegemoet te gaan, is het verstandig om voor vertrek de juiste reisverzekering af te sluiten.
Meisje is net 18 jaar en viert haar verjaardag met ballonnen | Interpolis verzekeringen

Ben je net 18 of ga je op jezelf wonen?

Je bent officieel volwassen en krijgt meer vrijheid. En meer verantwoordelijkheden. Zoals het zelf regelen van je verzekeringen. Dit is misschien niet het eerste waar je aan denkt, maar het is wel belangrijk! Welke verzekeringen zijn interessant voor jou?
Man en vrouw zitten achter het stuur in de auto | Interpolis verzekeringen

Net je rijbewijs gehaald? Zo ga je veilig op weg.

Na maanden rijlessen heb je het dan eindelijk gehaald; je rijbewijs! Toch maakt het halen van je rijbewijs je nog geen ervaren chauffeur. Om veilig op weg te kunnen, geven wij je een aantal praktische tips.