Inzittenden­verzekering

Inzittenden en bagage verzekeren én goed geholpen worden bij schade?

Kies dan voor onze inzittenden­verzekering bij je auto-, oldtimer- of camperverzekering. Je sluit deze verzekering eenvoudig af via Rabobank. En heb je schade? Dan staan wij voor je klaar.

Daarom kies je voor onze inzittenden­verzekering

Jijzelf en je passagiers goed verzekerd

Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakt. Schade is ook verzekerd als je zelf de veroorzaker bent.

Vergoeding tot 1 miljoen euro

Ook kosten die nergens anders verzekerd zijn. Zoals smartengeld, verlies van inkomen en kosten voor hulp in het huishouden.

Snelle schade­afhandeling

Schade aan passagiers is ook verzekerd op de WA-dekking van de auto. De inzittendenverzekering kijkt niet naar wie er schuldig is aan het ongeval. Daardoor kunnen we sneller betalen.

Dit is verzekerd met een inzittenden­verzekering

Schade aan jezelf, passagiers en bagage als gevolg van een verkeersongeval. Bijvoorbeeld bij letselschade, blijvende invaliditeit of overlijden. De inzittendenverzekering kun je aanvullend afsluiten op zowel de Alles in één Polis autoverzekering als de AutoBewust autoverzekering.

Wel verzekerd

 • zorgkosten die niet verzekerd zijn op je zorgverzekering, zoals fysiotherapie
 • kosten bij blijvende invaliditeit
 • uitvaartkosten bij overlijden
 • verlies van het inkomen doordat je (tijdelijk) niet kunt werken
 • schade aan spullen in de auto of aanhanger tot € 5.000,-

Niet verzekerd

 • schade die ontstaat tijdens deelname aan een wedstrijd
 • zakelijk gebruik van je voertuig, bijvoorbeeld bij verhuur of personenvervoer
 • accessoires van het voertuig
Bereken je premie
Zo gedaan op rabobank.nl

Bij ons kies je uit 2 autoverzekeringen.

Voordelige premie

AutoBewust: bij deze losse autoverzekering kies je bewust wat je verzekert waardoor je invloed hebt op de premie die je betaalt.

Jouw keuzes:
 • een verplicht eigen risico van € 150,-, € 300,- of € 500,-
 • 1 of 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug  Bij total loss of diefstal betalen wij de aanschafwaarde bij tweedehands auto's of de nieuwwaarde bij nieuwe auto's. Kostte de auto meer dan € 130.000,-? Dan krijg je de dagwaarde plus 10%, tot maximaal het aankoopbedrag of de nieuwwaarde.
 • alleen aangesloten garages of bepaal zelf naar welke garage je gaat

Uitgebreide dekking

Alles in één Polis: deze autoverzekering is onderdeel van een pakket waarbij je korting kunt krijgen als je meerdere verzekeringen sluit.

Standaard:
 • geen verplicht eigen risico
 • 3 jaar na aankoop de aanschafwaarde terug  Bij total loss of diefstal betalen wij de aanschafwaarde bij tweedehands auto's of de nieuwwaarde bij nieuwe auto's. Kostte de auto meer dan € 130.000,-? Dan krijg je de dagwaarde plus 10%, tot maximaal het aankoopbedrag of de nieuwwaarde.
 • bepaal zelf naar welke garage je gaat
 • dezelfde no-claimkorting op tweede auto  Verzeker je een tweede auto, motor of camper waar jij of je partner de regelmatige bestuurder van is? Dan krijg je op dit voertuig dezelfde no-claimkorting als bij je eerste auto. Dit heet ook wel de partnerregeling of tweede gezinsautoregeling.
Ook mogelijk:
 • vrijwillig eigen risico van € 150,- of € 300,-
 • No-Claim Garantie  Jouw no-claimkorting bescherm je met de No-Claim Garantie. Meld 1 terugvalschade per verzekeringsjaar zonder dat dit gevolgen heeft voor je no-claimkorting of bonus-malustrede. Het aantal schadevrije jaren verandert wel.
Of sluit aanvullend de inzittendenverzekering af op je oldtimerverzekering of camperverzekering.

Zo maken wij het verschil met onze inzittenden­verzekering

 • verzekerd voor een paar euro per maand
 • dekking voor tandartskosten
 • ook psychische schade door het ongeval en smartengeld zijn verzekerd

Ook handig om te weten!

Een man en vrouw zitten in een auto. De jonge vrouw kijkt om terwijl de man rijdt. Met de aanvullende dekking inzittendenverzekering van Interpolis verzekert u uw passagiers voor materiële schade en letselschade bij een ongeluk.

Heb ik een inzittenden­verzekering nodig?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht

Maar wel handig. De totale financiële gevolgen van een ongeluk kunnen aardig in de papieren lopen. Denk aan verlies van inkomen of zorgkosten bij blijvende invaliditeit.


Na een ongeluk vergoeden wij de kosten zonder getouwtrek en heb jij 1 aanspreekpunt. Het is namelijk niet nodig om eerst uit te zoeken wie schuldig is aan het ongeval. Als een ander schuldig is, verhalen wij eventueel de kosten. 

Rijd je motor?

Verzeker ook jezelf en je passagiers bij een verkeersongeval

Aanvullend op onze motorverzekering kun je een opzittenden­verzekering afsluiten. Net als bij de inzittenden­verzekering keert die uit bij letselschade, blijvende invaliditeit, overlijden en schade aan spullen. Ook de passagier in je zijspan is verzekerd.

Man die het portier van zijn auto opent. Je krijgt korting op de premie van je autoverzekering als je schadevrije jaren hebt.

Inzittenden­verzekering: schade­verzekering of ongevallen­verzekering?

Wat is het verschil?

Sommige verzekeraars hebben ook een ongevallen­verzekering inzittenden. Interpolis heeft deze verzekering niet. De dekking van een schade­verzekering inzittenden is uitgebreider.

 • Een ongevallen­verzekering inzittenden vergoedt een vast bedrag. En alleen bij invaliditeit of overlijden. Het bedrag is vaak lager dan bij de schade­verzekering inzittenden.
 • Onze schade­verzekering inzittenden vergoedt de daadwerkelijk geleden schade, tot 1 miljoen euro per schadegeval. Bij schade aan spullen betalen we maximaal € 5.000,-.

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd als ik personen buiten mijn gezin vervoer?
Vervoer je af en toe andere mensen en ontvang je alleen een kilometervergoeding? Dan zijn deze mensen verzekerd op je inzittendenverzekering. Bijvoorbeeld als je het sportteam van je kind naar een andere vereniging rijdt.
Ontvang je salaris voor het vervoer, dan ben je niet verzekerd. Zakelijk gebruik van je auto is namelijk niet verzekerd. Zoals rijles geven, koerierswerk, verhuur of persoonsvervoer tegen betaling.