Samen houden we onze premies betaalbaar.

Schade is nooit leuk, het kost tijd en regelwerk. Helaas is het vaak gewoon domme pech, maar soms is schade wel te voorkomen.

Samen zorgen we voor degene die schade heeft. Dat is het idee van verzekeren.

Zo werkt het. Iedereen betaalt premie. Als een klant schade heeft, betalen wij uit de 'pot' met premie voor die schade. Soms vraagt iemand ons vaker om te betalen dan anderen. De 'pot' kan dan leeg raken. Dat kunnen we oplossen door de premies voor alle klanten te verhogen, maar dat doen we liever niet. Daarom helpen we onze klanten die vaker schade melden dan anderen, om het aantal schades te verminderen. Dat noemen we schadecoaching.

Zo houden we de premies laag:

  1. Meldt een klant vaker schade dan andere klanten? Dan sturen wij hierover een brief naar de klant. Ook geven wij tips om schade te voorkomen. Dat helpt vaak. 
  2. Helpt deze brief niet en blijft de klant vaak schade melden? Dan gaat onze schadecoach in gesprek met de klant. Onze schadecoach geeft tips om schade te voorkomen en geeft uitleg over mogelijke gevolgen bij een volgende schademelding.
  3. Helpt dit gesprek niet en blijft de klant vaak schade melden? Dan sturen wij de klant een waarschuwingsbrief. Ook vertellen wij aan de andere merken van Achmea hoeveel schades de klant meldde. Dit kan betekenen dat Avéro Achmea, Centraal Beheer, FBTO of InShared een aanvraag voor een schadeverzekering afwijst.
  4. Helpt deze waarschuwingsbrief niet en blijft de klant vaak schade melden? Dan stoppen we de verzekering.