Inzittenden­verzekering

Inzittenden en bagage verzekeren én goed geholpen worden bij schade?

Kies dan voor onze inzittenden­verzekering bij je auto-, oldtimer- of camperverzekering. Je sluit deze verzekering eenvoudig af via Rabobank. En heb je schade? Dan staan wij voor je klaar.

Daarom kies je voor onze inzittenden­verzekering

Jijzelf en je passagiers goed verzekerd

Het maakt niet uit wie het ongeval veroorzaakt. Schade is ook verzekerd als je zelf de veroorzaker bent.

Vergoeding tot 1 miljoen euro

Ook kosten die nergens anders verzekerd zijn. Zoals smartengeld, verlies van inkomen en kosten voor hulp in het huishouden.

Snelle schade­afhandeling

Schade aan passagiers is ook verzekerd op de WA-dekking van de auto. De inzittendenverzekering kijkt niet naar wie er schuldig is aan het ongeval. Daardoor kunnen we sneller betalen.

Dit is verzekerd met een inzittenden­verzekering

Schade aan jezelf, passagiers en bagage als gevolg van een verkeersongeval. Bijvoorbeeld bij letselschade, blijvende invaliditeit of overlijden. De inzittendenverzekering kun je aanvullend afsluiten op zowel de Alles in één Polis autoverzekering als de AutoBewust autoverzekering.

Wel verzekerd

 • zorgkosten die niet verzekerd zijn op je zorgverzekering, zoals fysiotherapie
 • kosten bij blijvende invaliditeit
 • uitvaartkosten bij overlijden
 • verlies van het inkomen doordat je (tijdelijk) niet kunt werken
 • schade aan spullen in de auto of aanhanger tot € 5.000,-

Niet verzekerd

 • schade die ontstaat tijdens deelname aan een wedstrijd
 • zakelijk gebruik van je voertuig, bijvoorbeeld bij verhuur of personenvervoer
 • accessoires van het voertuig
Bereken je premie
Zo gedaan op rabobank.nl

Dit kun je ook aanvullend verzekeren

Je kunt 1 of meerdere aanvullende verzekeringen afsluiten op je autoverzekering. Kijk wat bij jouw situatie past.

No-Claim Garantie

Je bouwt schadevrije jaren op als je geen schade claimt. Je krijgt daardoor korting op je premie: de no-claim korting. Deze korting bescherm je met de No-Claim Garantie.

Pechhulp

Pech onderweg is vervelend. Bij een lekke band, lege accu of ander ongemak wil je snel weer op weg. Met Pechhulp ben je verzekerd van hulp bij pech onderweg.
Benieuwd naar de premie?
In 2 minuten bereken je eenvoudig de premie op rabobank.nl. Daarna kun je deze verzekering direct online afsluiten.
Bereken je premie
Zo gedaan op rabobank.nl

Zo maken wij het verschil met onze inzittenden­verzekering

 • verzekerd voor een paar euro per maand
 • dekking voor tandartskosten
 • ook psychische schade door het ongeval en smartengeld zijn verzekerd

Ook handig om te weten!

Een man en vrouw zitten in een auto. De jonge vrouw kijkt om terwijl de man rijdt. Met de aanvullende dekking inzittendenverzekering van Interpolis verzekert u uw passagiers voor materiële schade en letselschade bij een ongeluk.

Heb ik een inzittenden­verzekering nodig?

Een inzittendenverzekering is niet verplicht

Maar wel handig. De totale financiële gevolgen van een ongeluk kunnen aardig in de papieren lopen. Denk aan verlies van inkomen of zorgkosten bij blijvende invaliditeit.


Na een ongeluk vergoeden wij de kosten zonder getouwtrek en heb jij 1 aanspreekpunt. Het is namelijk niet nodig om eerst uit te zoeken wie schuldig is aan het ongeval. Als een ander schuldig is, verhalen wij eventueel de kosten. 

Rijd je motor?

Verzeker ook jezelf en je passagiers bij een verkeersongeval

Aanvullend op onze motorverzekering kun je een opzittenden­verzekering afsluiten. Net als bij de inzittenden­verzekering keert die uit bij letselschade, blijvende invaliditeit, overlijden en schade aan spullen. Ook de passagier in je zijspan is verzekerd.

Man die het portier van zijn auto opent. Je krijgt korting op de premie van je autoverzekering als je schadevrije jaren hebt.

Inzittenden­verzekering: schade­verzekering of ongevallen­verzekering?

Wat is het verschil?

Sommige verzekeraars hebben ook een ongevallen­verzekering inzittenden. Interpolis heeft deze verzekering niet. De dekking van een schade­verzekering inzittenden is uitgebreider.

 • Een ongevallen­verzekering inzittenden vergoedt een vast bedrag. En alleen bij invaliditeit of overlijden. Het bedrag is vaak lager dan bij de schade­verzekering inzittenden.
 • Onze schade­verzekering inzittenden vergoedt de daadwerkelijk geleden schade, tot 1 miljoen euro per schadegeval. Bij schade aan spullen betalen we maximaal € 5.000,-.

Veelgestelde vragen

Ben ik verzekerd als ik personen buiten mijn gezin vervoer?
Vervoer je af en toe andere mensen en ontvang je alleen een kilometervergoeding? Dan zijn deze mensen verzekerd op je inzittendenverzekering. Bijvoorbeeld als je het sportteam van je kind naar een andere vereniging rijdt.
Ontvang je salaris voor het vervoer, dan ben je niet verzekerd. Zakelijk gebruik van je auto is namelijk niet verzekerd. Zoals rijles geven, koerierswerk, verhuur of persoonsvervoer tegen betaling.