Wat is een oldtimerverzekering?

Is uw auto, motor of bromfiets ouder dan 25 jaar en lichter dan 3.500 kilo? En rijdt u hiermee minder dan 7.500 kilometer per jaar? Dan kunt u deze verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering. Is uw oldtimer getaxeerd? Dan is het ook mogelijk om deze WA + Beperkt Casco of WA + Volledig Casco te verzekeren.

Wat verzekert u met de oldtimerverzekering?

Valt uw voertuig in de categorie ‘oldtimer’, dan kunt u de Interpolis Oldtimerverzekering afsluiten. Met een WA-verzekering verzekert u schade die u met uw oldtimer aan anderen veroorzaakt. Schade aan uw eigen voertuig verzekert u met WA + Beperkt of Volledig Casco. De Oldtimerverzekering kent geen bonus-malus regeling. Uw premie na schade blijft dus gelijk.

Schade aan anderen
Eigen schuld of per ongeluk
Een aanhangwagen of caravan achter uw auto
Schade aan uw eigen auto
Breuk, barst of sterretje in voor-, zij- of achterruit (BOVAG/FOCWA herstelbedrijf)
Schade aan accessoires van uw oldtimer
Schade aan bagage verzekerd tot €250,-
Botsingen, slippartijen van de weg of te water raken
Veroorzaakt door anderen

Inbraak, diefstal en joyriding

Inbraak, diefstal, joyriding en vandalisme

Aanvullend te verzekeren

De dekking WA, WA + Beperkt Casco en WA + Volledig Casco kunt u uitbreiden met 1 of meer aanvullende verzekeringen.
Inzittendenverzekering
Verzekerd onderweg
De Inzittendenverzekering is een aanvullende verzekering op uw Auto-, Oldtimer- of Camperverzekering. Daarmee verzekert u schade aan de bestuurder én passagiers en schade aan spullen in of op het voertuig als gevolg van een verkeersongeval. 

Wat is verzekerd?
De Inzittendenverzekering keert uit bij letselschade aan personen in het voertuig en bij schade aan spullen in of op het voertuig. Bij letselschade zijn medische kosten, zorgkosten, smartengeld en tijdelijk verlies van het inkomen verzekerd. Ook de kosten bij blijvende invaliditeit en kosten voor een uitvaart zijn verzekerd.
Pechhulp
Interpolis Pechhulp
Pech onderweg is vervelend. Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wilt u uw weg snel weer vervolgen. Met Interpolis Pechhulp bent u verzekerd van hulp bij pech. U sluit Pechhulp af als aanvullende dekking op uw Auto-, Motor-, Oldtimer-, Camper- of Bromfietsverzekering.

Pechhulp waar u het nodig hebt
Met Pechhulp krijgt u hulp en reparatie ter plaatse. Als u zelf de bestuurder bent, maar ook als iemand anders van uw voertuig gebruik maakt. Kies voor Pechhulp Nederland en/of Pechhulp Buitenland.

Sluit u verzekeringen af in verschillende rubrieken op de Alles in één Polis?

Dan krijgt u pakketkorting die kan oplopen tot 12%
Verkeer
Mens & gezondheid
Wonen
Reizen
Recht, geld & inkomen

Voorwaarden en informatiedocumenten

In het informatiedocument staan de belangrijkste kenmerken van de verzekering. Elke verzekeraar heeft een informatiedocument op de website staan. Zo vergelijkt u eenvoudig onze verzekering met die van andere verzekeraars.

Ook interessant voor u?

Bromfiets oldtimer

Is uw bromfiets een oldtimer van minimaal 25 jaar oud? En rijdt u hier maximaal 7.500 kilometer per jaar mee? Dan kunt u uw bromfiets verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering.

Roze oldtimer bromfiets.

Camper oldtimer

Heeft een camper van minimaal 25 jaar oud? Dan kunt u deze mogelijk verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering. U heeft dan geen eigen risico en de premie blijft na schade gelijk.

Vrouw legt alle spullen in achterbak van een oldtimer camper.

Auto oldtimer

Bent u bezitter van een oldtimer? Is uw auto minimaal 25 jaar oud en rijdt u er maximaal 7.500 kilometer per jaar mee? Dan kunt u deze mogelijk verzekeren met de Interpolis Oldtimerverzekering.

Man en vrouw rijden weg in oldtimer.

Groene kaart

Uw groene kaart is een internationaal verzekeringsbewijs. Hiermee toont u in heel Europa aan dat uw voertuig WA-verzekerd is. We helpen u graag met meer informatie over uw groene kaart.

Groen kentekenbewijs die op tafel ligt.