Bootverzekering verplicht of niet?

Je boot verzekeren is niet verplicht, wel verstandig

Je boot verzekeren is in Nederland niet wettelijk verplicht, maar het is wel verstandig. Het wordt steeds drukker op het water. Bij een aanvaring, brand of diefstal lopen de kosten vaak hoog op. Als je een bootverzekering hebt, betalen wij de schade. Je kunt met een ontspannen gevoel het water op.

Wanneer is een bootverzekering wél verplicht?

In sommige situaties in Nederland is een WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekering voor je boot verplicht:

  • in bepaalde jachthavens
  • bij een botenstalling
  • op sommige vaarwateren (of delen daarvan)
  • voor wedstrijdvaren 

Kies de bootverzekering die bij jou en jouw boot past

Met een Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering (WA) ben je verzekerd als je met jouw boot schade maakt aan anderen of aan de spullen van anderen. Je bent ook verzekerd als je boot zinkt en als je gaat wildwatervaren. Wil je jouw eigen boot verzekeren voor schade? Dat kan met een uitgebreide WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco dekking.

 

Lees meer over de Interpolis Bootverzekering

Uitgebreide WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco

Je kunt je verzekering ook uitbreiden. Kies dan voor de Interpolis Pleziervaartuigen-/Bootverzekering WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco. Je bent dan naast de standaard WA-dekking verzekerd voor onder andere diefstal of vermissing van je boot en schade aan je inboedel en uitrusting aan boord. Met de WA + Volledig Casco verzekering ben je daarnaast nog extra verzekerd voor aanvaringen.

Extra dekking voor opvarenden

Je kunt naast de bootverzekering een Opvarendenverzekering afsluiten. Ook dit is niet verplicht. Iedereen op je boot is dan verzekerd bij een ongeluk. Letselschade is tot € 1.000.000 en materiële schade tot € 10.000 verzekerd.

Voordelen Interpolis Bootverzekering

  • No-claimkorting tot 40%.
  • Geen eigen risico.
  • Volgboot kosteloos meeverzekerd.
  • Bij total loss of diefstal krijg je bij een boot jonger dan 8 jaar de eerste 3 jaar het aankoopbedrag terug. Van toepassing bij WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco.
  • Verhuur is tot 4 weken per jaar verzekerd.
  • Je kunt ook je surfplank verzekeren.

Bootverzekering afsluiten

Ga verzekerd het water op met je boot. Kies voor de Interpolis Bootverzekering.

Schade melden

Schade aan je boot? Of heb je schade aan een andere boot gemaakt? Bel bij spoedgevallen met de Interpolis Alarmcentrale. Meld in andere gevallen je schade 24/7 online of telefonisch.