Heb ik een overlijdensrisicoverzekering nodig?

Wilt u dat uw nabestaanden zich geen zorgen hoeven te maken over geld?

Dan is het verstandig om na te denken over een overlijdensrisicoverzekering. Met een uitkering uit een overlijdensrisicoverzekering kunnen zij het wegvallen van uw inkomen tijdelijk opvangen.

Stelt u zichzelf weleens de vraag 'wat moet er blijven als ik er niet meer ben?'

Misschien heeft uw gezin of familie daar extra geld voor nodig. Met een overlijdensrisicoverzekering kunt u dit verzekeren. Denk bijvoorbeeld aan:
  • Voor het betalen van de hypotheek of huur, zodat uw gezin in het huis kan blijven wonen.
  • Om een studie of een sportvereniging te betalen.
  • Voor het aflossen van uw persoonlijke lening(en).
  • Om het voor uw partner mogelijk te maken om even minder te werken, om voor de kinderen te zorgen.
  • Andere speciale wensen, zoals het mogelijk maken van die ene vakantie.

Lees meer over de verschillende redenen om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

Is een overlijdensrisicoverzekering iets voor mij?

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u voor een bepaalde tijd af

Het is een tijdelijke verzekering die u bijvoorbeeld afsluit voor de duur van de looptijd van uw hypotheek. Of tot het moment dat de kinderen op eigen benen staan.

U kiest welk bedrag er wordt verzekerd, hoe lang de verzekering loopt en of het verzekerde bedrag gelijk blijft of daalt naarmate u ouder wordt. En ook wie de uitkering krijgt. De verzekering moet namelijk passen bij uw persoonlijke doelen. Wilt u meer informatie of ideeën over het samenstellen van uw overlijdensrisicoverzekering? Lees dan de informatie in onze keuzehulp.

Een overlijdensrisicoverzekering sluit u al voor een paar euro per maand

Een overlijdensrisicoverzekering is vaak minder duur dan u denkt. Al voor een paar euro per maand kunt u een bedrag verzekeren. Heeft u de verzekering niet meer nodig? Stoppen kan op ieder moment. U zit nergens aan vast.

Ieder leven zijn eigen polis

Bij Interpolis verzekert u 1 persoon per polis. Want elk leven heeft zijn eigen financiële risico.
  • Als 1 van de partners overlijdt, dan kan de achterblijvende partner zelf beslissen of hij of zij de verzekering wil voortzetten. Bij een verzekering op 2 levens heeft de achterblijvende partner deze keuze vaak niet. Meestal stopt de verzekering namelijk na het 1e overlijden. Als achterblijvende partner dan toch verzekerd wil blijven, is een nieuwe verzekering met medische beoordeling nodig.
  • Als 2 partners tegelijk overlijden, zijn er 2 uitkeringen als beide personen een aparte verzekering hebben. Bij een verzekering op 2 levens is er meestal maar 1 uitkering.
  • Door kruislings te verzekeren, waarbij de partners elkaar verzekeren, kan erfbelasting voorkomen worden. Als voldaan wordt aan de voorwaarden van de Belastingdienst.
  • Bij een scheiding kan elke partner eenvoudig zijn of haar eigen polis meenemen of aan de ander overdragen. Er zijn geen nieuwe verzekeringen met medische beoordeling nodig.