Bootverzekering verplicht of niet?

Uw boot verzekeren is niet verplicht, wel verstandig

Uw boot verzekeren is in Nederland niet wettelijk verplicht, maar het is wel verstandig. Het wordt steeds drukker op het water. Bij een aanvaring, brand of diefstal lopen de kosten vaak hoog op. Als u een bootverzekering hebt, betalen wij de schade. U kunt met een ontspannen gevoel het water op.

Wanneer is een bootverzekering wél verplicht?

In sommige situaties in Nederland is een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering voor uw boot verplicht:

  • in bepaalde jachthavens
  • bij een botenstalling
  • op sommige vaarwateren (of delen daarvan)
  • voor wedstrijdvaren 

Kies de bootverzekering die bij u en uw boot past

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) bent u verzekerd als u met uw boot schade maakt aan anderen of aan de spullen van anderen. U bent ook verzekerd als uw boot zinkt en als u gaat wildwatervaren. Wilt u uw eigen boot verzekeren voor schade? Dat kan met een uitgebreide WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco dekking.

 

Lees meer over de Interpolis Bootverzekering

Uitgebreide WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco

U kunt uw verzekering ook uitbreiden. Kies dan voor de Interpolis Pleziervaartuigen-/Bootverzekering WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. U bent dan naast de standaard WA-dekking verzekerd voor onder andere diefstal of vermissing van uw boot en schade aan uw inboedel en uitrusting aan boord. Met de WA + Volledig Casco verzekering bent u daarnaast nog extra verzekerd voor aanvaringen.

Extra dekking voor opvarenden

U kunt naast de bootverzekering een Opvarendenverzekering afsluiten. Ook dit is niet verplicht. Iedereen op uw boot is dan verzekerd bij een ongeluk. Letselschade is tot € 1.000.000 en materiële schade tot € 10.000 verzekerd.

Voordelen Interpolis Bootverzekering

  • No-claimkorting tot 40%.
  • Geen eigen risico.
  • Volgboot kosteloos meeverzekerd.
  • Bij total loss of diefstal krijgt u bij een boot jonger dan 8 jaar de eerste 3 jaar het aankoopbedrag terug. Van toepassing bij WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.
  • Verhuur is tot 4 weken per jaar verzekerd.
  • U kunt ook uw surfplank verzekeren.

Bootverzekering afsluiten

Ga verzekerd het water op met uw boot. Kies voor de Interpolis Bootverzekering.

Schade melden

Schade aan uw boot? Of hebt u schade aan een andere boot gemaakt? Bel bij spoedgevallen met de Interpolis Alarmcentrale. Meld in andere gevallen uw schade 24/7 online of telefonisch.