Is een overlijdensrisicoverzekering iets voor mij?

Financiële zekerheid passend bij uw situatie

De Interpolis Overlijdensrisicoverzekering keert eenmalig een bedrag uit aan uw nabestaanden als u overlijdt tijdens de looptijd van de verzekering. Het is een geruststellende gedachte dat het deel van het inkomen dat door uw overlijden wegvalt, verzekerd is. Zo hebben uw nabestaanden financiële rust.

Welk bedrag u verzekert en hoe lang de verzekering loopt, bepaalt u zelf

De keuzes die u maakt, hangen af van uw eigen situatie. Een overlijdensrisicoverzekering kunt u namelijk met verschillende doelen afsluiten:  
  • Om de hypotheek geheel of gedeeltelijk af te lossen. Zo kan uw gezin in het huis blijven wonen. Hiervoor sluit u de overlijdensrisicoverzekering vaak af bij het afsluiten van uw hypotheek.
  • Voor het betalen van de huur als u er niet meer bent. Zo kan uw gezin in het huis blijven wonen.
  • Voor de betaling van de studie van uw kind. Misschien bent u hiervoor aan het sparen. Als u overlijdt, dan vult de overlijdensrisicoverzekering het bedrag aan dat u nog niet hebt gespaard.
  • Om een persoonlijke lening af te lossen. Zo laat u uw erfgenamen zonder deze financiële zorgen achter.
  • Om te zorgen voor extra financiële zekerheid voor uw partner en kinderen. Bijvoorbeeld voor het regelen van extra kinderopvang. Of voor een periode onbetaald verlof voor uw partner. Zo zorgt u ervoor dat uw nabestaanden de mogelijkheid krijgen om het leven financieel weer 'op de rit' te zetten.
U kunt de Interpolis Overlijdensrisicoverzekering voor meer doelen tegelijkertijd afsluiten. Uw nabestaanden bepalen zelf hoe zij de uitkering gebruiken.

Hebt u de verzekering niet meer nodig of verandert u situatie?

Dat is geen probleem. U kunt de Interpolis Overlijdensverzekering dagelijks stopzetten en zit dus nergens aan vast. Verandert uw situatie of krijgt uw overlijdensrisicoverzekering een ander doel? Dan kunt u de verzekering eenvoudig aanpassen.

Vindt u het lastig om de hoogte van het bedrag dat u moet verzekeren, te bepalen? Of hoe lang de verzekering moet lopen? Bij de Rabobank kunt u terecht voor advies.